Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Retro64 MOD  (Przeczytany 2398 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Skull

• Level 6
Retro64 MOD
« Odpowiedź #45 dnia: 23 Marca 2010, 07:39 »

comankh napisal:
dwoja za usability. jesli to ma byc mod do grania na zywo to powodzenia - albo bedzie stal pionowo albo masz dluuugie rece.
dwoja za estetyke, tyle energii w cyne a nadal najtansze gniazdka i knefle. wyglada budgetowo i industrialnie. bakelitowe wylaczniki pradu w smierdzacych chorzowskich blokach wywoluja wiecej emocji.

czyli razem czwora \"Smile\")

Powiem tak, za orginalosc \"5\" - jeszcze takiego czegos nie widzialem.

bimber__

• Gość
Retro64 MOD
« Odpowiedź #46 dnia: 23 Marca 2010, 08:40 »

skull napisal:

\"Wink\"

Offline Skull

• Level 6
Retro64 MOD
« Odpowiedź #47 dnia: 23 Marca 2010, 08:44 »

bimber napisal:

skull napisal:

\"Wink\"

hehe, to Karola Krawczyka ?

Uriel75

• Gość
Retro64 MOD
« Odpowiedź #48 dnia: 23 Marca 2010, 00:00 »

comankh napisal:
dwoja za usability. jesli to ma byc mod do grania na zywo to powodzenia - albo bedzie stal pionowo albo masz dluuugie rece.
dwoja za estetyke, tyle energii w cyne a nadal najtansze gniazdka i knefle. wyglada budgetowo i industrialnie. bakelitowe wylaczniki pradu w smierdzacych chorzowskich blokach wywoluja wiecej emocji.

Hahaha, to i tak nie najgorzej bo teraz w szkolach najgorsza ocena jest \"1\" \"Wink\"

Rece mam dlugie wiec zaden problem. Cala glebokosc sprzetu od przodu do tylu to 339mm wiec nie jest to wcale takie straszne. Bez zadnego problemu da sie wszystko \"dotknac\". Piszesz ze tyle energii a najtansze gniazdka i knefle. Moze i tak, ale koszt sumaryczny i tak bedzie dosc wysoki wiec musialem zbilansowac estetyke z cena. Fakt, rozwazalem inne przelaczniki, chromowane, ale cena oscylowala w okolicy 5 PLN za sztuke co przy takiej ilosci byloby zbyt kosztowne. To samo sie tyczy galek na potencjometry. Niestety - towar z najwyzszej polki kosztuje dosc sporo, a nie chcialem by koszt tej zabawki byl na samym koncu porownywalny z cena sredniej klasy komputera PC. Tym bardziej, ze podjalem decyzje najwazniejsza. Nie bedzie zadnego SD2IEC czy MMC2IEC tylko laduje do srodka 1541Ultimate...

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Retro64 MOD
« Odpowiedź #49 dnia: 23 Marca 2010, 17:50 »
xxx
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

splatterpunk__

• Gość
Retro64 MOD
« Odpowiedź #50 dnia: 23 Marca 2010, 19:20 »
zwariuje \"Very

Uriel75

• Gość
Retro64 MOD
« Odpowiedź #51 dnia: 23 Marca 2010, 20:09 »

11111olo napisal:
To ladnie podniosles calkowicy koszt.

Wszystko w zyciu musi kosztowac. Akurat budzet jest nielimitowany ale wydawany w granicach rozsadku.
A... I nikt tu nie musi wariowac. Nauczony doswiadczeniem i lekkimi osiagnieciami w allekomp (1 i druga edycja) powoduje, ze modding C64 wcale nie wydaje sie trudny \"Smile\" I zeby nikt nie pomyslal przez moment, ze jestem nowicjuszem z firma Commodore. Wkrotce stuknie mi cwierc wieku obcowania z nia, juz niedlugo...

Offline wackee

• Level 6
Retro64 MOD
« Odpowiedź #52 dnia: 24 Marca 2010, 00:00 »

Uriel75 napisal:
a jak trafia na osobe, ktora Ja sprowadzi na parter

Abstrahujac od calej dyskusji, jak ja (brzydki wyraz) nienawidze tego pisania \"ja\", \"jemu\" z duzej litery. Ciekaw jestem w jakiej szkole ucza takiego idiotycznego pisania. No az mnie strzyka wewnetrznie.

Uriel75

• Gość
Retro64 MOD
« Odpowiedź #53 dnia: 24 Marca 2010, 00:00 »

wackee napisal:

Uriel75 napisal:
a jak trafia na osobe, ktora Ja sprowadzi na parter

Abstrahujac od calej dyskusji, jak ja (brzydki wyraz) nienawidze tego pisania \"ja\", \"jemu\" z duzej litery. Ciekaw jestem w jakiej szkole ucza takiego idiotycznego pisania. No az mnie strzyka wewnetrznie.

Hmmm... W sumie to racja, powinno byc z malej. Ale jakos tak mi sie utarlo (wiem, ze blednie). Wydaje mi sie, ze jest to oznaka szacunku dla drugiej osoby o ktorej, czy do ktorej sie pisze.

Offline wackee

• Level 6
Retro64 MOD
« Odpowiedź #54 dnia: 24 Marca 2010, 15:53 »
AFAIK ta forma obowiazuje generalnie w listach, w tekstach o osobach niedawno zmarlych, w odniesieniu do bostw etc.

Z innej beczki, nie czujesz dysonansu piszac o kims takie rzeczy, ale jednoczesnie uzywajac tej formy w celu \"wyrazenia szacunku\"? \"Smile\" Podobnie kiedys mial jeden moj szczuply kolega (heheh) ktory pisal na przyklad: \"A tak poza tym to dziwi mnie, jakim Ty jestes idiota\" \"Cool\"

Uriel75

• Gość
Retro64 MOD
« Odpowiedź #55 dnia: 24 Marca 2010, 18:48 »
Akurat w tym konkretnym przypadku - chocby nie wiem jaka zlosc mnie pchala do uzywania niezbyt cenzuralnych slow, to jednak szacunek drugiej osobie sie nalezy. Jesli mowimy o tej samej, to mam do Niego bardzo duzy szacunek jako czlowieka, speca od hardware no. 1.

Tymczasem glowny watek i dzisiejszy update tematu: Wiecej szczegolow w linku z sygnatury...

Przed lakierowaniem:

Offline Kisiel

• Level 7
Retro64 MOD
« Odpowiedź #56 dnia: 24 Marca 2010, 19:01 »
xxx

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

booker__

• Gość
Retro64 MOD
« Odpowiedź #57 dnia: 24 Marca 2010, 19:23 »
Troche niefunkcjonalne tak dac w takiej duzej odleglosci vumetry.

Uriel75

• Gość
Retro64 MOD
« Odpowiedź #58 dnia: 24 Marca 2010, 19:30 »

booker napisal:
Troche niefunkcjonalne tak dac w takiej duzej odleglosci vumetry.

Masz na mysli odleglosci pomiedzy nimi czy patrzac od przodu klawiatury? Mozesz sprecyzowac?

Offline Kisiel

• Level 7
Retro64 MOD
« Odpowiedź #59 dnia: 24 Marca 2010, 21:43 »
xxx