Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Konwertowane obrazki...  (Przeczytany 2145 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Skull

• Level 6
Konwertowane obrazki...
« Odpowiedź #30 dnia: 11 Lutego 2010, 19:17 »
takie sa \"skladowe\" dla konwertera (patrz obrazek).
Widze ze na Atari sprites ograniczaja sie do robienia za tlo - tu trzeba czegos wiecej - fakt, konwerter u \"was\" wycisnalby wiecej.
A co do waszego sposobu tworzenia - zawsze mi sie marzyl tryb gdzie wstawia sprite tam gdzie... tylko potrzeba, a nie wszedzie.
Oczywiscie wszystko zalezy od obrazka zrodlowego.   

converter.jpg
 :Opis:                                                

:Rozmiar: :49.18 KB
 :Wyswietlen: :Plik sciagnieto 1387 raz(y)

\"converter.jpg\"

Offline Skull

• Level 6
Konwertowane obrazki...
« Odpowiedź #31 dnia: 11 Lutego 2010, 19:19 »
aha, nie dziwcie sie ze na warstwie sprites sa tylko dwa kolory (prawy dolny rog) ten trzeci to czarny(miesza sie z tlem, dlatego nie widac) - klucz do sukcesu \"Wink\"

Nitro__

• Gość
Konwertowane obrazki...
« Odpowiedź #32 dnia: 11 Lutego 2010, 19:29 »
Do NUFLI jest edytor na C64, na ktorym mozna fixowac bugi po uprzednim skonwertowaniu na PC. Ale ten tryb ogolnie to inna liga \"Smile\"

Offline Skull

• Level 6
Konwertowane obrazki...
« Odpowiedź #33 dnia: 11 Lutego 2010, 19:58 »

Nitro napisal:
Do NUFLI jest edytor na C64, na ktorym mozna fixowac bugi po uprzednim skonwertowaniu na PC. Ale ten tryb ogolnie to inna liga \"Smile\"

ba, ale jak na razie konwertera nie ma (pol roku).

Nitro__

• Gość
Konwertowane obrazki...
« Odpowiedź #34 dnia: 12 Lutego 2010, 15:06 »
Kto chce obrazek przekonwertowany, ten pisze do grafikow z Crestu, nawet mamy jednego pod reka \"Wink\" i ma \"Smile\"
Wg. tematu na CSDB konwerter jest juz gotowy tylko czekaja na GUI, szczerze mowiac wnerwia mnie ten perfekcjonizm scenowcow, konwerter modulow tez siedzi i sie kurzy bo nie jest doskonaly w mniemaniu jego autorow.

axel__

• Gość
Konwertowane obrazki...
« Odpowiedź #35 dnia: 13 Lutego 2010, 18:07 »
A mi sie spodobal ten obrazek z Atari i sobie go przekonwertowalem i pokolorowalem Timanthesem calkiem niezle wyszlo \"Smile\". Ocencie sami   

obrazek_atari.png
 :Opis:                                                
Obrazek przekonwertowany i wyedytowany Thimanthesem

:Rozmiar: :12.58 KB
 :Wyswietlen: :Plik sciagnieto 1277 raz(y)

\"obrazek_atari.png\"

Offline c---n

• Level 5
Konwertowane obrazki...
« Odpowiedź #36 dnia: 13 Lutego 2010, 19:44 »
A do jakiego formatu ten obrazek atarowski skonwertowaliscie? FLI? jakies binarki?

Co do konwertera NUFLI to jest juz bardzo blisko wydania. Trust me \"Smile\"
[EDIT] dodam tylko ze warto poczekac bo GUI (narazie dzialajace na Macu) jest genialne. niby robi to co commandliniowa wersja, ale wrazenie jest duzo lepsze... warto troche poczekac.

Nitro__

• Gość
Konwertowane obrazki...
« Odpowiedź #37 dnia: 13 Lutego 2010, 20:09 »
Konwert fajny, ale kolorki z C64 ustepuja tym z Atari na tym obrazku, powiedzmy szczerze. Jest jeszcze druga wersja tego obrazka z o wiele lepszymi wg.mnie kolorami, tylko nie moge jej znalezc niestety.

irwin__

• Gość
Konwertowane obrazki...
« Odpowiedź #38 dnia: 13 Lutego 2010, 20:16 »
Eee tam wersja na MacOs jest juz dawno skonczona. Deekay pisal mi jeszcze w zeszlym roku w grudniu ze \"now we only need to wait for yago to finish the win/linux GUI... MacOS version is done already (by mrsid)...\"
Tak wiec wersja na MacOs byla juz od dawna. Czyli wzorem pewnego apostola z Bibli uwierze jak zobacze, ewentualnie podasz jakies nowsze wiesci.
\"Wink\"

irwin__

• Gość
Konwertowane obrazki...
« Odpowiedź #39 dnia: 20 Lutego 2010, 10:10 »
5 lutego                    
carrion napisal:
Sluchy zblizone do Crest mowia ze NUFLI converter ma wyjsc na dniach \"Wink\" ale juz tyle razy mial wyjsc ze nie wiem czy scena da wiare ...

Scena nie dala wiary ze wyjdzie na dniach \"Wink\" Ja sie poddaje, jesli juz cos zrobie na Forever2010 to w Multicolor. To tez fajny tryb z duzymi mozliwosciami zwlaszcza dla kogos z platformy Atari jak ja. Konwenter NUFLI zaczyna przypominac Yeti, ktos niby cos tam widzial... \"Very

booker__

• Gość
Konwertowane obrazki...
« Odpowiedź #40 dnia: 20 Lutego 2010, 00:00 »
Jest w ogole jakis szaleniec zainteresowany uposazeniem Timanthesa w NUFLI?

kmeg__

• Gość
Konwertowane obrazki...
« Odpowiedź #41 dnia: 20 Lutego 2010, 22:34 »

booker napisal:
Jest w ogole jakis szaleniec zainteresowany uposazeniem Timanthesa w NUFLI?

c# mowimy nie. w innym wypadku to moze \"Wink\"

Stg__

• Gość
Konwertowane obrazki...
« Odpowiedź #42 dnia: 21 Lutego 2010, 22:38 »
e tam, do zastosowan nie wymagajacych skrajnej wydajnosci C# jest calkiem ok. \"Wink\"

kmeg__

• Gość
Konwertowane obrazki...
« Odpowiedź #43 dnia: 22 Lutego 2010, 07:48 »

Stg napisal:
e tam, do zastosowan nie wymagajacych skrajnej wydajnosci C# jest calkiem ok. \"Wink\"

Jest ochotnik! Jest ochotnik!  \"Laughing\"

booker__

• Gość
Konwertowane obrazki...
« Odpowiedź #44 dnia: 22 Lutego 2010, 09:13 »
\"Smile\"