Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: xxx  (Przeczytany 2881 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
xxx
« Odpowiedź #15 dnia: 01 Lutego 2010, 16:26 »
xxx

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

leming__

• Gość
xxx
« Odpowiedź #16 dnia: 01 Lutego 2010, 17:19 »
Chec zakupu wyrazili:
1.wackee.
2.kordiaukis
3.jad
4.kenji
5.zyga
6.bimber
7.djgruby
8.skull
9.pampam
10.leming
Ten post wyraza moja opinie w dniu dzisiejszym.Nie moze on sluzyc przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani kazdym innym nastepujacym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

Offline Kisiel

• Level 7
xxx
« Odpowiedź #17 dnia: 01 Lutego 2010, 19:00 »
xxx

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

leming__

• Gość
xxx
« Odpowiedź #18 dnia: 01 Lutego 2010, 23:29 »
ty kisiel mow po polsku xD
Ten post wyraza moja opinie w dniu dzisiejszym.Nie moze on sluzyc przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani kazdym innym nastepujacym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

Pampam

• Gość
xxx
« Odpowiedź #19 dnia: 02 Lutego 2010, 09:58 »
Kisiel moze moglbys wypunktowac wszystkie + i - zarowno dla rr jak i ar ? to by napewno pomoglo podjac demokratyczna decyzje \"Smile\"

zyga

• Gość
xxx
« Odpowiedź #20 dnia: 02 Lutego 2010, 00:00 »
Niech ten Action obsluguje romy 64kB stad: http://ar.c64.org/ i bedzie git \"Smile\"

Bo romy 32kB stamtad pasuja do Atraxowego Actiona.

Jacek31

• Gość
xxx
« Odpowiedź #21 dnia: 02 Lutego 2010, 16:28 »

Cytat:
osoby chetne na Actiona plus Geo/Neoram?
Tytul mowi jasno za siebie, wiec przynajmniej dla mnie nie dylematu moralnego miedzy RR a AR. Wiec AR. Nie wiem jak dla innych kolegow \"Question\"

Cytat:
PS. Ograniczenie RR jest do 128kB Flash lub RAM.

kontra

Cytat:

Flash Atmela (32-512kB)
Sram 512kB.

Hm.. no nie wiem jak juz wkladamy takie kosci to po co sie ograniczac do 1/4 ich mozliwosci \"Question\"
Oczywiscie tradycyjnie pewnie moja wypowiedz jest kontrowersyjna, i Kisiel sie wscieknie, ale pytanie brzmi. Czy nie da sie ukladu tak zrobic, ze wgrywajac odpowiedni plik do XC9572Xl uzyskamy, RR albo AR. \"Question\" Oczywiscie pewnie to pokomplikuje projekt, ale wtedy byl by i wilk syty i owca cala.
PS. Co do mojego TAK za chce tez, poczekam az sytuacja sie wyklaruje i zapadnie demokratyczna decyzja AR czy RR. Ogolnie jestem zainteresowany, kartem.

Offline Kisiel

• Level 7
xxx
« Odpowiedź #22 dnia: 02 Lutego 2010, 17:05 »
xxx

kotrobot__

• Gość
xxx
« Odpowiedź #23 dnia: 03 Lutego 2010, 07:29 »

kisiel napisal:

PS. \"kisiel sie wscieknie\"... jak bede na kazdym forum smarowal dupe jednej osobie podszywajac sie pod rozne niki to zmieni sie opinia o niej? Mam niska tolerancje na glupie pytania i czasem ludzie nie wiedza czy im pomagam.

Ja poprosze o tlumaczenie z ramosowego na polski.  \"Wink\"

Pampam

• Gość
xxx
« Odpowiedź #24 dnia: 04 Lutego 2010, 14:16 »
Widze ze zrobila sie cisza w temacie proponuje wiec nastepujace rozwiazanie aby kazdy dodal po swoim nicku jaka opcja by go interesowala najbardziej ar lub rr, jezeli komus jest to obojetne niech nic nie wpisuje.

1.wackee.
2.kordiaukis
3.jad
4.kenji
5.zyga
6.bimber
7.djgruby
8.skull
9.pampam rr
10.leming

Jacek31

• Gość
xxx
« Odpowiedź #25 dnia: 04 Lutego 2010, 14:48 »
Ale po co tu cos dopisywac \"Question\" Niech kisiel edytuje pierwszy post tematu i zrobi w nim sonde po  tytulem chcesz AR czy RR i po sprawie.

Offline Kisiel

• Level 7
xxx
« Odpowiedź #26 dnia: 04 Lutego 2010, 15:00 »
xxx

Jacek31

• Gość
xxx
« Odpowiedź #27 dnia: 04 Lutego 2010, 16:25 »
Na karta zgodnego z AR piesze sie na 100% bez zadawania zbednych pytan. czyli jestem 11.
1.wackee.
2.kordiaukis
3.jad
4.kenji
5.zyga
6.bimber
7.djgruby
8.skull
9.pampam rr
10.leming
11. Jacek31 - AR
Co do plytki \"Question\" Takie pytanie czy zlacze JTAG mozna tak przesunac aby wlutowac tam katowy gold-pin na 90 stopni , aby nie trzeba bylo rozkrecac karta jak by sie chcialo przeprogramowac XC95... tylko od tylu wpinalo kabelek i wsio. Takie moze glupie pytanie ale nie umiem odczytac z rysunku, S2 to Reset a S1 jest gdzie ? i do czego ? (zakladam ze to funkcja Frezowania Actiona).
Ostatnie pytanie czy przelaczniki CON2 i Con3 mozna zastapic dipswitch, o takimi np:
http://www.sklep.avt.com.pl/p/pl/485866/dip+switch+3+sekcje.html
A i czy jest przewidziana jakas LEDka podpieta np. pod stabilizator 3,3V ktora by sygnalizowala ze kart jest pod napieciem i stab dziala jak trzeba?
Chodzi mi nie tylko o funkcjonalnosc, ale  ladnie zamkniete w obudowie tez by to profesjonal sie prezentowalo.   

Kart C64.JPG
 :Opis:                                                
Mniej wiecej o cos takiego mi kaman.

:Rozmiar: :16.53 KB
 :Wyswietlen: :Plik sciagnieto 1012 raz(y)

\"Kart

Offline Kisiel

• Level 7
xxx
« Odpowiedź #28 dnia: 04 Lutego 2010, 16:47 »
xxx

zyga

• Gość
xxx
« Odpowiedź #29 dnia: 04 Lutego 2010, 19:07 »
To moze dospawasz CS8900 jak wystarczy makroceli na gluelogic (i nozek) \"Wink\"
Wiem, ze to podrozy koszt... (podwoi ?)

... tak tylko teoretyzuje !