Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Skoro mozna pisac - to kurde dajcie mi szybki netbrowser  (Przeczytany 968 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Hornet__

• Gość
Skoro mozna pisac - to kurde dajcie mi szybki netbrowser
« dnia: 12 Stycznia 2010, 19:13 »
...jak w temacie as above...przerabiam wszystko co sie da (bez IE oczywiscie). Kiedys kochalem Netscape via modem, byl genialny...Teraz bawie sie kurwa Chrome, Firefox, Safari - a i tak ta franca Opera jest najszybsza..

Potrzebuje cos co mi nie zamuli ten 1GHz i 512MB, cos co jest szybkie, konfiguralne i generalnie nie robi cudow....

Any help?

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Stycznia 2010, 19:18 »
A zle Ci sie buja chrome? Ja nie uzywam niczego innego \"Smile\"

kotrobot__

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Stycznia 2010, 19:30 »
1. Sam sobie odpowiedziales na pytanie. \"Wink\" FFox, Opera, Chrome.
2. Dodaj pamiec! Sprawdz co masz na plycie.

Ew. od reki ode mnie mozesz dostac 2x256MB DDR 333Mhz.

Hornet__

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 12 Stycznia 2010, 19:52 »
Foxa lubie bo te plaginy sa naprawde ok..ale odpala mi sie 15 minut wiec kurwicy idzie dostac. A opera mi smiga kilka minut wczesniej...a ja chce cos co myka JUZ. Moogie pokazal mi kiedys browsera na jednej dyskietce, takie male a zadziorne...Kurde, naprawde tesknie za C64 - tam takich problemow nie bylo

__moog__

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 12 Stycznia 2010, 20:42 »
Haha, Hornet, pamietasz to jeszcze? \"Smile\"  To chyba bylo Arachne, ale przeciez to czasy internetowego sredniowiecza, HTML w wersjach beta, te sprawy :P

__moog__

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 12 Stycznia 2010, 20:45 »
A nie, to byla jednodyskietkowa dystrybucja QNXa \"Smile\"

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #6 dnia: 12 Stycznia 2010, 21:26 »
tylko opera pozostaje i tak \"Wink\" \'najelpiej\' 3.x , tez na jednej flopce sie mieci.

mialem juz tu ladny elaborat napisany ale sobie przypadkiem zakladke zamknalem wiec sie streszcze:

na p2-366 256mb ram (toshiba tecra 8000) uzywam opery11 i nie narzekam. Szczegolnie jak FSB z 66 pociagne na 80MHz... 440MHz i raj na ziemi (swoja droga to p2 ze zintegrowanym cache l2 on-die... cos co potem \"seryjnie\" szlo w p3/celeron fpga)
flash10 - akceleracja sprzetowa daje kopa o dziwo nawet w wypadku tak starego sprzetu (i dziwnej karty graficznej typowo do notebookow)
pozbycie sie flaszki daje jeszcze wiecej akceleracji (notabene mozna reklamy rowniez blokowac globalnie, czego wielu nie umie i idzie na ogniolisa i jego setki pluginow ktore .. a zreszta niewazne \"Wink\" )

ps. na hiren\'s boot tez jest jakas przegladrka internetowa co sie na flopce zmiesci, ale jej uzywalnosc jest mocno znikoma \"Wink\"
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #7 dnia: 12 Stycznia 2010, 22:16 »
a ja tam jestem za FF 1.5, i dodac ram, zmienic dysk na szybszy to tez troche pomoze.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

leming__

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 12 Stycznia 2010, 23:40 »
ja tam uzywam lynxa i nic nie chaczy. odpala sie blysk.

kotrobot__

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 13 Stycznia 2010, 09:10 »
Hornet, sprawdz jeszcze co Ci sie laduje przy starcie systemu.
Moze masz jakies zamulacze. Odpal HijackThis.
Nawet przy takiej konfiguracji jak masz nie powinno byc tak zle.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #10 dnia: 13 Stycznia 2010, 09:34 »
na takim konfigu wystarczy miec (nowego) antywira i juz sie nie da w ogole korzystac z komputera.

co do szybkosci dysku twardego - to tez ma znaczenie, nawet na starym kompie widac duzy boost po zmiane na cos szybszego (widac to chciazby po czasie instalacji systemu na starym kompie z nowiutkim dyskiem), ale jesli sie cache przegladarki na dysku wylaczy albo drastycznie zmniejszy (np max 10MB) to tez mozna dostac kopa (jednak cache ten jest zawsze strasznie pofragmentowany, a jak sie ma szybkie lacze to cache traci na znaczeniu + przegladarki (a przynajmniej opera) maja cache dodatkowy w ramie)
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

SUDi__

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 13 Stycznia 2010, 10:55 »

Raf napisal:
na takim konfigu wystarczy miec (nowego) antywira i juz sie nie da w ogole korzystac z komputera.

Avira i Avast (teraz glownie ten pierwszy) uzywam pare lat i nie zamulaja wogole kompa, przynajmniej przy standartowym ustawieniu.  Jedyne opoznienia (rzedu paru sekund) odczuwalne sa po sciagnieciu jakiegokolwiek pliku, kiedy to nastepuje skan tych plikow, tzn. nie jest to zamulenie kompa tylko pare sekund trza poczekac zanim bedzie mozna pracowac z tym plikiem.

elban__

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 13 Stycznia 2010, 15:41 »
taki komputer to sie rowna debian + xfce (albo poprostu xubuntu).

najlepiej jeszcze jebnac format na ext4 i bedzie ogolnie bajka.

Nitro__

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 13 Stycznia 2010, 16:53 »
Mysle, ze raczej cos Ci innego zamula komputer w tle - 15 minut na odpalanie browsera??
Wklej log z HijackThis..

Offline Sebaloz

• Level 6
« Odpowiedź #14 dnia: 13 Stycznia 2010, 17:07 »