W
maju ubieglego roku prosilem na tym forum o wypelnienie ankiety, dotyczacej demosceny oraz losow jej czlonkow. Ankiete wypelnilo ponad 20 osob, za co jestem wdzieczny. Po dluzszej przerwie kontynuuje to co zaczalem i chcialbym w okolicach marca b.r. zakonczyc prace pod tytulem \"Demoscena komputerow 8-bitowych na przykladzie Commodore 64\". Mam juz badania, opisalem owczesny rynek prasowy, jest zarys historii 8-bitowcow, zgromadzilem troche materialow z YouTube (dema, reklamy sprzetu itp). Teraz chce to poskladac w calosc, cos w rodzaju prezentacji multimedialnej.
Dlaczego o tym pisze ? Poniewaz szukam muzyka, ktory udostepnilby mi swoje utwory do celow tej prezentacji. Chodzi mi o legalne wykorzystanie ich jako podkladu muzycznego w prezentacji. Oczywiscie mile widziane sid-y przerobione na mp3. Moglbym sciagnac cos z sieci ale wole miec zgode autora na wykorzystanie. Acha - moja praca nie jest komercyjna tylko robiona na potrzeby studiow.
Jesli ktorys z muzykow zagladajacych tutaj chcialby mi w ten sposob pomoc - bede wdzieczny. Jezeli macie jakies pomysly co jeszcze moglbym zamiescic w swoim projekcie (ma ktos np. zdjecia ze starych parties ?) to tez chetnie skorzystam.
Tymczasem pozdrawiam i zycze Szczeslwego Nowego Roku 2010 !