Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Polska reka w HVSC  (Przeczytany 2367 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Polska reka w HVSC
« Odpowiedź #45 dnia: 28 Grudnia 2009, 18:21 »
Samar?
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Sebaloz

• Level 6
Polska reka w HVSC
« Odpowiedź #46 dnia: 28 Grudnia 2009, 18:36 »

Ramos napisal:
Mozesz popytac znajomych, ze oni sami chcieli. A tak po za tym mam to gdzies

Chodzi o Surgeona i Randy. Surgeon nawet nie wiedzial, ze zak ktory wystawil na music kompo Symphony 2005 juz dawno opublikowales w HVSC. Przez Ciebie wyszedl na lamera. Bezkarnie robisz co chcesz i arogancko masz to gdzies.

Ramos napisal:
a ty sie pytales autorow skoro brales ich zaki do roznych produkcji? Nie chodzi mi o muzykow z Lepsi.

Nie pamietam, zeby w jakiejkolwiek oficjalnej produkcji byla uzyta muzyka bez pozwolenia autora, stawiajac takie zarzuty powinienes podac autora roszczacego pretensje o nieautoryzowane uzycie zaka.

Przyznam, ze jak pisalem malutkie gierki na punkty dla Hitmen czy Alpha Flight to bralem zwykle zak ktory wygral ostatnie kompo bez pytania o zgode autora, ale to byly nieoficjalne produkcje, nawet nikt nie wie ze tyle gier napisalem \"Smile\"

wackee napisal:
Nawet mnie czasem nie pytal... Brutal...

Wacek, nie zartuj, przeciez dostalem od Ciebie dwustronna dyskietke pelna niepublikowanych zakow wraz ze zgoda na wykorzystanie w produkcjach. Poza tym Ramosowi nie chodzi mi o muzykow z Lepsi, a ty sie lamales przez Lepsi. Zreszta zanim sie zorientowales w co sie pakujesz to juz najlepsze kawalki mialy swoja premiere w kilku zrobionych na szybko demach Lepsi \"Smile\"

M__

• Gość
Polska reka w HVSC
« Odpowiedź #47 dnia: 28 Grudnia 2009, 21:30 »

pajda napisal:
Druga smieszna sprawa sa sidy Jonesa i Praisera: kiedy jakos w 2000-2001 roku przerzucalem i porzadkowalem caly kompletny stuff Faith pod emulatory, przerzucilem tez wszystkie zaki Jonesa i Praisera (Jonesa wszystko co zrobil i jakies nieuzytki z tego co pamietam) Praisera chyba wszystko co wystepowalo w naszych produkcjach i jakies luzne ktorych mialem kilka dyskow bo Wojtas dawal mi zebym wykorzystywal co tam uwazam). Poczatkowo wystepowalo to na ftp Elysium, potem http://noname.c64.org/csdb/group/?id=1281 no i http://adayinthelife.whad.pl/wp/?page_id=25

Na Banana Republic i na mojej stronie leza wersje \"nieskazone\" HVSC (w creditsach jest adnotacja ze to ja je rippowalem). Na HVSC sa TE SAME PLIKI tylko ze zmienionym (C) Faith Samar czy Reflex.  Ba, sa zaki Wojtka ktore byly uzyte tylko w naszych produkcjach a maja (C) Samar \"Wink\" W creditsach HVSC jakos nie jestem wymieniony (znaczy jestem, ale nie jako \"rypator\" \"Smile\"

Sprawdzilem na razie zaki Jonesa –: zostaly one dodane do HVSC w lipcu 1999 roku, wiec to ta sama muzyka, ale same pliki sid zostaly zrobione (a przynajmniej nadeslane) przez kogos innego –: wg informacji z Update17.hvs przez goscia o ksywie Phuture.

Co do tych zakow, ktore zostaly wydane tylko w produkcjach Faith, a sa podpisane dla Samar, to przyjrzymy sie temu –: mozliwe, ze osoba, ktora robila te pliki, brala dane do pola RELEASED (wtedy jeszcze COPYRIGHT) z wpisu pod $1020 zamiast produkcji, w ktorej muzyka zostala opublikowana. Jakbys mial jakies przyklady konkretnych sidow, to daj znac –: bedzie szybciej.

Btw, w creditsach w pliku sid NIGDY nie umieszczamy informacji o tym, kto konwertowal muzyke do pliku sid. Te pola zostaly stworzone wylacznie z mysla o danych dotyczacych zaka. Creditsy dla ripperow sa w plikach UpdateXX.hvs w folderze /DOCUMENTS/

Offline Skull

• Level 6
Polska reka w HVSC
« Odpowiedź #48 dnia: 29 Grudnia 2009, 07:25 »
Hehe to wszystko lepsze niz afera hazardowa

kotrobot__

• Gość
Polska reka w HVSC
« Odpowiedź #49 dnia: 29 Grudnia 2009, 07:34 »
Dalej nie wiemy kto rozprul sida.

Offline wackee

• Level 6
Polska reka w HVSC
« Odpowiedź #50 dnia: 29 Grudnia 2009, 08:52 »
Kupa Rozpruwacz.

Ramos

• Gość
Polska reka w HVSC
« Odpowiedź #51 dnia: 29 Grudnia 2009, 19:18 »
Nie bede nic pisal na ten temat zakow, bo znowu Sebaloz bedziesz dorabial teorie spiskowa. Zakoncze ten temat.

pajda

• Gość
Polska reka w HVSC
« Odpowiedź #52 dnia: 29 Grudnia 2009, 22:18 »

kotrobot napisal:
Dalej nie wiemy kto rozprul sida.

Turbodymanomen \"Wink\"

randall__

• Gość
Polska reka w HVSC
« Odpowiedź #53 dnia: 29 Grudnia 2009, 23:46 »
czesc Magnate, milo znow zobaczyc i poczytac, szkoda ze na ten temat \"Smile\"

blight__

• Gość
Polska reka w HVSC
« Odpowiedź #54 dnia: 04 Stycznia 2010, 21:50 »

Raf napisal:

Ogolnie rzecz biorac .. jesli widze ze tu sie nagle Magnate pojawia i broni Ramosa, a na forum ca-fan nagle w watkach ktore rozpoczynam Ramos nie potrafi sie wybronic, ale w temacie np zaraz Kisiel czy Black Light sie pojawia - to jest to co najwyzej komiczne i daje mi prawo podejrzewac, ze Ramos ich zwoluje (okazuje sie w ostatecznosci, ze np nie mozna krytykowac C&A Fan. Konstruktywnie rzecz jasna).

Rafu, nie zachowuj sie jak niedopompowana panienka. Raz Ci dopowiedzialem, i ciesz sie, ze nie widziales pierwszej odpowiedzi, bo bys pisal, ze nie o obronie, a ataku na Twoja swieta osobe. I wybacz, to byla moja opinia, Ramos nie przylecial do mnie z krzykiem \"NA POMOC!\".

Moze apropos C&A - caly Twoj wywod sprowadzil sie do czegos, co przytocze jednym zdaniem, na Twoim podworku, zebys szybciej zlapal:
\"Twoje rozrzezenia sa hujowe, bo maja plytke w dennym kolorze\". Oczywiscie mozesz mi napisac, ze co z tego, przeciez dziala i laczy i w ogole jest fajne polutowane (bo ameryki nie odkryles) przez Ciebie. No ale ja bede przy tym trwal, jest hujowe, bo plytka jest w kolorze mi nie pasujacym. Tym sa literowki i braki italic w amatorsko wydawanych fanzinach. I dla dopelnienia - dlatego kupilem interfejs u prezesa. Dlatego Ty tez powinienes sobie darowac tych wszytkich nerwow z kalecztceniem polszczyzny i nie pobierac juz wiecej tego magazynu \"Smile\"

Jeszcze bardzo Cie zabolalo, ze jest taka ilosc artykolow. Ludzie z Ami mowili o niedosycie. Kazdy moze znalesc sobie cos dla siebie, bo udalo sie poruszyc praktycznie kazdy temat. Dla przypomnienia siorbnij stare wydanie i popatrz na zawartosc. Jesli mag by byl o Twoim rozszerzeniu, najelpiej caly - bylo by fachowo i zwiezle \"Smile\") I najlepsze jest to, ze troszke wyalienowany jestes w pogladach od sporej wiekszosci. Zastanawiales sie nad tym?

Blak Kniajt Lajt - obronca dziewic i Ramosa

Offline Sebaloz

• Level 6
Polska reka w HVSC
« Odpowiedź #55 dnia: 04 Stycznia 2010, 22:08 »
Black Light, wyluzuj. Mamy Nowy ROk. Kogo interesuja stare klotnie?

Jak bedziecie dodawac pizze do kazdego numeru to nie bedzie zadnej krytyki \"Smile\"

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Polska reka w HVSC
« Odpowiedź #56 dnia: 05 Stycznia 2010, 02:21 »
taaa ale logistycznie to w proszku moga dodac.. home made only:)
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

booker__

• Gość
Polska reka w HVSC
« Odpowiedź #57 dnia: 05 Stycznia 2010, 16:31 »
Ale jaja  \"Laughing\"

splatterpunk__

• Gość
Polska reka w HVSC
« Odpowiedź #58 dnia: 05 Stycznia 2010, 18:42 »
ale o co kaman? \"Smile\"

Panowie Drodzy, ja tam nie moge doczekac sie marcowego Forevera. Znow wszyscy sie pokochaja, na chwile.

splatterpunk__

• Gość
Polska reka w HVSC
« Odpowiedź #59 dnia: 05 Stycznia 2010, 18:54 »
Tak mi sie wlasnie przypomnialo odnosnie HVSC: na ostatnim Foreverze Ramos wyznal mi (a przynajmniej wydaje mi sie, ze wprost od niego sie dowiedzialem) ze moj lamerski zak sprzed lat (jeden z dwoch lamerskich zakow ktore stworzylem chyba po to aby przekonac sie, ze muzykiem to ja nie zostane) znalazl sie w kolekcji...

Moje zdanie na ten temat jest takie: Nie mam do nikogo raczej pretensji o to, ze wrzucil moj utwor (cover zreszta i to nieudolny) do tej kolji bez mojej wiedzy. Jesli juz mialbym miec o cos pretensje to o to, ze quzwa to sie tam nie nadaje \"Smile\"