Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: 1541 Ultimate - dospawanie Ethernetu  (Przeczytany 369 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
1541 Ultimate - dospawanie Ethernetu
« dnia: 30 Listopada 2009, 10:09 »
Kto ma 1541 U (wszystkie batche poza pierwszym) bez Ethernetu a chcialby  miec wersje z Eth ?

Mam maly zapas kontrolerow Eth i transformatorow (wlasnie je bylo najtrudniej zdobyc - ale w Shenzen mozna kupic wszystko \"Wink\" ) i niedlugo bede mial gniazdka (Giedeon tu tez zaszalal, bo wrzucil SMD, ktorych w sklepach nie ma).

Jak ktos jest zainteresowany - prosze o PM.

Edit:

Jesli znacie jakis dobry serwis RTV lub GSM lub kogos kto zna sie na lutowaniu (SMD) - moge rowniez wyslac elementy.

Jest tylko jedno \"ale\" - CS8900-cq3 (kontroler Eth) w cenie \"promocyjnej\" mam tylko 8 sztuk. Potem trzeba bedzie dokupywac juz w normalnej cenie (czyli chyba powyzej 20 PLN). Transformatorow mam troche wiecej.

Moze ktos wie, gdzie maja gniazdka Eth (RJ45), ekranowane, SMD (!) - bez koniecznosci zamawiania wagonu i czekania pol roku ?

-profil nieaktywny-

suchy

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Grudnia 2009, 09:45 »
@KB777, zobacz moze tu:

http://www.diax.pl/user/index.php5?search=gniazdo+RJ45&cid=6&page=1

... niby sa (takie?), ale trzeba sprawdzic, czy faktycznie i w jakich ilosciach!

suchy

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Grudnia 2009, 16:57 »
... sorrki pomylka, to sa do PCB przewlekanego - kiepskie zdjecia mnie zmylily. No bedzie problem z SMD w ilosciach detalicznych - pewnie towar niechodliwy. W hurtowni Micros z Krakowa wystepuja w bazie, ale aktualnie stany zerowe (na zamowienie), poza tym tam trzeba brac w pewnych ilosciach (no moze nie wagon), ale jakies minimalne opakowanie (czasami rozpakuja, jak bierzesz, jeszcze cos wiecej - kiedys zamawialem u nich towar do sklepu). Gniazda RJ45 do SMD mieli takie:

i takie:

Hurtownia MICROS

Pozdrawiam
suchy

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Grudnia 2009, 10:13 »

suchy napisal:
... sorrki pomylka, to sa do PCB przewlekanego - kiepskie zdjecia mnie zmylily. No bedzie problem z SMD w ilosciach detalicznych - pewnie towar niechodliwy. W hurtowni Micros z Krakowa wystepuja w bazie, ale aktualnie stany zerowe (na zamowienie)

[...]

Pozdrawiam
suchy

Dzieki Suchy, ja juz sprawdzalem co wieksze firmy od elektroniki u nas \"Wink\"

Okazuje sie, ze kilka RJ-ow moge wylutowac ze sprzetu, ktory uratowalismy w firmie przed recyklingiem \"Wink\"  Wprawdzie to sa 10-pinowe gniazdka, ale przeciez 2 skrajne wyprowadzenia moge wyciac. Wtyk Eth w kazdym razie pasuje \"Smile\"
Do testow - jak znalazl. Tyle, ze nie bede czegos takiego wciskal ludziom.
-profil nieaktywny-

Jacek31

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 04 Grudnia 2009, 18:26 »
A na TME sprawdzales. Prawie na pewno maja. Tylko pytanie czy cena do przyjecia, bo z tym roznie u nich, czasem czlowiek jest mile zaskoczony a czasem chwyta sie za glowe i pyta sam siebie \"jak tak mozna i kto to kupuje ??\"  \"Shocked\" Np. TL082 ktory u wiekszosci kosztuje ok 0,7zl u nich kreci sie w okolicy 0.81zl + VAT  i trzeba brac 3 szt. a na AVT juz ten sam uklad kosztuje 0,60zl i to z VAT i mozna brac po 1.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #5 dnia: 04 Grudnia 2009, 22:13 »
tam jest wiecej takich kwiatkow, np. cena CPLD Xilinxow \"Smile\"
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....