Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Wstawianie napisow do pliku video  (Przeczytany 920 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

SUDi__

• Gość
Wstawianie napisow do pliku video
« dnia: 17 Listopada 2009, 11:35 »
Jak w temacie, jako ze nigdy sie nie bawilem edycja video itp. rzeczami chce sie Was poradzic
JAK NAJPROSCIEJ wstawic plik textowy z napisami do pliku video (najczesciej DivXy, Xvidy itp. formaty .avi).
W necie jest sporo poradnikow na ten temat ale nie chce sie zbyt zaglebiac bo potrzebuje cos prostego i szybkiego, dla amatorow.
Po prostu szukam jakiegos lekkiego i latwego programiku typu : wybierz plik z napisami i video, ewent. + ustaw pare ustawien (typu umieszczenie textu na ekranie, czcionka itp.), klik i gotowe.

Hornet__

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Listopada 2009, 19:06 »
Sudi, to sie NIE DA zrobic prosto, nie ma zadnego automatu..Sam bawie sie tym ostatnio bo chce sobie w koncu ogladnac Ojca Chrzestnego na dvd u mojej pieknej matki mojego pieknego dziecka. Wiec napewno musisz zassac WinAviConv czy jakos tak, potem kolejny program, potem filtry do tego progsa i tak dalej...sorry,ze nie podaje zadnych nazw, ale jestem po doglebnym formacie i wszelkie linki ulecialy gdzies tam...Nawet dzisiaj chce sie do tego zabrac bo drugi komp jest pieronsko szybki tyle,ze musze poczarowac polaczenie miedzy tym glownym (slabszym 1ghz) a tym pobocznym (2ghz). As summary, na skroty sie nie da....niestety...

Pozdrawiam

Miro

Nitro__

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 17 Listopada 2009, 19:52 »
To:
http://www.divxland.org/subtitler.php
Plus VirtualDub powinno byc prostym sposobem.

Pampam

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Listopada 2009, 19:52 »
whatever

zielok__

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 17 Listopada 2009, 21:20 »
A najprosciej bedzie uzyc Total Video Converter http://www.effectmatrix.com/download.htm

Wskazujesz plik z filmem, potem napisy, nastepnie wybierasz plik w jakim formacie chcesz otrzymac (xvid, divx, na iphona itd) i otrzymujesz plik video z napisami....

Wada to trzeba zaplacic 41$

Nitro__

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 17 Listopada 2009, 21:29 »
Jak moj freeware\'owy sposob nie bedzie hulal, to wuj moze z rejestracja programu zieloka pomoc \"Wink\"

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
    • http://www.riversedge.pl/
« Odpowiedź #6 dnia: 17 Listopada 2009, 23:06 »

zielok napisal:
A najprosciej bedzie uzyc Total Video Converter http://www.effectmatrix.com/download.htm

Wskazujesz plik z filmem, potem napisy, nastepnie wybierasz plik w jakim formacie chcesz otrzymac (xvid, divx, na iphona itd) i otrzymujesz plik video z napisami....

Wada to trzeba zaplacic 41$

Albo wklepac serial \"Razz\"
http://www.riversedge.pl/ - zapraszam na nową stronę: recenzje, relacje, strefa C64.

Serwis Commodore 64/1541 - naprawa/diagnoza.
Zawsze aktualne!

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #7 dnia: 18 Listopada 2009, 17:29 »
Wnioskuje o usuniecie powyzszego posta, w trybie ultrahitlerowskoszybkim!!!!  \"Confused\"

Nitro__

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 18 Listopada 2009, 17:45 »
Ktos chce warez umieszczac, nie bede cenzurowal, potem najwyzej mozna to wywalic.
Popatrz na ilosci warezow w sieci, czy ktokolwiek sobie cos z tego robi?

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #9 dnia: 18 Listopada 2009, 18:00 »
Tak sie sklada nitro, ze ja pracuje w BSA... masz piec sekund \"Wink\"
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

SUDi__

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 18 Listopada 2009, 20:04 »
Dzieki wszystkim za rady, ten Total Video Converter wyglada na to czego szukalem, strawny w obsludze i wogole.

PS. Co do tego seriala nie mam nic przeciwko, ale mysle ze byl niepotrzebny. Kazdy kto wie co to jest np. rapidshare i zna chociaz czesc mozliwosci Google\'a nie ma problemu ze znalezieniem \'odpowiedniego\' softu na necie a mysle ze spora wiekszosc forumowiczow wie \'jak na to\' \"Smile\"

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #11 dnia: 18 Listopada 2009, 20:25 »

Nitro napisal:
Ktos chce warez umieszczac, nie bede cenzurowal, potem najwyzej mozna to wywalic. Popatrz na ilosci warezow w sieci, czy ktokolwiek sobie cos z tego robi?

Wiesz co, kto sie sparzyl na zimne dmucha.

Zalozyles forum i chwala Ci za to, ja tylko radze - nie dopusc dla wlasnego dobra, zeby bylo sie o co do Ciebie w przyszlosci przyczepic.

Od takich rzeczy sa PMy, maile, gg et cetera.

Mnie sie akurat podobalo, jak Brush walczyl (walczy?) o to, zeby na Republice Bananowej nie uploadowano warezow. Mysle ze bylo to dzialanie dosc nieglupie \"Smile\"

Nitro__

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 18 Listopada 2009, 20:30 »
Ja seriala nie postuje -> nic mi do tego, nie popadajmy w paranoje, sprawa rozwiazana wiec profilaktycznie go wywale.

SUDi__

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 18 Listopada 2009, 20:47 »

wackee napisal:
nie dopusc dla wlasnego dobra, zeby bylo sie o co do Ciebie w przyszlosci przyczepic

Nitro napisal:
nie popadajmy w paranoje

Uuuu, widze ze informacje w mediach o Pirate Bay, grozbie odlaczania netu za masowe sciaganie nielegalnego stuffu itp. gadki muzycznych koncernow robi swoje. O ile Wacka jeszcze jakos rozumie bo tworzy i chcialby dostac za swoja robote odpowiednie wynagrodzenie to jednak faktycznie otarlo sie to o paranoje. Krucjaty RIAA i im podobnym wg mnie nie maja sensu - po prostu TEGO SIE JUZ NIE ZATRZYMA. Nie da sie opanowac Internetu, zawsze wiekszosc uzytkownikow bedzie mniej czy wiecej sciagac nielegal.
Latwosc zgrania plyty do mp3 i masowego udostepniania - musielibysmy albo zatrzymac rozwoj cywilizacyjny albo...sprawic ze wszyscy ludzie beda bogaci na tyle, ze 3 kliknieciami kupia legal niz 3 klikami sciagnac nielegal.

Offline Sebaloz

• Level 6
« Odpowiedź #14 dnia: 18 Listopada 2009, 21:59 »
Moje zdanie jest takie, zeby za linki z warezami czy za podawanie seriali byl ban na tydzien. Na drugi raz taka osoba sie zastanowi i zamiast nabijac posty po prostu wysle pm. Za druga taka akcje miesiac odpoczynku od forum, a trzecia proba to dozywotni ban na ip.