Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: ISO jak powietrza ma trzeba!  (Przeczytany 579 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Hornet__

• Gość
ISO jak powietrza ma trzeba!
« dnia: 03 Listopada 2009, 11:50 »
Kochani!

Kilka lat temu szanowny Moog raczyl mnie zaszczycic gierka \"Jagged Alliance 2 PL\" prosto z CD ACTION. Gierka rozsmarowala mnie full total i jakis czas temu zapragnalem znowu popykac. Niestety...Za czasow mojego 166MHz i nagrywary x2 zrobilem sobie cos a\'la ISO z gierki. Wysmazylem i na lata zapomnialem...a teraz chce grac. Niestety - przekopalem internet, zainstalowalem MagicISO i inny stuff - nic nie dziala...Oczywiscie Alcohol rowniez...Mam \"obraz\" gry na CD ale za diabla nie da sie tego odczytac. Plytka jest full working, zero zarysow i smieci - po prostu plytka. Czy ktos z Was wie jak to konwertnac na jakis zjadliwy format? Ew. moze na rapidzie albo innym megauplodzie jest ta wersja?

thx in advance

PS. plik .FCD - ciagle bije sie z myslami czy to FakeCD czy VirtualCD...

Hornet

leming__

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Listopada 2009, 00:00 »
Uncompressed image of a CD-ROM created by Virtual CD versions 1 through 3: supported in later versions of Virtual CD, but saved in a different format

pisza ze tych trzeba probowac:

H+H Software Virtual CD
IsoBuster
EZB Systems UltraISO

probowales? \"Smile\"

zielok__

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Listopada 2009, 00:00 »
Tak jak Leming napisal Virtual CD i IsoBuster obsluguja (obslugiwaly?) ten format ale chyba mam oryginal tej gry (musze sprawdzic w domu u rodzicow). Moge ci dac (oczywiscie o ile ja mam \"Smile\") jak jestes zainteresowany bo mnie jakos srednio zainteresowala (wole Fallout Tactics, Silent Storm czy Laser Squad)

Nitro__

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 03 Listopada 2009, 16:19 »
Jesli z tym obrazem nie wypali to wuj Google pomoze:

comankh__

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 03 Listopada 2009, 23:07 »
JA2 heh, skad ja to znam :> bylo powiedziec to bym gdzies moze boxa wygrzebal.

Hornet__

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 04 Listopada 2009, 08:54 »
Z obrazem nie dalo rady nic niestety zrobic - tzn. moze gdybym mial wiecej czasu to cos by sie wyczarowalo ale w chwili obecnej moge tylko napisac....NITRO JESTES WIELKI!!! Dzieki za rapida, wlasnie zasysam!

PS. Mialem angielska wersje z jakiegos torrenta - nie to,ze boli mnie angielski, bo nie boli - ale gierka miala jakis tam dodatek i zero przyjemnosci z grania....wiec powrot do korzeni!

A na drugiej maszynie instaluje mi sie oczywiscie Fallout 2.....

Thx Nitro! Oraz dzieki pozostalym za chec niesienia pomocy....

...ach...no i mozna zamknac watek....