Skad mozesz wiedziec, ze ich nie zaprosi? Poza tym ja nigdzie nie napisalem, ze zespoly nie zamierzaja grac na zachodzie, ale wiele z nich najpierw zaczyna od promocji siebie w sieci. Przeciez nikt Ciebie nie zaprosi na koncert w ciemno nie znajac Twojego repertuaru, nie widzac Twoich kawalkow na listach, nie widzac ich recenzji, no chyba ze masz duzego farta

imho to juz nie te czasy gdzie jechalo sie na Jarocin, pokazalo sie nowy material i to nakrecalo wytwornie by promowac artystow. Teraz artysci (mowa caly czas o tych mniej znanych naturalnie) sami musza to czynic. A uderzaja na zachod, bo tam szybciej zostana zauwazeni.
| comankh napisal: |
| V-12 napisal: | Czeslawa wypromowali sami internauci, przesylajac miedzy soba linki do jego muzy Bylo to cos nowego, cos nieprzecietnego, wiec sie dobrze sprzedalo. |
Bajki, bajki ... za Czeslawem stoi duza metalowa (sic!) wytwornia, ktora dziala z glowa. |
Yyy no dobra, tylko jakos moze przedstawisz jakis konkret w tym temacie? A nie bylo przypadkiem tak, ze Czeslaw byl kompletnie niieznany, ale ludzie w necie zaczeli sobie przesylac linki do jego muzy, zrobil sie boom, Mystic records podlapalo temat i zaczelo promowac i wydalo plyte? Ja tam nie wiem jak bylo naprawde ale sytuacja z Czeslawem przypomina mi ta sama, jak z Jozinem z bazin, ktory zostal wylansowany przez internautow.