Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: 1541 pod vice  (Przeczytany 444 razy)

kordiaukis__

• Gość
1541 pod vice
« dnia: 28 Listopada 2008, 00:00 »
no wlasnie czy da sie jakos uruchomic prawdziwa stacje pod vice?moje proby stanely na niczym.

leming__

• Gość
1541 pod vice
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Listopada 2008, 00:00 »
wg opisu vice mozna ale tylko kablami XA1541 albo XM1541 . Probujesz ktoryms z tych?

kordiaukis__

• Gość
1541 pod vice
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Listopada 2008, 00:00 »
juz kumam musze 2 kable zamienic miejscami bo mam kabel xe1541 o od xm rozni sie on zamienionymi kablami na pinach 5 i 6.zrobilem i dziala.. taki schemacik: http://sta.c64.org/xm1541c.html
tylko mi cos nie formatuje dyskietek..nie kopiuje dyskietek itd,moze to wina stacji mam wynalazek 9900.moze to wina quadcore, a moze visy nie wiem..ale co sie dzieje to mam podczas proby formatu z poziomu actiona niebieski ekran i restart kompa, format idzie jedynie przez open...z basica pozatym lipa...zadne toolsy do formatowania i kopiowania nie trybia..te z actiona tez..sprawdze na laptopie p3 800+win xp ..zobaczymy
jesli ktos ma juz za soba troche doswiadczenia w tej materii to chetnie zostane padawanem \"Wink\"

Lobo

• Gość
1541 pod vice
« Odpowiedź #3 dnia: 07 Grudnia 2008, 11:33 »
Mialem kabel XE probowalem uruchomic pod Star Commander i nie dzialal przerobilem na XM i tez lipa. Dopiero pod GUI4CBM4WIN  zatrybil (oczywiscie jako XM). Jezeli chodzi o VICE nie probowalem napisz jak to ustawiles to i ja poprobuje.

djgruby

• Gość
1541 pod vice
« Odpowiedź #4 dnia: 07 Grudnia 2008, 13:45 »

Lobo napisal:
Mialem kabel XE probowalem uruchomic pod Star Commander i nie dzialal przerobilem na XM i tez lipa. Dopiero pod GUI4CBM4WIN zatrybil (oczywiscie jako XM).

A u mnie zupelnie odwrotnie... Mam kabelek XMP, ktory pod Star Commanderem smiga bez najmniejszego zajakniecia, natomiast pod GUI4CBM4WIN potrafi jedynie zresetowac stacje, a na kazdej innej operacji sie bezpowrotnie zawiesza. :(

kordiaukis__

• Gość
1541 pod vice
« Odpowiedź #5 dnia: 07 Grudnia 2008, 17:59 »
kabel zostal przerobiony na xm i nie dziala dobrze z vice zarowno pod vista jak i pod xp.. jedyne co mi zostalo to boot z dyskietki startowej na starym lapku i star commander pod dosem..dziala wysmienicie tylko troche wolno, ale lepiej tak niz wcale..proby z vice zarzucilem calkiem bo nie mam cierpliwosci..z reszta do testowania zeczy z netu starczy stacja emulowana i pliki d64 a potem jak cos mi na kompa potrzeba to zrzucam star commanderem.