Witam
Nie przypuszczalem ze komodki jeszcze zyja a tu taki ruch i tak powazne podejscie

Wczoraj wytargalem moja komode i kompik odpalil i dziala! dziala 1541, dyskietki czytaja sie i gierki dzialaja
Mam tak i to odnalazlem - C64C (chyba moj trzeci komodorek, pierwszy byl mydelniczka) 1541II, magnetofunio (nie wiem czy dziala, nie mam juz kaset), ARIII i C128 ktory tez dziala!!!
Na C128 uczylem sie, to byl poligon doswiadczalny. Sluzyl do programowania epromow i eepromow, dowalilem mu 512kb pamieci statycznej podtrzymywanej bateryjnie ktore jakos tam przelaczalem (nie pamietam jak i jakie byly banki). Niestety modul z pamieciami, modul do programowania epromow, mysz, drukarka MPS803 nie zachowaly sie...
Cos tam bardzo poprzerabialem w dekoderze adresow, ale nic juz nie pamietam po co tak i dlaczego. Wyglada to okropnie ale dzialalo

Az wstyd

Oczywiscie pelny RS232 i kabelek do PC, a co!

Nie bylo takich cudow jak MAX232 wiec sa typowe nadajniki o odbiorniki linii 1488 i1489. Program terminala sam napisalem (TA5.1) i........ calkowicie wyemigrowalem na PC-ta
Chyba czas powrocic
|  :Opis: | |
|  :Rozmiar: |  :157.38 KB |
|  :Wyswietlen: |  :Plik sciagnieto 1508 raz(y) |

|