Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: SD2IEC - gdzie kupić  (Przeczytany 2192 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mentos

• Level 5
SD2IEC - gdzie kupić
« dnia: 18 Lutego 2012, 15:08 »
Czy ktoś może wie gdzie to cuś kupię? Z archiwum Allegro i wujka G namierzyłem gościa o ksywie Zaxon ale się nie odzywa. Może ktoś zna kogoś innego albo ktoś ma na sprzedaż ?
thx

polityczna poprawność, ta zaraza współczesnego demokratycznego świata musi SCZEZNĄĆ!

https://www.youtube.com/watch?v=iKcWu0tsiZM

suchy

• Gość
SD2IEC - gdzie kupić
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Lutego 2012, 16:43 »
Zapytaj jeszcze zygi i staregomarabuta, bo u mnie cienko z czasem.

Offline StaryMarabut

• Level 6
  • Robię wszystkim dobrze *za pół ceny.
SD2IEC - gdzie kupić
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Lutego 2012, 17:51 »
Ja już wyprzedałem się,  musiał bym zrobić, czas mam .

Offline mentos

• Level 5
SD2IEC - gdzie kupić
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Lutego 2012, 21:01 »
Dzięki, pojawił się dziś na Allegro, powalczę.
polityczna poprawność, ta zaraza współczesnego demokratycznego świata musi SCZEZNĄĆ!

Offline ruter

• Level 3
SD2IEC - gdzie kupić
« Odpowiedź #4 dnia: 18 Lutego 2012, 22:09 »
Tylko nie kupuj od człowieka 'Darek324' bo on sprzedaje niby SD2iec, a tek naprawdę, to MMC2IEC v0.8, ja już się na tym przejechałem.Ostrzegam Cię!!!

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
SD2IEC - gdzie kupić
« Odpowiedź #5 dnia: 18 Lutego 2012, 22:21 »
no nie jest to uczciwy sprzedawca bo nie informuje o starości.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline mentos

• Level 5
SD2IEC - gdzie kupić
« Odpowiedź #6 dnia: 19 Lutego 2012, 10:44 »
Kurcze, ależ ja rzeczy nie wiem, dzięki za ostrzeżenie. No i tak, to ten Darek1234, w takim razie muszę sobie darować i pomęczyć StaryMarabut'a.
Poczytałem o tym MMC2IEC i powiedzcie proszę jaka jest różnica czy wada względem SD2IEC ? Znalazłem to, i czy właśnie z tego względu nie warto ?

wady
- nie oferuje szybkiego ładowania
- nie działają inne funkcje Commodore DOS poza LOAD i SAVE
- Tylko kilka gier w formacie D64 pracują na loaderach
- Brak obsługi długich nazw plików

suchy

• Gość
SD2IEC - gdzie kupić
« Odpowiedź #7 dnia: 19 Lutego 2012, 12:25 »
mentos:
... i czy właśnie z tego względu nie warto ?

... TAK, własnie z tych względów, co podałes nie warto! MMC2IEC i SD2IEC/uIEC to dokładnie to samo urządzenie (z niewielkimi różnicami hardware'owymi), tylko pod nazwą MMC... (zaproponowaną przez jego twórcę) kryją się pierwsze wersje (protoplaści sprzed paru lat) tego interfejsu o dużo mniejszych możliwościach od wersji współczesnych, rozwijanych nadal już tylko pod nazwami: SD2IEC i uIEC. Najpoważniejszą wadą protoplastów (poza typowymi błędami, które były i tak poprawiane dopiero w późniejszych wersjach) jest brak fastloaderów i obsługi innych systemów operacyjnych niż Kernal, a bez tego to MMC/SD2IEC jest totalną porażką!

Offline mentos

• Level 5
SD2IEC - gdzie kupić
« Odpowiedź #8 dnia: 19 Lutego 2012, 14:45 »
Dzięki. W takim razie pomóżcie proszę zadawać właściwe pytania sprzedającym. O co mam konkretnie zapytać by mieć pewność, że kupię tą nowszą lepszą wersję?
Mam nadzieję że StaryMarabut znajdzie czas na zrobienie tego nowego/lepszego/właściwego - czekam na jego odpowiedź.

Offline StaryMarabut

• Level 6
SD2IEC - gdzie kupić
« Odpowiedź #9 dnia: 19 Lutego 2012, 14:57 »
@mentos jeszcze spróbuj skontaktować się z zaxonem. On hurtowo wytwarza. Pisał że bardziej nastawiony jest na e-bay niż alle. I robi dla ludzi "kumatych" co wiedzą co z tym zrobić i potrafią wtyczkę zarobić.

stachu

• Gość
SD2IEC - gdzie kupić
« Odpowiedź #10 dnia: 19 Lutego 2012, 16:01 »
mentos nie słuchaj tych co cie wprowadzają w błąd. Mmc2iec w wersji 0.8 jest na atmega644 czyli bez najmniejszych problemów da się wgrać najnowszy firmware.
Różnice konstrukcyjne nie mają wpływu.

Offline Neo2k

• Level 1
  • *
SD2IEC - gdzie kupić
« Odpowiedź #11 dnia: 19 Lutego 2012, 17:19 »
@starymarabut
a moze bys wypuscil krotka serie, tez bylbym zainteresowany zakupem

Offline StaryMarabut

• Level 6
SD2IEC - gdzie kupić
« Odpowiedź #12 dnia: 19 Lutego 2012, 17:37 »
Pomyślę, na razie dwie osoby chętne.

suchy

• Gość
SD2IEC - gdzie kupić
« Odpowiedź #13 dnia: 19 Lutego 2012, 17:57 »
@stachu, czytasz bez zrozumienia, to co wczesniej napisaliśmy, nie tylko w tym temacie (na temat MMC/SD2IEC). Więc nie zabieraj głosu, jak nie masz pojęcia o czym dyskutujemy, bo wprowadzasz ludzi w błąd (czujesz, że "gdzieś coś w trawie piszczy", ale na tym koniec!). Mówiąc o MMC... mamy na myśli ten interfejs w starych wykonaniach z mikrokontrolerem ATMega32, a w tą wersję nowego firmware nie wgrasz. Właśnie taką wersję z ATMega32 sprzedaje na allegro: Darek324, wprowadzając swoim opisem aukcji potencjalnych odbiorców w błąd, bo twierdzi, że to NAJNOWSZE SD2IEC - chwyt poniżej pasa, żeby lepiej sprzedać starą wersję. Kolega ruter już się na tym przejechał, o czym dyskutowaliśmy w tym temacie:

GEOS na SD2IEC

PS Prawdopodobnie mylisz wersję MMC... 0.8 na ATMega32 ze strony autora projektu (Pontopidana) z wersją 0.8 MMC/SD2IEC na ATMega644P, rozwijaną dalej przez kolegów z Niemiec - to nie jest to samo

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
SD2IEC - gdzie kupić
« Odpowiedź #14 dnia: 19 Lutego 2012, 18:10 »
@suchy, gadasz z klonem?
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....