Kisiel:
Z polaków jakich znam to JAD YTM i ja... i chyba ktoś jeszcze Raf?
nie znam nikogo w PL kto opracowal podlaczenie hdd do c64, ale ludzie ktorzy budowali opisane interface są, np Data zbudowal IEC-ATA (urzadzenie to w dobie sd2iec oczywiscie nie ma racji bytu).
ones:
trafiłem na DD 00 - to taki fdd 3,5 zgodbe z PC - czyli coś podobnego do 1581 i szybkie, port kartridża
ogladalem to ostatnio, czytalem tez nawet recenzje - ogolnie zgodze sie ze fajny bajer bo na FAT12 dziala i nic poza tym. odczyt/zapis tylko jednoiplikowek poprzez wedge, zero natywnej zgodnosci z C64/1541.
V-12/Tropyx:
A mnie by się marzył odczyt jednoplikówek po Burście w 1541 II z poziomu np. Action Replaya. Ciekaw jestem, czy to jest możliwe
Gadalismy o tym ostatnio, speed dos / dolphin dos umozliwia odczyt przez burst ale to sie pewnie zre z fastloaderem actionowym
mozna sprobowac zobaczyc pod vice jak sie to zachowa (zmienic rom w emulowanym c64 i 1541, zaznaczyc polaczenie kablem rownoleglym + podlaczyc wirtualnego actiona) . Ponadto istnieja zmodyfikowane dolphin dos/speed dos z obsluga wiekszej ilosci ramu w stacji.