No mnie chwilowo problem dobierania wtyczek nie dotyczy. Jak już wspominałem serial mam wyprowadzony na db9, audio i video na RCA. Zajdzie potrzeba to gniazdo zasilania też podmienię na jakiś normalny (łatwodostępny) zamiennik. 
A tak przy okazji chciałem zapytać: mam eproma (czy też eeproma) z okienkiem kwarcowym o oznaczeniu 27c512 i chciałbym wypalić w nim JiffyDos, z myślą właśnie o sd2iec, ale..
Kolega który może mi to zrobić , nie chce sie bawić w składanie plików do kupy w jeden kompletny wsad. Musze go przygotować sam, a nie mam pojęcia jak.
Druga sprawa jest taka że chciałbym zmienić domyślne kolory w jiffy na ramka/tło czarne napisy zielone (żeby nie męczyć oczu) i za cholere nie wiem jak to ugryść. porównywałem kilka kernali i czesc z nich ma takie modyfikacje, wiec gdyby ktoś mógł mi wytłumaczyć które wartości podmienić hexeditem w kernal.rom jiffy'iego byłbym niezmiernie wdzięczny.
Oczywiście cały mod z kernalami ma być zrobiony na kanapke tak jak było to prezentowane na forum tylko bez automatycznego resetu (tylko cięta ścieżka + przełącznik dwu-pozycyjny)