Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Modem komcia- po ile chodzi ?  (Przeczytany 5622 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ones

• Gość
Modem komcia- po ile chodzi ?
« dnia: 22 Grudnia 2011, 22:33 »
Ile warty jest modem zwykły do portu expansion 300 do 1200 bodów a ile taki akustyczny ? I jak z dostępnością ich w polsce?

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Grudnia 2011, 10:01 »
Do portu Expansion ? To musi być niezłe archeo ;) C= produkowało głównie modemy pod User Port, pod Expansion raczej robiły "firmy trzecie".

Modem akustyczny - masz na myśli taki, podłączany pod słuchawkę ? To już raczej Muzeum Techniki - na Allegro widziałem chyba tylko raz.

Generalnie - takie starocie są tyle warte ile da za nie kolekcjoner. Bo używać raczej nie ma sensu ;)

Jeśli chcesz kupić nieużywany (New Old Stock) modem 1200 pod User Port - można je dostać w USA za chyba coś koło 20 USD (przesyłka pewnie będzie więcej kosztować teraz, chyba że się da dogadać ze sprzedającym). Sam kiedyś kupiłem dwa, z czego jeden poszedł na Allegro żeby wkurzyć jakiegoś spekulanta, sprzedającego modemy z tego samego źródła za 5 x tyle za ile były kupione.
-profil nieaktywny-

ones

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Grudnia 2011, 19:06 »
tak akustyczny , nie chodzi by używać ale się pobawić , taki najlepiej. A jak masz jakiś modem pisz tu lub na priva, Czy na user czy na expansion port , dla mnie bez różnicy.