@KrisC64 - częsta praktyka.
Gorzej, że piszą takie bzdury: "Z tego względu tylko komentarz pozytywny wchodzi w grę" i tu się grubo mylą, ponieważ o ile stan sprawności/niesprawności został opisany o tyle czynników jest więcej - jak szybkość przesyłki, jakość zapakowania, stan wizualny i nawet jakość obsługi - ponieważ kultura też się liczy gdzie bywa, że niektórzy nawet nie odpiszą na żadne pytanie.
Do tego jakość zdjęć niewiele prezentuje.
Zawsze przy takich podejrzeniach można zgłosić sprzedawce i Pana M...0 (20) i czekać na odpowiedź Allegro - jeżeli to jakiś znajomy, wujek, ciocia, przyjaciel czy nawet jego pies to nie mogą brać udziału w tej aukcji - wystarczy zapoznać się z regulaminem - już tak jedną osobę zgłosiłem i do dziś ma bana! Może nieładnie jest kapować ale zdenerwowałem (delikatnie mówiąc) się jak zaczął ktoś podbijać do mojej granicy - oferta została wycofana i złożona ponownie do mojej granicy - to było już mocno bezczelne i wydarzyło się może 5 minut przed końcem aukcji.
Generalnie odmówiłem zakupu - zwlekając i informując sprzedawce o tym, że Allegro informuje o tym fakcie - on, że nic nie było, później dzwonił i chciał załatwić sprawę jakoś na koniec wyzywał - w każdym razie Allegro zablokowało obu i bardzo dobrze przynajmniej z głowy na jakiś czas z jednymi oszustami.
Co do tych m...0 i M...0 to teoretycznie to nie te same osoby ale kto tam sprzedawce wie.