@V-12
proszę o wskazanie SXa w ładnym zestawie na ebayu.

... ten ebay IMO to mit. tam oczywiście są ładne rzeczy (dużo ładniejsze niż na allegro) ale za niezłe pieniądze.
i ja to rozumiem - mogę dać dużo jak towar jest bardzo dobrze zachowany + ma boxa. na ten przykład ostatnio kupiłem A1200 Magic refubrished (jak bym nie wiedział to bym powiedział że nówka) w boxie (nówka) z książkami, wszystkimi oryginalnymi dyskietkami, oryginalnym czarnym zasilaczem, myszką z Amiga Technology, itd itp... najelpszy dowód jest taki że moja żona myślała że to nowy komputer kupiłem... ale wracając do SXów. niedawno kupiłem (na allegro) SXa za trochę ponad tysiąc w stanie naprawdę świetnym jak na oferty allegro i jak na sprzęt w tym wieku. i to potwierdza moją tezę... chcesz mieć SXa za 1000 ok, ale to będzie ch..owy sprzęt... dasz 1500 masz sprzęt super + czasami box.
polecam 2 wątki na ppa.pl. tam koledzy amigowcy dyskutują to samo.
co do 1551. te dwie które są teraz na allegro są pod moją obserwacją. obie (chyba) wystawia jakiś amigowiec/komodorowiec a nie klasyczny "allegro sprzedawca" aka "handlowiec". 300 PLN to IMO jeszcze OK ale obawiam się że dojdą do nieco większej kwoty.