Ooo taki kabel by mi się przydał kiedyś, pojechałem ze swoją A1200 do kuzyna, rozłożyłem na podłodze i zaczęliśmy rozkoszować się dobrodziejstwami Blitz Basica 2 aż tu nagle myszka przestała reagować... Okazało się, że świnka morska kuzyna w najlepsze wpieprzała kabel od mychy... No comment.
Ja przyszedłem się tutaj wreszcie pochwalić, że dziś nadejszła wiekopomna chwila, bo po 3-ech nocach walki i burzy mózgu (jednego) - udało mi się w końcu złożyć do kupy pomysł z moim pierwszym ever maskowaniem sprite'ów multicolor (maska ehemmm... 8kb). Na jedną ramkę zamaskować mogę do czterech sprite'ów, zostaje jeszcze czas na muzykę, otworzenie górnej i dolnej ramki, jakieś obliczenia (będę walczył z implementacją algorytmu Dijkstry na najkrótszą ścieżkę, testowo napisałem to w jQuery - to była przyjemność - jakie tam mam tablice a jakie w assemblerze, heh). Nie jest to rewelacja pewnie i Oswald by zmieścił tam jeszcze morphing jakiejś wymyślnej bryły, ale jest real-time z precyzją do jednego piksela a ja Oswaldem będę za 10 (może 20) lat jak Bozia da

.
Otwieram szamp>o<na.