@Adamus
Wiesz, w tym problem, że poniosły mnie wodze fantazji i tak próbuję tylko wydedukować czy taka możliwość wchodziłaby w grę. Nie znam żadnych specyfikacji odnośnie tego - myślałem po prostu o jakimś projekcie, który skupiałby się na najprostszych rozwiązaniach dla osoby, która chciałaby takie połączenie wykonać - to znaczy wykonać sam kabel no i posiadać właściwe oprogramowanie dla C64.
Piszę tak na zasadzie pewnej dedukcji. Kiedyś podłączałem sobie Amigę z pecetem właśnie przez gniazdo internetowe. W Amidze oczywiście przez kartę ethernetową także - z tym, że tam stawiałem prosty serwer i łączyłem się z nim przez Total Commandera na pececie podając odpowiednie IP. Pomyślałem po prostu, że genialnym rozwiązaniem byłaby próba zrealizowania takiego rozwiązania właśnie na C64, ale czy jest to możliwe - tak jak piszę, poniosło mnie i nie wiem czy takie rozwiązanie jest w ogóle możliwe - wodza fantazji ot tyle bo nawet nie sprawdzałem specyfikacji gniazda. Piszesz o machaniu impulsami - widzisz, tak jak pisałem wcześniej - nie mam kompletnego pojęcia jak to działa, ale zastanawiałem się tylko czy byłoby to możliwe do realizacji. Generalnie jeżeli coś tam macha, to można sygnał przetrzymać dłużej i może by \'złapało\'.
A odnośnie portu joysticka to można zarówno inputować z niego sygnał jak i wysyłać. Stąd też dzięki ordynarnej wtyczce Cannon 9 (podłączonej do gniazda internetowego z drugiej strony) można by wykorzystać któryś z portów do transferu. Jest to o wiele prostsze rozwiązanie niż użycie user portu - sam wykonałem sobie wtyczkę user port z dwóch wtyczek od magnetofonów - ale jednak takie wtyczki trzeba mieć albo samemu coś kombinować (chyba, że można kupić jakieś wtyczki).
Piszę o tym w kategoriach S-F lekko, ale jak to mówią, nie ma do wykonania rzeczy niemożliwych, a to co niemożliwe trwa po prostu dłużej.