Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Demo C64, kilkuczesciowe. Coś-tam Dreams?  (Przeczytany 774 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

bjornh

• Gość
Demo C64, kilkuczesciowe. Coś-tam Dreams?
« dnia: 07 Lutego 2011, 22:34 »
 Witam,

Od  bardzo  dawna  próbuję  znaleźć  demo  z  C64,  z  którego  pamiętam  dobrze  tylko  muzykę.  Demo  było  kilkuczęściowe  (przejścia  spacją),  ale  nie  dyskowe  -  wczytywało  się  całe  z  taśmy  za  jednym  razem.

Co  pamiętam:

1.  Jedna  część  miała  sinus  scrolla  ze  sprite`ów,  a  w  tle  była  grafika  z  napisem  coś-tam  DREAMS  (Magnetic  Dreams?  Electric  Dreams?)  Napis  był  poukładany  z  jakiś  różnokolorowych  zwierzaków  -  pamiętam  węże  czy  inne  podobne  wężowate  stwory.

2.  W  ostatniej  części  po  ekranie  pomykała  czaszka  (chyba  dość  spora)  w  ciemnych  okularach.

3.  Pamiętam  początkowy  fragment  melodii  i  od  biedy  mógłbym  go  zrobić  trackerem,  ale  musiałbym  wiedzieć,  że  kogoś  w  ogóle  to  zainteresuje.

Diabelnie  mi  zależy,  żeby  to  cholerstwo  znaleźć,  bo  odtworzyłem  kawał  mojego  komorodowego  życia,  ale  tego  nie  mogę  znaleźć  i  coraz  bardziej  mnie  to  prześladuje.  W  ostateczności  przesłucham  40  tysięcy  SID`ów  z  HVSC,  ale  dopóki  jest  nadzieja,  to  wolałbym  się  trzymać  z  dala  od  takiego  \'brute  force\'.    \'\'

Pozdrawiam,
Krzysiek

Offline OSH

• Level 5
Demo C64, kilkuczesciowe. Coś-tam Dreams?
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Lutego 2011, 01:17 »
 Zrób  ten  kawałek.  Zobaczymy,  może  akurat  go  znam...