dobry
próbuje zgrać wreszcie pare gier na taśmę a więc...
podpiąłem jakiegoś starego walkmana za pomocą minijacków do kompa, w zielona wejście w kompie, w walkmanie do wejścia słuchawkowego (próbowałem też z wejściem MIC).
Przerobiłem gry przez WAV-PRG dokłanie to opiszę bo może z tym coś nie tak..... format próbowałem z loader+turbo tape oraz turbo tape 64 only (pozostał jeszcze kernel loader) output to oczywiście WAV file. przerobiłem dwie gry, otworzyłem Windows media player dałem je na playliste i wcisnąłem nagrywanie na WALKMANIE.....
ok mam już gry, biegne do Commodorca, odpalam tapetester pierwszy raz widzę że są 4 linie (środkowe dwie bardzo blisko siebie) a nie 2 jak to na innych kasetach. dobra ustawiłem jak się dało najprościej i najcieniej

odpalam gre, i nie ma ani rozpoczęcia chodzi mi że nie zatrzymuje się po paru sekundach magnetofon i na czarnym tle pisze jaka gre wyszukano po czym powinna być spacja i magnetofon wgrywa dalej... ale tego nie ma! ;| po prostu cały czas wgrywa i nic, ani na końcu się nie zatrzymuje.
Jestem zielony, nie pojmuję tego więc proszę o wyjaśnienie a nie o ubliżanie itd

pozdrawiam