Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: CO JEST NIE TAK?  (Przeczytany 760 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

skipi92

• Gość
CO JEST NIE TAK?
« dnia: 06 Stycznia 2011, 16:56 »
 dobry
próbuje  zgrać  wreszcie  pare  gier  na  taśmę  a  więc...
podpiąłem  jakiegoś  starego  walkmana  za  pomocą  minijacków  do  kompa,  w  zielona  wejście  w  kompie,  w  walkmanie  do  wejścia  słuchawkowego  (próbowałem  też  z  wejściem  MIC).
Przerobiłem  gry  przez  WAV-PRG  dokłanie  to  opiszę  bo  może  z  tym  coś  nie  tak.....  format  próbowałem  z  loader+turbo  tape  oraz  turbo  tape  64  only  (pozostał  jeszcze  kernel  loader)  output  to  oczywiście  WAV  file.  przerobiłem  dwie  gry,  otworzyłem  Windows  media  player  dałem  je  na  playliste  i  wcisnąłem  nagrywanie  na  WALKMANIE.....  
ok  mam  już  gry,  biegne  do  Commodorca,  odpalam  tapetester  pierwszy  raz  widzę  że  są  4  linie  (środkowe  dwie  bardzo  blisko  siebie)  a  nie  2  jak  to  na  innych  kasetach.  dobra  ustawiłem  jak  się  dało  najprościej  i  najcieniej  :P
odpalam  gre,  i  nie  ma  ani  rozpoczęcia  chodzi  mi  że  nie  zatrzymuje  się  po  paru  sekundach  magnetofon  i  na  czarnym  tle  pisze  jaka  gre  wyszukano  po  czym  powinna  być  spacja  i  magnetofon  wgrywa  dalej...  ale  tego  nie  ma!  ;|  po  prostu  cały  czas  wgrywa  i  nic,  ani  na  końcu  się  nie  zatrzymuje.  

Jestem  zielony,  nie  pojmuję  tego  więc  proszę  o  wyjaśnienie  a  nie  o  ubliżanie  itd  :P

pozdrawiam

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
CO JEST NIE TAK?
« Odpowiedź #1 dnia: 06 Stycznia 2011, 17:57 »
 no  na  wyjsciu  sluchawkowym  na  pewno  nagrasz...

ale  przede  wszystkim  czemu  temat  nie  ma  zwiazku  z  trescia  zapytania?

dopisz  ten  watek  do  tematu  ktory  rozpoczales  wczesniej,  a  jak  juz  to  zrobisz  to  usune  ten  temat...
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"