Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Vice c64 i CCS64  (Przeczytany 1313 razy)

Offline cacodemon

• Level 5
Vice c64 i CCS64
« dnia: 06 Stycznia 2011, 11:19 »
 Mam  system  Windows  Vista  Ultimate  x64  oraz  Xp  Professional.  Na  obu  systemach  mam  dwa  problemy  z  emulatorami  C-64.  Zazwyczaj  korzystałem  z  CCS64,  ale  ten  nie  działa  prawidłowo.  Zarówno  pod  jednym  jak  i  drugim  systemem  działa  jakby  w  przyspieszonym  tempie.  Zupełnie  jakby  dostał  jakiegoś  \'kopa\'  mimo,  że  w  ustawieniach  jest  zaznaczona  prędkość  100%  C-64.  Spotkał  się  ktoś  z  takim  problemem  ?
Ze  względu  na  powyższy  problem,  zainstalowałem  Vice  C64  i  tutaj  prędkość  jest  ok,  ale  za  każdym  razem  program  uruchamia  się  w  mikroskopijnym  okienku.  Ustawiałem  wszystkie  dostępne  w  programie  rozdzielczości,  ale  to  na  nic.  Po  uruchomieniu  emulatora,  muszę  ręcznie  łapać  kursorem  za  róg  okienka  i  rozciągać.  Mało  wygodne  i  irytujące.  Jak  Wy  sobie  radzicie  z  tym  emulatorem  ?

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
Vice c64 i CCS64
« Odpowiedź #1 dnia: 06 Stycznia 2011, 11:36 »
 vice  uzywam  an  co  dzien..  ogolnie:  trzeba  zapisac  w  nim  ustawienia,  gdy  sa  juz  gotowe  tudziez  zaznaczyc  \'save  settings  on  exit\'
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Mikra_Lbn

• Level 3
    • http://www.lubus.info
Vice c64 i CCS64
« Odpowiedź #2 dnia: 06 Stycznia 2011, 11:39 »
 w  menu  Options  zaznacz:
-  Video  cache
-  Double  size
-  Double  scan
i  ewentualnie:
Scale  2x

Po  tym  wszystkim  z  menu  Settings  wybierz:
-  Save  current  settings
lub
-  Save  current  settings  to  specified  file  (jeśli  nie  chcesz  trzymać  ustawień  w  domyślnym  pliku)

Offline cacodemon

• Level 5
Vice c64 i CCS64
« Odpowiedź #3 dnia: 06 Stycznia 2011, 14:25 »
 Dzięki  !  Już  jest  lepiej.  Nie  wiem  jak  mogłem  nie  zauważyć  tych  opcji.