Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: GRA Wasteland - uruchomienie  (Przeczytany 694 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Grogzbeak

• Gość
GRA Wasteland - uruchomienie
« dnia: 22 Listopada 2010, 20:03 »
 Posiada  ktoś  może  obrazy  dyskietek  do  gry  Wasteland?  Pościągałem  jakieś  z  sieci,  ale  nie  mogę  tej  gry  odpalić  na  emulatorze  WinVice  -  2.1.  Pokazuje  mi  się  plansza  tytułowa  gry  (ta  z  planetą  Ziemią).  Wciskam  start  i  pokazuje  się  -  Insert  side  1,  w  tym  momencie  nie  pomaga  zmiana  obrazu  dyskietki  na  inny.  Plik  z  grą  zawierał  4  obrazy  dyskietek  (Disk  1,2,3  i  4).  Nie  testowałem  jeszcze  obrazów  na  C64.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Listopada 2010, 11:54 »
 gra  uzywa  fastloadera?  sprawdz  true  drive  emulation  itd  w  vice,  ew.  sprobuj  np  pod  ccs64.
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Grogzbeak

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Listopada 2010, 12:45 »
 Pod  ccs64  wygląda  to  identycznie.  Sprawdziłem  na  włączonej  i  wyłączonej  opcji  true  drive  emulation,  też  nic.  Sprawdzę  chyba  na  normalnej  stacji.  

Offline rekk

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Listopada 2010, 13:47 »
 Ja  mam  obrazy,  które  uruchomiły  mi  grę.  Jakoś  tak  dziwnie  po  planszy  tytułowej  kazał  sobie  zmieniać  dyski  po  kolei  a  po  czwartej  chciał  pierwszą  i  wtedy  gra  ruszyła.  Podaj  jakiegoś  maila  to  Ci  wyślę.

Grogzbeak

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 27 Listopada 2010, 14:05 »
 W  takim  razie  jeśli  możesz  to  podeślij  na  pawe_3@wp.pl

Offline uka

• Level 3
« Odpowiedź #5 dnia: 27 Listopada 2010, 16:25 »
 Na  gamebase64  jest  działająca  wersja http://gb64.com/game.php?id=8515&d=15&h=0.  Side  1  to  wastlnd4.d64  itd.

Grogzbeak

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 28 Listopada 2010, 11:50 »
 Dzięki  rekk  oraz  uka.  Obydwie  wersje  działają  na  emulatorze.  Teraz  nagram  to  sobie  na  dyskietki  o  odpalę  na  C64    \'\'