Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Szukam, zapomniałem, nie pamiętam tytułu :)  (Przeczytany 561 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

trebeter

• Gość
Szukam, zapomniałem, nie pamiętam tytułu :)
« dnia: 01 Listopada 2010, 19:34 »
 Witam  wszystkich.  
  Gra  której  szukam  to  strategia  turowa  rozgrywana  w  średniowieczu.  Nie  jest  to  Defender  of  the  Crown.  Mapa  była  losowa  ,  można  było  ustawić  w  opcjach  z  ilu  pól  miała  składać  się  plansza  ,  ilu  miało  być  przeciwników  ,  prawdopodobnie  jeszcze  kilka  rzeczy.O  ile  dobrze  pamiętam  plansza  była  otoczona  ze  wszystkich  stron  wodą.  Można  było  budować  umocnienia  na  swoich  terytoriach  ,  jakieś  zamki,  fortece  ,  przy  czym  było  ich  kilka  rodzajów.  Wydaje  mi  się,  że  można  było  trenować  tylko  jeden  rodzaj  jednostki  -  piechotę.  
  Pola  w  grze  składały  się  z  linii  prostych  ,  kwadraty  ,  prostokąty  itp.  ,  nie  były  to  linie  łamane  jak  w  Defender  of  the  Crown.  

Jeszcze  jedną  rzecz  chyba  pamiętam  ,ale  tą  uwagę  należy  brać  luźno  pod  uwagę  ,  wydaje  mi  się  ,że  czasem  na  statku  przypływał  król?  zajmował  jakieś  pole  z  ogromną  ilością  wojska  i  podbijał  terytoria  za  linią  frontu.

trebeter

• Gość
Szukam, zapomniałem, nie pamiętam tytułu :)
« Odpowiedź #2 dnia: 01 Listopada 2010, 21:35 »
 Dzieki  za  pomoc  ,  to  nie  ta  co  podales  ,  ale  byla  tam  :  Krieg  um  die  Krone