Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Problem z OpenCBM  (Przeczytany 1152 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kycho

• Gość
Problem z OpenCBM
« dnia: 16 Października 2010, 19:54 »
 Witam  

Jestem  posiadaczem  kabla  XM1541  i  stacji  C1541-II.  Jakiś  czas  temu  za  pomocą  OpenCBM  nagrywałem  dyskietki  z  PC-ta  bez  problemu,  jednak    niedawno  pojawił  się  pewien  problem.  Podłączona  do  komputera  stacja  odpowiada  na  testy  (np.  Morse),  formatuje  i  czyta  listingi,  ale  nie  zapisuje  dyskietek.  W  przypadku  plików  D64  stacja  tylko  stuka,  a  kiedy  próbuje  nagrywać  inne  pliki(*.prg,  *.T64  i  inne)  nagrywa  tylko  pierwszy  blok.  Z  C64  nie  ma  tego  problemu.  Mam  WinXP.  Proszę  o  pomoc  i  z  góry  dziękuję.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
Problem z OpenCBM
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Października 2010, 22:25 »
 zobacz  w  podgladzie  zdarzen  systemowych  co  wypluwa  opencbm.  Niemniej  jednak  jesli  wczesniej  wszystko  dzialalo,  a  nie  robiles  zadnych  zmian  w  hw  oraz  sw...  to  zaczalbym  od  sprawdzenia  samego  kabla.
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Kycho

• Gość
Problem z OpenCBM
« Odpowiedź #2 dnia: 17 Października 2010, 22:16 »
 Już  jest  dobrze...  Wystarczyło  w  programie  port  z  Parralel  na  Auto  zmienić.