Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Oddam drukarkę do C64  (Przeczytany 2270 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ArekS

• Gość
Oddam drukarkę do C64
« Odpowiedź #30 dnia: 13 Września 2010, 07:48 »
 Kolego  Kisiel  nie  wpisuj  się  tutaj,  dobrze?  Nie  nabijaj  sobie  postów!  Chcę  ten  sprzęt  oddać  w  dobre  ręce  a  mnie  ktoś  podejrzewa  o  jaja  albo  co  innego...  Powtarzam  jeszcze  raz:  robię  porządki  i  pozbywam  się  sprzętu,  który  mi  jest  nie  potrzebny.  Chcę  oddać  to  w  dobre  ręce  a  nie  zarobić!  Proszę  nie  piszcie  żadnych  postów  z  podejrzeniami  i  wątpliwościami!  Czy  w  tym  kraju  jest  to  nie  normalne  że  chcę  coś  dać  za  darmo?  Eh,  ludzie,  dziwni  jesteście...

Offline StaryMarabut

• Level 6
  • Robię wszystkim dobrze *za pół ceny.
Oddam drukarkę do C64
« Odpowiedź #31 dnia: 13 Września 2010, 15:06 »
 Arek  napisz  ile  chcesz  za  przesyłkę  poszczególnych  elementów,  i  podaj  zainteresowanym  numer  konta  do  wpłaty.  
  Nie  przejmuj  się  wypowiedziami,  ostatnio  to  forum  przeszło  atak  klonów  stąd  ta  nieufność.      

ArekS

• Gość
Oddam drukarkę do C64
« Odpowiedź #32 dnia: 13 Września 2010, 15:28 »
 Rozumiem.  Jeden  z  nielicznych  normalnych  ludzi...  Zapakuję  to  wszystko.  Po  zważeniu  na  poczcie  będę  wiedział  ile  to  będzie  kosztowało.  Wtedy  powiem  Wam  wszystko.  Tylko  jeśli  będzie  więcej  chętnych  na  jedno  urządzenie  to  będę  musiał...  zrobić  losowanie.  Jak  to  sfinalizuję  to  najprawdopodobniej  będę  miał  jeszcze  jakieś  drobiazgi  do  C64.  Z  tego  co  pamiętam  to  była  płytka  programatora  Epromów  i  jakiś  tester  układów.  Nie  mam  schematu,  więc  nie  wiem  dokładnie  co  zacz.  Ale  sprawdzałem  w  necie  i  wiem  co  to  jest.  Jeszcze  raz  proszę  o  cierpliwość  i  wyrozumiałość.  podkreślam  że  nie  chcę  zarobić  na  tym  tylko  przekazać  w  dobre  ręce.  Sam  miałem  kiedyś  C64  i  mam  do  niego  sentyment.  Ale  z  czasem  przeszedłem  na  \'blaszaka\'.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Oddam drukarkę do C64
« Odpowiedź #33 dnia: 13 Września 2010, 19:51 »
 1.  Nie  jestem  Twoim  kolegą  tak  jak  nie  jest  dziewczyną  kobieta  którą  pykniesz  na  imprezce.  
  2.  To  czy  pisze  w  Tym  wątku,  wujkudobrarado,  zależy  tylko  ode  mnie  i  moderatora.  
  Podjazdy  personalne  z  Twojej  strony  są  całkowicie  dziwne,  wystarczy  przeczytać  co  napisałem  w  tym  wątku.  Dodatkowo  LOTERIA  kto  ma  dostać  sprzęt..  hmm  ubaw  po  pachy.  Kolejny  wątek  lizania  pisiora.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Kisiel

• Level 7
Oddam drukarkę do C64
« Odpowiedź #34 dnia: 13 Września 2010, 19:57 »
 http://www.poczta-polska.pl/cennik.htm\' target=_blank>http://www.poczta-polska.pl/cennik.htm
  nie  trzeba  chodzić.  To  co  chcesz  wysłać  max  27PLN  gabaryt  B  do  15kg.

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

ArekS

• Gość
Oddam drukarkę do C64
« Odpowiedź #35 dnia: 14 Września 2010, 10:43 »
 Wobec  tego:  Panie  Kisiel.  Fakt,  nie  jesteśmy  kolegami  i  nie  będziemy  przypuszczalnie...  Choćby  dlatego  że  wydaje  mi  się  że  jestem  od  Ciebie  \'nieco\'  starszy...Ale  trochę  mnie  ubodła,  że  tak  powiem  Twoja  podejrzliwość.  Zresztą  pisałem  dalej  że  chcę  ten  sprzęt  oddać  w  dobre  ręce.  Skoro  od  Ciebie  zależy  czy  będę  pisał  na  tym  forum  czy  nie  to  możesz  mnie  oczywiście  zablokować.  Wtedy  też  nie  będę  pisał  tutaj  tylko  gdzie  indziej  i  kto  inny  dostanie  sprzęt...  dzięki  Tobie.  Dziwią  mnie  tylko  Twoje  wątpliwości.  Ja  często  oddaję  ludziom  coś  co  mi  zbywa  a  innym  bardziej  się  przyda.  A  z  tą  loterią,  co  może  Ciebie  śmieszyć  to  jest  tak  że  mam  dwóch  chętnych  na  drukarkę  i  co  mam  zrobić?  Wymyśliłem  loterię.  Pewnie  że  może  to  brzmieć  nieco  humorystycznie  ale  nie  chcę  nikogo  faworyzować.  Tutaj  chyba  jednak  mi  przyznasz  rację?  Aha,  na  wypadek  gdyby  jednak  ktoś  poczuł  się  urażony  i  mnie  wyrzucił  stąd,  bądź  zablokował  to  podaję  mój  e-mail:  areks40@wp.pl.  Dzięki  jednocześnie  za  informacje  na  temat  cen  przesyłek.

ArekS

• Gość
Oddam drukarkę do C64
« Odpowiedź #36 dnia: 14 Września 2010, 10:54 »
 Aha,  jeszcze  jedno:  wszedłem  i  zarejestrowałem  się  na  tym  forum  żeby  oddać  rzeczy  do  C64.  Wejdę  na  inne  forum  żeby  pozbyć  się  części  z  monitorów,  drukarek,  pc-tów.  Po  prostu  jak  się  tym  serwisem  człowiek  zajmował  kilkanaście  lat  to  tego  typu  rzeczy  przybywało  a  z  czasem  nie  ma  gdzie  tego  gromadzić...  dlatego  staję  się  \'wujkiem  dobrodusznym\'...  Kisiel,  gdybyś  miał  cały  garaż  elektroniki  zbieranej  przez  lata  i  z  niej  nie  korzystał  to  z  czasem  też  byś  chciał  gdzieś  to  oddać  w  dobre  ręce  a  nie  wyrzucić  na  śmietnik!  Chyba  mam  rację?  Między  innymi  po  to  służą  te  fora.  Na  Elektrodzie  jest  nawet  taki  dział  \'oddam  darmo\'...

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
Oddam drukarkę do C64
« Odpowiedź #37 dnia: 14 Września 2010, 12:15 »
 wyluzujcie  Panowie,  to  tylko  odbicie  niedawnych  wydarzen  ;)
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

ArekS

• Gość
Oddam drukarkę do C64
« Odpowiedź #38 dnia: 14 Września 2010, 12:33 »
 Fakt.  Racja.  Nie  gorączkujmy  się.  Panie  Kisiel  wyciągam  rękę  na  zgodę...  A  tak  swoją  drogą  podobał  mi  się  twój  drugi  punkt  uzasadnienia...  Dobre.  Aha,  drukarka  będzie  gotowa  do  wysyłki  niestety  dopiero  nie  wcześniej  niż  w  piątek.  Jeszcze  raz  przepraszam.

Offline Kisiel

• Level 7
Oddam drukarkę do C64
« Odpowiedź #39 dnia: 14 Września 2010, 22:17 »
 \'2010.09.07  18:10:15  ze  20  PLN  na  maxa.  
  a  stacja  to  stary  typ?\'  
  \'2010.09.07  19:04:37  ee  no  za  taki  sprzęt  40PLN  to  raczysz  żartować?  \'  
  \'2010.09.07  19:17:03  Zapytaj  Rafała,  on  prawdę  powie  ;)\'  
  \'2010.09.08  21:13:28skull  a  co  ma  to  wspólnego  ze  spędem  alkoholików  ?\'  
  \'2010.09.09  19:50:06  a  tam  darowanemu  w  konia  się  nie  patrzy;P\'  
  \'2010.09.10  17:25:02  On  rozdaje  sprzęt.  Kurwa  czy  ktoś  tu  czyta  ze  zrozumieniem?\'  
  Ja  cie  kręce  jak  w  tych  moich  wypowiedziach  znajdziesz  chociaż  cień  pomówień  jakimi  uraczyłeś  moją  osobę.  
  Posługiwanie  się  pomówieniami  kontra  fakty  jest  Twoją  mocną  stroną.

ArekS

• Gość
Oddam drukarkę do C64
« Odpowiedź #40 dnia: 15 Września 2010, 08:36 »
 Widzę  że  zamiast  o  sprzęcie  i  chętnych  do  odbioru  przyjdzie  mi  dywagować  na  temat  treści  nie  związanych  z  tematem.  Kisiel,  nie  mam  zamiaru  się  z  Tobą  kłócić,  ale  tylko  jedna  Twoja  wypowiedź  była  na  temat.  Pytanie  o  typ  stacji.  Reszta,  jak  ja  zrozumiałem  to  niedowierzania  że  ktoś  może  oddać  tego  typu  sprzęt  za  darmo.  Jeśli  chodzi  o  cytaty  to  teraz  ja  pozwolę  sobie  Ciebie  zacytować:  
  \'1.  Nie  jestem  Twoim  kolegą  tak  jak  nie  jest  dziewczyną  kobieta  którą  pykniesz  na  imprezce.  
  2.  To  czy  pisze  w  Tym  wątku,  wujkudobrarado,  zależy  tylko  ode  mnie  i  moderatora.  
  Podjazdy  personalne  z  Twojej  strony  są  całkowicie  dziwne,  wystarczy  przeczytać  co  napisałem  w  tym  wątku.  Dodatkowo  LOTERIA  kto  ma  dostać  sprzęt..  hmm  ubaw  po  pachy.  Kolejny  wątek  lizania  pisiora.\'  
  Jak  to  w  zwyczaju  bywa:  \'gdzie  dwóch  Polaków  tam  są  trzy  zdania\'  
  Dlatego  też  nie  mam  zamiaru  podejmować  innych  dyskusji  jak:  kto  chętny  na:  
  1.Drukarka  Commodore  MPS100?  
  2.Stacja  dyskietek,  na  pewno  5,25,  chyba  1541?  
  3.Płyta  główna  komputera  C64?  
  Ewentualne  pytania  i  konkrety  oraz  np  zdjęcia  w/w  na  E-mail:  areks40@wp.pl.  
  To  tyle.

Pampam

• Gość
Oddam drukarkę do C64
« Odpowiedź #41 dnia: 15 Września 2010, 12:11 »
 Nie  masz  przypadkiem  zbednego  zasilacza  do  C-64  ?

ArekS

• Gość
Oddam drukarkę do C64
« Odpowiedź #42 dnia: 15 Września 2010, 13:03 »
 Niestety  nie.  Właśnie  moim  zdaniem  słabą  stroną  C64  był  zasilacz.  Te  które  miałem  zostały  rozebrane  z  próbą  naprawy.  Ale  to  było  ciężkie:  zasilacz  jak  wiadomo  był  cały  zalany  żywicą  epoksydową.  Ja  później  używałem  bodaj  zasilacza  z  Amigi  albo  z  Tulipa.  Wiem  że  zdaje  się  wtyk  nawet  pasował  tylko  zasilacz  był  znacznie  wydajniejszy  prądowo  i  tym  samym  pracował  do  ostatniej  chwili.  Jedyne  co  mi  zostało  z  oryginalnego  zasilacza  do  C64  to  chyba  trafo...

Pampam

• Gość
Oddam drukarkę do C64
« Odpowiedź #43 dnia: 16 Września 2010, 12:32 »
 OK  dzieki  za  info  tak  czy  owak  ;)

ArekS

• Gość
Oddam drukarkę do C64
« Odpowiedź #44 dnia: 22 Września 2010, 08:33 »
 Czy  jest  ktoś  chętny  jednak  na  drukarkę  MPS1000?  Chciałem  ją  wysłać  jako  pierwszy  sprzęt,  dopiero  potem  stację  i  płytę  z  C64.