Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: wątki, które Was rażą  (Przeczytany 2360 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Flooder

• Administrator
  • Level 4
wątki, które Was rażą
« dnia: 30 Sierpnia 2010, 06:22 »
 tak  jak  w  temacie...  podajcie  tematy  wątków,  które  Wam  przeszkadzają...  
  potraktujcie  ten  wątek,  jak  swego  rodzaju  -  abuse  ;)  

pozdrawiam.

p.a.

• Gość
wątki, które Was rażą
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Sierpnia 2010, 11:12 »
 Wiesz,  tak  naprawdę  problem  tkwi  w  2  czy  3  wątkach,  jeśli  patrzeć  na  nie  jako  całość.  Problem  w  tym,  iż  na  forum  przeżywamy  atak  klonów,  które  pojedynczymi  wypowiedziami  zaśmiecają  niemalże  każdy  wątek.  A  jeśli  o  wątki  całościowe  idzie:  

http://c64power.com/forum/index.php?id=2292&fid=4\' target=_blank>http://c64power.com/forum/index.php?id=2292&fid=4

No  i  wszystkie,  które  założyły  klony,  ale  te  już  zdaje  się  usunąłeś.  

Natomiast  proponowałbym  dojść  do  tego,  który  klon  jest  czyjego  autorstwa  i  ukarać  twórców/twórcę.

p.a.

• Gość
wątki, które Was rażą
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Sierpnia 2010, 11:17 »
 Aha,  no  i  podejrzewam,  że  da  się  z  wątków  usunąć  wszystkie  posty  klonów.

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
wątki, które Was rażą
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Sierpnia 2010, 11:49 »
 Razi  nas  osoba,  która  podszywa  się  pod  Izopropanola  (jako  IPA)  i  pod  Ola  (chyba  ze  dwa  albo  trzy  klony  są  w  tym  przypadku).
-profil nieaktywny-

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
wątki, które Was rażą
« Odpowiedź #4 dnia: 30 Sierpnia 2010, 11:50 »
 @p.a.  -  to  Ty  jeszcze  nie  kumasz,  kto  się  bawi  w  te  klony  ?
-profil nieaktywny-

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
wątki, które Was rażą
« Odpowiedź #5 dnia: 30 Sierpnia 2010, 11:55 »
 ale  olo  Was  nie  razi,  tak?
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
wątki, które Was rażą
« Odpowiedź #6 dnia: 30 Sierpnia 2010, 14:10 »
 olo  jako  człowiek  okradający  v-12,  cwaniak,zakładający  fejkowe  konta  jest  cymes,  mówie  to  ja,raf,wegi,v12.  Dla  was  złodziej  to  dobry  kumpel.  izopropanol  nic  nie  pokazał  a  pierdolicie  jakby  coś  reprezentował.  olo  tylko  z  nim  gadał  mówi  wam  to  coś?  Rozumiecie  że  jesteście  durniami  jak  wierzycie  w  takich  wizjonerów  z  ulicy?  gdzie  ten  jego  projekt?  założymy  się  ze  teraz  focha  strzeli  i  będziecie  mu  laske  robić  co  by  wrócił:)  
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

zyga

• Gość
wątki, które Was rażą
« Odpowiedź #7 dnia: 30 Sierpnia 2010, 14:10 »
 Razi  mnie  chamski  ton  wypowiedzi.  

Uważam  że  niereagowanie  na  takie  zachowanie  to  zachęta  do  uprawiania  prywatnych  wojenek  i  innych  \'eksperymentów    socjologicznych\'  (walki  klonów).  
  Wygląda  na  to  że  niektórzy  mają  z  tego  niezły  ubaw.  

Nie  wydaje  mi  się  też  żeby  kasowanie  \'rażących\'  wątków  było  dobrym  rozwiązaniem  (kiedy  mają  one  już  kilka  stron).  
  Dobrym  rozwiązaniem  jest  aktywny  moderator,  który  reaguje  w  porę.  Pozostaje  kwestia  -  kto  ma  to  robić.  

Zarzuty  o  łamanie  wolności  słowa  na  wstępie  odrzucam,  samowolka  powoduje  przerodzenie  się  forum  w  bagno,  z  którego  coraz  trudniej  wyłowić  coś  sensownego,  czy  początkującemu  uzyskać  pomoc.  

Oczywiście  to  tylko  moje  zdanie,  ale  korzystając  z  wolności  słowa  nikt  nie  zabroni  mi  go  przedstawić  ;)

Offline Kisiel

• Level 7
wątki, które Was rażą
« Odpowiedź #8 dnia: 30 Sierpnia 2010, 14:35 »
 z  tego  co  czytam  to  raf  wyrywa  sie  aby  tutaj  dużo  zmieniać,  może  się  zgodzi?  

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Flooder

• Administrator
  • Level 4
wątki, które Was rażą
« Odpowiedź #9 dnia: 30 Sierpnia 2010, 16:33 »
 chciałbym  poinformować,  iż  uprawniłem  Rafa  do  moderowania  forum,  także  mam  nadzieję,  że  teraz  będzie  większy  porządek...  
  miałem  się  ciężko  połapać,  w  tych  klonach,  ale  już  mi  wszystko  wytłumaczył...  
  i  teraz  pozostaje  zastanowić  się,  co  zrobić  z  tą  pewną  osoba...

PostScript

• Gość
wątki, które Was rażą
« Odpowiedź #10 dnia: 30 Sierpnia 2010, 19:43 »
 bardzo  dobrze  zrobiles  Flooder.  
  a  co  do  klonow  -  kasowac.  w  ostatnim  miesiacu  zrobil  sie  tu  okropny  smietnik.  

nie  mowie  juz  o  watkach  zakladanych  w  niewlasciwych  kategoriach.  niby  nic,  ale  po  jakims  czasie  balagan  jest  okropny.

p.a.

• Gość
wątki, które Was rażą
« Odpowiedź #11 dnia: 30 Sierpnia 2010, 20:14 »
 @KB777  

Może  i  kumam,  ale  podejrzenie  pozostaje  tylko  podejrzeniem  i  nie  chcę  nikogo  oczerniać.  Natomiast  są  sposoby,  by  sprawdzić  z  niemal  100%  pewnością,  kto  za  którym  klonem  stoi.  A  tak  to  nie  chce  mi  się  myśleć,  czy  111111olo,  11111o|o,  etc.  to  jedna  osoba,  czy  może  dwie.  

@kisiel  -  ja  naprawdę  do  końca  nie  wiem,  co  tam  olo  zmajstrował,  ale  cokolwiek  by  to  nie  było,  jest  to  sprawa  między  nim  a  okradzionym.  Natomiast  tu  mówimy  o  forum  i  banowanie  należy  się  m.in.  za  zakładanie  fake`owych  kont,  a  nie  za  łamanie  siódmego  przykazania  ;)    

@flooder  -  jak  to,  co  zrobić.  Ban  i  nie  ma  przebacz.Może  napisz  w  tym  wątku  wprost,  kto  jest  odpowiedzialny  za  wszystkie  fake`owe  konta  (trochę  ich  było  -  kilka  olowatych,  dwa  z  pełnym  imieniem  i  nazwiskiem  a  i  to  pewnie  nie  wszystko)  i...  hmm...  zróbmy  sąd  koleżeński?;)  

Offline Kisiel

• Level 7
wątki, które Was rażą
« Odpowiedź #12 dnia: 30 Sierpnia 2010, 20:53 »
 p.a  
    jak  ciebie  nie  interesuje  kim  jest  olo  to  mnie  nie  interesuje  twoje  zdanie.  Moderator  na  innym  forum  nie  miał  takiego  pobłażania  dla  złodziejstwa,  na  innym  forum  jego  wypowiedzi  są  poprostu  kasowane.  To  jest  ostatnie  forum  olo;)  

Offline StaryMarabut

• Level 6
  • Robię wszystkim dobrze *za pół ceny.
wątki, które Was rażą
« Odpowiedź #13 dnia: 30 Sierpnia 2010, 21:38 »
 Kisiel.  
  Bardzo  się  cieszę  że  walczysz  z  zakłamaniem  i  złodziejstwem  na  forach,  ale  mógłbyś  robić  to  trochę  subtelniej.I  nie  pisz  że  się  nie  da.        

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
wątki, które Was rażą
« Odpowiedź #14 dnia: 30 Sierpnia 2010, 22:53 »
 Kisiel,  wszyscy  wiemy  kim  jest  Olo  i  za  co  wyleciał.  

Ale  gdyby  tu  się  pojawił  Gideon  (zanim  zrobił  1541U)  i  zapowiedział  swój  projekt,  to  też  byś  założył  konto,  powiedzmy  \'Giedon\'  i  napisał,  że  tak  naprawdę  to  tylko  chciał  ludzi  naciągnąć  na  kasę  ?
-profil nieaktywny-