Racja jak zawsze jest pośrodku, tak moim zdaniem. Zarówno Jacek jak i Suchy czy cała reszta dobrze mówi. Może nie w całości, ale jednak..
Suchy - wg mnie ma racje pod tym względem jak pisze o tutorialach. Przydałoby się czasami krok po kroku pewne tematy wyjaśniać dla takich ludzi jak Jacek czy ja, gdyż nie posiadamy ani takiej wiedzy jak starzy wyjadacze (Suchy, Kisiel, Wegi, KB, Zyga i cała reszta której nie dam rady tu wymienić), ani porównywalnego do nich doświadczenia. Czasami błądzimy po omacku biegając po różnych forach szukając odpowiedzi na pytania, próbować się udzielać czy pochwalić się osiągnięciami.
Lecz często niestety osoby (nazwijmy umownie \'mało doświadczone\') spotykają się z nastawieniem niezbyt przyjaznym, często wręcz wrogim czy szyderczym. Nie chcę stawać tutaj w obronie Ola, gdyż wspólnie z nim walczę na pewnym forum. Jeżeli Olo chce sobie produkować, sprzedawać wymienione w temacie urządzenia to chwała mu za to, niech sobie to robi. Może źle robi czasami ale to chyba nie jest powód by człowieka mieszać z błotem. Ja zostałem zmieszany z błotem w jednym miejscu przez kogoś, mimo, iż z należną pokorą (zawsze wolę pytać niż cwaniakować) szukałem odpowiedzi na jakieś pytanie...
Reasumując, obecnie świat C64 jest dość mały i wydaje mi się (może Wam także), że ta mini społeczność powinna się wspierać, służyć radą ludziom, którzy chcą się czegoś nauczyć czy tylko poradzić. A bardzo często to tak wygląda jak dawne giełdowe wojny z Atarowcami. Tylko tu są wirtualne rzuty mięsem a tam było inaczej. Ręce opadają, ale jestem pełen nadziei, że niektóre osoby jednak będą się zachowywały tak, jakbym sobie i innym życzył.
Pomarudziłem, więc lecę pomodować dalej swój sprzęt. Miłej niedzieli for @ll