Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Jak przekonwertować .d64 na .t64?  (Przeczytany 754 razy)

phaker92

• Gość
Jak przekonwertować .d64 na .t64?
« dnia: 22 Lutego 2010, 23:43 »
 Tak  jak  w  temacie.  Chce  z  .d64  zrobić  .t64  aby  potem  przerobić  na  .wav  i  nagrać  sobie  na  kasetę.  Znalazłem  jakąś  wtyczkę  do  total  commander  która  pozwala  z  .d64  zrobić  .prg  ale  niestety  po  prze  konwertowaniu  tego  na  .wav  słychać  tylko  czysty  szum.

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #2 dnia: 23 Lutego 2010, 13:50 »
 BTW  jaki  jest  sens  backupu  na  kasetę  jak  można  d64  pozgrywać  na  flasha,  CD,  DVD?
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

zyga

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 23 Lutego 2010, 14:10 »
 ...prawdopodobnie  w  celu  zagrania  na  real  sprzęcie.

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #4 dnia: 23 Lutego 2010, 14:24 »
 No  to  żeby  było  jasne  coś  co  doczytuje  levele  z  driva,  tudzież  Altered  States  i  inne  programy  korzystające  z  driva  nie  pochodzą  -  tylko  jednoplikowe.
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

phaker92

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 23 Lutego 2010, 16:11 »
 No  niestety  lipa.  Przerobiłem  gry  w  64copy.  Potem  przerobiłem  na  wav  i  nagrałem  na  kasetę.  Odpalam  kasetę  na  commodore,  wczytuje  się  normalnie.  Pokazuje  się  nazwa  gry.  Ładuję  się  jeszcze  chwilę  i  wyskakuje  error.  Głowica  oczywiście  jest  ustawiona  poprawnie.

zyga

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 23 Lutego 2010, 18:38 »
 Zakładam,  że  przekopałeś  wątki  na  forum.  Było  o  tym  wiele  razy,  więc  może  coś  podsunie  ci  rozwiązanie.  

Wyszukiwarka:  
  http://forum.c64power.com/index.php?action=search\' target=_blank>http://forum.c64power.com/index.php?action=search

Wpisać  `t64`  i  heja....    ;)