Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Kobiety a commodore  (Przeczytany 699 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

phaker92

• Gość
Kobiety a commodore
« dnia: 13 Lutego 2010, 11:01 »
 Co  wasze  dziewczyny  żony  i  kochanki  myślą  o  commodore.  A  może  mamy  na  forum  jakąś  kobietę?    
  Kobiety  w  moim  otoczeni  traktują  zainteresowanie  commodore  jako  dziwactwo  które  powinienem  leczyć  \'\'  .

p.a.

• Gość
Kobiety a commodore
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Lutego 2010, 11:05 »
 Cóż,  moja  żona  -delikatnie  rzecz  ujmując  -  wolałaby,  bym  zajął  się  \'czymś  pożytecznym\',  zamiast  grać  i  pisać  recki  :)  Z  drugiej  strony  trochę  chyba  się  cieszy,  że  znalazłem  jakiejś  ujście  dla  swoich  zainteresowań.

Offline wegi

• Level 7
Kobiety a commodore
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Lutego 2010, 11:37 »
 A  nie  mamy??  Cobra  rules  \'\'    \'\'    Żona...  pewnie  w  głebi  duszy  uważa,  że  lepsze  jest  zainteresowanie  C64  niż...  innymi  kobietami  \'\'  
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Cobra of Samar

• Gość
Kobiety a commodore
« Odpowiedź #3 dnia: 13 Lutego 2010, 11:52 »
 Mój  mąż  na  początku  uważał  moją  pasję  C64  za  dziwactwo,  a  sprzęt  złomem.  Sam  pytał:  po  co  mi  to.  
  Jednak  nie  przeszkadza  mu  to  i  cieszy  się,  że  żonka  ma  zainteresowania.  Jedynie  zerka  czasami  z  kim  mailuję  i  pisuję  na  gg  \'\'  

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Kobiety a commodore
« Odpowiedź #4 dnia: 13 Lutego 2010, 15:28 »
 rozmowa  kontrolowana;)  
  A  mojej  podobają  się  sidy  no  i  remiksy  sidów.  Oczywiście  nie  wszystko  tylko  parę  zaków.  Ogólnie  wszystkie  moje  panie  musiały  comcia  tolerować  ;)
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

chateau

• Gość
Kobiety a commodore
« Odpowiedź #5 dnia: 13 Lutego 2010, 15:41 »
 phaker92:  kup  bomb  manie  i  adapter  na  4  graczy-  jak  sie  troche  nawzajem  powysadzacie  to  polubia  c64.

Uriel75

• Gość
Kobiety a commodore
« Odpowiedź #6 dnia: 13 Lutego 2010, 15:55 »
 Natomiast  moja  żonka  nie  wie  o  co  w  tym  chodzi.  Wie  mniej  więcej  co  z  czym  się  je,  ale  nie  tak  do  końca.  Ogólnie  jest  spokojna,  że  siedzę  przy  elektronice  niż  z  kolegami  w  knajpie  w  tym  czasie  (na  przykład)  ;)

Offline OSH

• Level 5
Kobiety a commodore
« Odpowiedź #7 dnia: 14 Lutego 2010, 01:39 »
 A  ja  nie  mam  żony,  ale  jedną  dziewczynę  przez  to  forum  już  poznałem  \'\'  

Uriel75

• Gość
Kobiety a commodore
« Odpowiedź #8 dnia: 14 Lutego 2010, 10:06 »
 Za  każdym  wielkim  mężczyzną  musi  stać  kobieta  hahaha  :)  Szkoda  tylko,  że  to  hobby  to  głównie  domena  mężczyzn  i  mało  jest  kobiet  w  światku  informatycznym,  że  są  mniejszością...

Cobra of Samar

• Gość
Kobiety a commodore
« Odpowiedź #9 dnia: 14 Lutego 2010, 22:31 »
 Wynika  to  przede  wszystkim  z  predyspozycji:  to  mężczyźni  mają  bardziej  umysły  ścisłe,  co  nie  oznacza,  że  kobiety  nie  mogą  być  dobrymi  informatykami.  Osobiście  znam  bardzo  dobre  dwie  programistki.  Ale  kobiety  to  zdecydowana  mniejszość  w  takich  dziedzinach.  

Nie  zapominajmy,  że  my  kobiety  jesteśmy  z  Wenus,  a  wy  z  Marsa  \'\'  

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
Kobiety a commodore
« Odpowiedź #10 dnia: 15 Lutego 2010, 12:12 »
 Ja  mam  trochę  starych  komodorków  i  amig,  żona  z  kolei  trochę  starej  porcelany  i  mebli  (które  zresztą  sama  w  dużej  części  odnawiała).  Jednym  słowem  -  para  z  nas  archeologów  :P
-profil nieaktywny-

Cobra of Samar

• Gość
Kobiety a commodore
« Odpowiedź #11 dnia: 15 Lutego 2010, 20:54 »
 Grunt  to  się  uzupełniać:)

Offline Kisiel

• Level 7
Kobiety a commodore
« Odpowiedź #12 dnia: 15 Lutego 2010, 23:13 »
 i  pomyśleć  że  ona  na  tym  hobby  może  lepiej  wyjść  w  przyszłości;)

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
Kobiety a commodore
« Odpowiedź #13 dnia: 16 Lutego 2010, 10:40 »
 Kisiel,  np.  taki  C64DX  zdecydowanie  szybciej  zyskuje  na  wartości  (\'kolekcjonerskiej\')  niż  jakieś  meble  czy  filiżanki.  Ile  teraz  jest  wart  mebel  z  1992  roku,  a  ile  C64DX  ?  :P
-profil nieaktywny-

Offline Kisiel

• Level 7
Kobiety a commodore
« Odpowiedź #14 dnia: 16 Lutego 2010, 11:51 »
 no  ale  za  20lat  mebel  będzie  jeszcze  w  całości  (jak  dobry)  a  C65  to  nawet  gwarancji  na  eprom  już  nie  będzie  miał:)