@rafvte. Zapomniałeś podać skalę ocen.

Te Twoje cyferki jakoś w próżni zawieszone. No chyba, że stosujesz \'szkolną\'.
1) Administracja C&A Fan skupia się na magazynie i nie miała/ma nadziei na szerszy zakres działania (a już na pewno na przejęcie użytkowników c64power). Tamtejszego admina w ogóle te sprawy nie interesują, a naczelny pisma już po starcie portalu C&A Fan, newsy ze świata Commodore umieszczał nie tam lecz na... c64power, przyznając, że C&A Fan ukierunkowany jest na magazyn. To użytkownicy wyrazili opinię na temat c64power i nie widzę w tym nic złego (Ty jakoś możesz tutaj wypisywać swoje bzdety na temat pięciu forów, ale krytyka c64power na C&A Fan to \'zamach i próba przejęcia użytkowników\'). Twoja ocena całej sytuacji jest rzeczywiście BARDZO subiektywna i wkracza w rejony fikcji literackiej.
5) c64.phorum.pl nie było próbą przejęcia użytkowników forum c64power, tylko stworzenia alternatywy, na którą sami by się przenieśli. Nikt nie traktował tego forum podmiotowo, a ludzi przedmiotowo (jako \'coś\' co trzeba przejąć), bo forum było z założenia niekomercyjne, tworzone hobbistycznie i na zasadzie, że fora są dla ludzi, a nie ludzie dla forów. Wiem, że Ty jestes \'byznesmanem\', który kombinuje tylko jakby tu na c64 zarobić i traktuje ludzi jako potencjalnych klientów, ale nie projektuj tego typu postaw na mnie.
A tak w ogóle to chciałbym zaproponować mój \'ranking rankingów\' (skala 1 - 10):
1) ranking rafa: 1