Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: C&A Fan Archiwum  (Przeczytany 1196 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Ramos

• Gość
C&A Fan Archiwum
« dnia: 07 Grudnia 2009, 23:41 »
 Czy  ktoś  jest  zainteresowany  pomocą  w  tworzeniu  dużego  archiwum  z  polskimi  rzeczami.  Będzie  to  inne  archiwum  od  już  istniejących.  Przede  wszystkim  będą  tylko  rzeczy  stworzone  przez  Polaków,  nie  tylko  scenowe,  różne  czasopisma,  covery  z  dysków  i  kaset,  polskie  książki,  reklamy  polskich  firm  związanych  z  Commodore  i  przede  wszystkich  polskie  oryginalne  gry.  Jeśli  ktoś  jest  zainteresowany  proszę  pisać  do  mnie.  Dzięki  temu  projektowi  uratujemy  sporo  produkcji  i  różnych  innych  rzeczy  od  wylądowania  na  śmietniku  czy  na  strychu,  piwnicy.        

Offline wegi

• Level 7
C&A Fan Archiwum
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Grudnia 2009, 14:23 »
 Las  rąk  Las  rąk  :P  tylko  Andrusa64  nie  podbieraj  bo  obiecał  przy  projekcie  cartów  stronkę    \'\'    \'\'  
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Lobo

• Gość
C&A Fan Archiwum
« Odpowiedź #2 dnia: 08 Grudnia 2009, 15:55 »
 Bardzo  dobry  pomysł  szczególnie  z  ratowaniem  polskich  oryginalnych  gier,  chodzi  mi  o  coś  w  stylu  www.tapes.c64.no  lub  www.C64Tapes.org

Offline wegi

• Level 7
C&A Fan Archiwum
« Odpowiedź #3 dnia: 08 Grudnia 2009, 17:51 »
 @Lobo  chciałeś  Ramosowi  pomóc??  To  śmiało  \'\'  
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Ramos

• Gość
C&A Fan Archiwum
« Odpowiedź #4 dnia: 08 Grudnia 2009, 18:00 »
 pierwsza  sprawa  najważniejsza  to  znalezienie  dobrego  serwera  i  to  trochę  większego.  Mam  już  zrobione  dużo  z  archiwum.  Jest  zrobione  biblioteka  (tylko  czasopisma,  książki)  oraz  gry  (w  tym  sporo  nie  znanych  polskich  gier),  chce  wrzucać  okładki  z  gier,  kaset  i  wiele  innych  rzeczy.

Lobo

• Gość
C&A Fan Archiwum
« Odpowiedź #5 dnia: 08 Grudnia 2009, 19:33 »
 @Wegi  ze  względu  na  ograniczony  czas  jedyną  pomocą  z  mojej  strony  to  jest  wrzucenie  wszystkiego  co  mam  u  siebie  w  domu  zwiazanego  z  commodore.  
  A  tak  apropo  to  co  się  stało  z  http://retroreaders.pl/\' target=_blank>http://retroreaders.pl/

Offline kenji

• Level 5
C&A Fan Archiwum
« Odpowiedź #6 dnia: 08 Grudnia 2009, 21:26 »
 Ramos  -  ten  nieco  większy  serwer  to  ile  mniej  więcej  miejsca?  

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
    • http://www.riversedge.pl/
C&A Fan Archiwum
« Odpowiedź #7 dnia: 08 Grudnia 2009, 22:36 »
 Idea  jest  ogólnie  taka,  by  stworzyć  bazę  stuffu  z  C64  z  Polski  w  jednym  miejscu.  Głównie  chodzi  o  to,  by  wiele  stuffu  nie  poszło  w  zapomnienie,  a  wrzucanie  niektórych  rzeczy  na  CSDB  rodzi  kontrowersje,  bo  się  ludziki  potem  rzucają,  że  to  niescenowe  itp.  Ja  jestem  na  tak  :)
http://www.riversedge.pl/ - zapraszam na nową stronę: recenzje, relacje, strefa C64.

Serwis Commodore 64/1541 - naprawa/diagnoza.
Zawsze aktualne!

Offline kenji

• Level 5
C&A Fan Archiwum
« Odpowiedź #8 dnia: 08 Grudnia 2009, 22:46 »
 No  dobra,  ale  o  jakiej  pojemności  mówimy?  1GB  ?  3GB?  Czy  więcej.  Jeśli  mieścimy  się  w  3GB  to  myślę  że  miałbym  serwer.  Jeśli  więcej,  to  może  być  problem.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
C&A Fan Archiwum
« Odpowiedź #9 dnia: 08 Grudnia 2009, 23:33 »
 nie  no  3GB  to  chyba  wystarczy,  przecież  okładki  nie  muszą  być  w  20Mpix  co?
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Tomaaz

• Gość
C&A Fan Archiwum
« Odpowiedź #10 dnia: 10 Grudnia 2009, 14:44 »
 Tak  jak  napisałem  na  forum  \'C&A  Fan\'  jestem  za.  Tylko  że  biorąc  pod  uwagę  ten  \'las  rąk\',  na  który  zwrócił  już  uwagę  wegi,  myślę  Ramos,  że  powinieneś  sobie  odpuścić.  Nie  lepiej  skupić  się  na  jednym,  a  porządnie.  Fajnie  by  było  jakby  magazyn  ukazywał  się  częściej,  a  na  portalu  mu  poświęconym  było  co  poczytać  (niestety  po  chwilowym  ożywieniu  ten  ostatni  znowu  \'zdechł\').  Podobno  się  nie  da,  bo  -  jak  piszesz  w  co  drugiej  chyba  swojej  wypowiedzi  -  nie  ma  na  to  czasu.  No  to  jak  nie  ma  czasu,  to  po  co  ładować  się  w  następny  projekt,  który  poza  chwilowym  słomiano-zapałowym  hura-optymizmem  nikogo  tak  na  prawdę  nie  wzrusza.  Prawda  jest  taka,  że  co  by  nie  próbowało  się  robić,  to  i  tak  ostatecznie  okazuje  się,  że  jedynym  miejscem,  które  cieszy  się  w  miarę  zainteresowaniem  jest  to  tutaj.

Offline Skull

• Level 6
C&A Fan Archiwum
« Odpowiedź #11 dnia: 10 Grudnia 2009, 18:42 »
 A  tu  coś  jest  więcej???    
  Prwada  jest  taka,  że  jak  wpiszesz  w  google  commodore  albo  c64  i  zaznaczysz  polskę  to  pojawi  się  adres  do  tej  strony.  Kolejny  adres  to....  
  filety.net  na  13  podstronie,  

dalej  już  nie  sprawdzałem.

Offline wiju

• Level 1
  • *
C&A Fan Archiwum
« Odpowiedź #12 dnia: 10 Grudnia 2009, 19:53 »

Tomaaz

• Gość
C&A Fan Archiwum
« Odpowiedź #13 dnia: 10 Grudnia 2009, 20:06 »
 @Skull.  Nie  wiem  jak  Ty  szukałeś,  bo  jak  ja  wpisałem  \'c64\'  i  zaznaczyłem  wyniki  z  Polski  to  c64power  jest  na  pierwszej  stronie  z  wynikami  na  pozycji  3  (za  Wikipedią).  Na  drugiej  stronie  z  wynikami  na  pozycji  5  jest  c64.phorum.pl,  a  tuż  za  nim  c64scene.pl.  Na  stronie  trzeciej  znalazłem  witrynę,  której  dotąd  nie  znałem  -  http://www.commodore-gry.com/\' target=_blank>http://www.commodore-gry.com/. Na  czwartej  retro-manię.pl  z  tagiem  c64.  Więc  bez  przesady.  Strony  są,  tylko  aktywność  na  nich  zerowa.    

Co  ciekawe  właśnie  portalu  magazynu  nie  zauważyłem.  Więc  zamiast  brać  się  za  kolejne  projekty  (które  zainteresowanie  wzbudzają  przez  pięć  pierwszych  minut  etapu  planowania)  może  lepiej  zająć  się  jego  rozwojem  i  promocją.    

PS  Ramos,  nie  myślałeś  o  portalu  społecznościowym,  np.  nasza-scena.pl?  :)  

Offline Skull

• Level 6
C&A Fan Archiwum
« Odpowiedź #14 dnia: 10 Grudnia 2009, 20:54 »
 fakt  z  tym  c64  sie  trochę  rozpędziłem  -  sprawdzałem  tylko  przy  \'commodore\'  co  się  wydaje  bardziej  naturalne.  \'C64\'  to  juz  zwrot  dla  wtajemniczonych  ;)  -  czasem  oznacza  toner  dla  drukarek  HP.