Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Dema z klasą  (Przeczytany 1128 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wegi

• Level 7
Dema z klasą
« dnia: 21 Września 2009, 13:06 »
 Ostatnio  nakierowano  mnie  na  REAL  -  demko  szatańsko  dobre  (2004r.?)  -  wektory  Oswalda  powalają  -  obejrzałem  je  już  ze  40  razy  i  normalnie  shock    \'\'  Super  muza  demo  z  nią  zgrane  normalnie  hit    \'\'    

Obejrzyjcie  sobie  koniecznie  na  C64  nie  na  emulku  i  dajcie  jakieś  fajne  przykłady  ciekawych  demek.  

W  REAL  zdaje  się,  że  wektory  musiały  być  kreślone  na  3ch  czargenach    \'\'    

Możemy  też  podyskutować  o  efektach  i  technikach...    \'\'  

Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Offline Skull

• Level 6
Dema z klasą
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Września 2009, 13:37 »
 oczywiście  masz  na  myśli  wektorówki  :)  (  czekam  na  Twój  kurs  ).  Mnie  się  podobała  nasza  niedawna  rodzima  produkcja  Fenka:    
  http://noname.c64.org/csdb/release/?id=38791\' target=_blank>http://noname.c64.org/csdb/release/?id=38791
  (wszystko  w  wysokiej  rozdzielczości)

Offline wegi

• Level 7
Dema z klasą
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Września 2009, 15:38 »
 Widziałem  infekcje  -  bardzo  dobre  polskie  demo  \'\'    

Z  moich  ulubionnych  mogę  polecić:  

Tower  Power  
  Alt.  States  
  Place  In  The  Space  
  Coma  Light  12  
  Lunacy6  
  Error23  
  Bom  Bom  
  One  Year  Camelot  
  Camel  Park  
  Elysion  
  Opium  
  Pashtet  
  Legoland  1  
  Nine  
  Mathematica  
  Breakthrough  2  

z  plikowych:  

Kredki  
  Rout  
  Realtime  Intro  
  Sandały  Jetboya  
  The  Krancz  

to  tak  pobieżnie...
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Dema z klasą
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Września 2009, 17:02 »
 ja  widziałem  na  big  screenie  i  uczestniczyłem  w  tworzeniu....  zresztą  jak  każdy  obecny  na  party.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline kenji

• Level 5
Dema z klasą
« Odpowiedź #4 dnia: 21 Września 2009, 18:17 »
 Ja  zawsze  miałem  sentyment  do  tych  dem:  

Vermesic  Park  
  Bulglary    
  Radio  Napalm  (mój  zdecydowany  no1).  

Co  do  Mathematici  to  tam  jest  taki  zaj....  bas  w  pewnym  momencie.  Coś  pięknego.  Nie  wiem  czy  to  jeszcze  SID  czy  może  jakiś  dobry  sampel,  ale  efekt  ekstra.

Offline wegi

• Level 7
Dema z klasą
« Odpowiedź #5 dnia: 21 Września 2009, 18:25 »
 No  jak  mogłem  zapomnieć  o  dwóch  hitach    \'\'    :  

WINTERACTIVE  

EYGER

Offline kenji

• Level 5
Dema z klasą
« Odpowiedź #6 dnia: 21 Września 2009, 19:37 »
 Sweet  Infection  -  efekty  i  grafika  momentami  zwalają  z  nóg,  ale  muzyka.....  ufff  szczególnie  drugi  zak  jest  bardzo  męczący,  bardzo....  

Real  -  jak  dla  mnie  demo  kompletne.  Fajne  efekty  (wektory  owszem  super,  ale  mi  się  bardziej  podobał  teksturowany  tunel)  

Zaraz  będę  dalej  przerabiał  listę  Wegi`ego  

Do  tej  listy  zapomniałem  dodać  \'2nd  Reality\'  Pierwowzorowi  nie  dorówna,  ale  i  tak  zwala  z  nóg.

Cobra of Samar

• Gość
Dema z klasą
« Odpowiedź #7 dnia: 21 Września 2009, 20:18 »
 Musze  wam  powiedzieć,że  niektóre  wektorówki  w  demach  na  C64  mnie  zwalają  z  nóg.  Uwielbiam  je  za  to:)  
  Pozdrawiam  
  Kasia

Offline wegi

• Level 7
Dema z klasą
« Odpowiedź #8 dnia: 21 Września 2009, 20:37 »
 Dopisz  do  listy    

Plastic  Kiss  (tam  huge  vectorki  są)  
  Inhumanity  

a  w  REAL  zauważ,  że  CUBE  nie  mieści  się  czasami  w  pionie  na  screenie.  Wypełnia  co  2gą  linię  na  przemian  parzyste  i  nieparzyste  (tak  myślę)  -  stąd  te  \'grzebienie\'  (w  error  23  w  doom  tunelu  też)  na  krawędziach.  

Bardzo,  bardzo  fajna  muzyka  jest  w  demie  Zieloka  (demko  też  ładne):  
    12  Years  Later  made  by  Booker  i  Leming  \'\'    

Oglądaj  na  real  c64  \'\'    

Aha  jeszcze  jedno  fajne  szcególnie  startowy  efekt:    

Amplifire  

Btw.  w  Tower  Power  taka  big  kostka  przelatuje,  jest  tak  wielka,  że  jak  się  przyjrzysz,  to  czasami  nie  nadąża  się  składać  (widzisz  przerwy  pomiędzy  krawędziami  w  prawym  dolnym  rogu)  

Dema  RULES    \'\'    \'\'  

Offline kenji

• Level 5
Dema z klasą
« Odpowiedź #9 dnia: 21 Września 2009, 21:14 »
 Dzisiaj  oglądnąłem  trzy:  

Radio  Napalm  -  uwielbiam  ten  efekt  z  \'szachownicą\'  3D  -  nie  wiem  jak  to  się  fachowo  nazywa  

Sweet  Infection  -  uwagi  kilka  postów  wyżej  
  Real  -  uwagi  kilka  postów  wyżej  

Próbowałem  jeszcze  oglądnąć  Tower  Power  ale  coś  mi  się  wysypało  przy  zgrywaniu  na  dyskietkę.  
  Na  więcej  żona  nie  pozwoliła  :)  

Od  pewnego  czasu  dema  (i  ogólnie  prody  scenowe)  oglądam  tylko  na  C-64.  Żadne  tam  emulatory.  

Wegi  musze  się  uważnie  przyglądnąć  żeby  wyłapać  te  kwiatki  o  których  pisałeś

Tomaaz

• Gość
Dema z klasą
« Odpowiedź #10 dnia: 22 Września 2009, 00:31 »
 Oj,  trochę  tego  zapodaliście.  Jak  dla  mnie  pewnie  będzie  z  tydzień  oglądania.    \'\'  Zastanawiam  się  tylko,  czy  będą  w  miarę  dobrze  działać  pod  emulatorami.  A  tak  w  ogóle,  to  bardzo  fajny  temat.    \'\'  

chateau

• Gość
Dema z klasą
« Odpowiedź #11 dnia: 22 Września 2009, 00:44 »
 same  hiciory  tu  wymieniacie    \'\'    ja  wole  ogladac  te  mniej  popularne  produkcje  z  dwoch  powodow:  bo  nie  znam  ich  jeszcze  na  pamiec  i  nigdy  nie  wiem  czego  sie  spodziewac.  a  czasami  w  nikomu  nieznanym  demie  z  1990  roku  mozna  znalezc  jakis  niekonwencjonalny  efekt.  z  ostatnich  pozytywnych  zaskoczen  to  chyba  3  dema  grupy  Upstars,o  ktorej  nigdy  wczesniej  nie  slyszalem.  tworza  oni  produkcje  w  typowym  starym  stylu  ale  z  troche  odswiezonym  designem.  sporo  efektow  z  otwartymi  ramkami  i  ogolnie  przyjemnie  sie  oglada.

Offline wegi

• Level 7
Dema z klasą
« Odpowiedź #12 dnia: 22 Września 2009, 08:24 »
 Dla  mnie  jak  12  lat  nie  oglądałem,  to  wszystko  po  1997  jest  nieznane  :)  ale  faktycznie  gro  najlepszych  jest  z  lat  90tych.  

Tomaaz  koniecznie  kup  c64  to  więcej  niż  różnica  między  syrenką  i  mercedesem  :)  patrzeć  na  demko  na  emulku  i  na  komciu  -  a  muzyka  to  już  po  prostu  dno.  

Bardzo  mi  się  podoba  w  Opium  ten  morphing  i  zooming  z  3d  plotami  Butt-man`a  (Prezesa  obecnie)  efekt  super.  A  jak  oglądam  start  !  Year  CML  to  jak  bym  w  3ch  wymiarach  był.  

Jakby  co  dawajcie  nieznane  demka  bo  racja,  że  nieraz  ktoś  coś  nietypowego  stworzy  i  fajnego    \'\'    

DEMA  RULES  \'\'  

Offline Skull

• Level 6
Dema z klasą
« Odpowiedź #13 dnia: 22 Września 2009, 08:39 »
 No  oczywiście  aby  mieć  gwarantowaną  satysfkację  z  ogladania  dema  wystarczy  przegladać  produkcje  topowych  grup  t.j.  booze  design,  crest,  oxyron  itd.  

Oczywiście  trafiają  się  perełki  które  nie  są  mocno  oceniane  na  csdb,  a  urzekają  jakimiś  nowatorskimi  efektami.  
  A  dem  jest  od  groma  :)  

Dema  oczywiście  oglądać  na  orginalnym  c64  -  świetna  płynność  i  dzwięk  sida  który  nie  wywołuje  podrażnienia  ucha  jak  to  w  przypadku  emulatorów.    
  Niestety  największa  przeszkodą  jest  nadal  przenoszenie  danych  z  pc  na  1541.  

mutations  -  to  tez  nie  dawno  wypuszczone  małe  demko,  które  z  chęcią  ustawiłbym  na  swoim  pc  jako  wygaszacz  (  a  może  ktoś  pamięta  swinth  ?)  

Jeśli  mowa  o  wektorach  to  trzeba  też  wpomnieć  o  ostatnim  Andropolis.  

zyga

• Gość
Dema z klasą
« Odpowiedź #14 dnia: 22 Września 2009, 08:52 »
 Z  moich  ulubiony  dem  to  oprócz  starego  Reflexu  (code  by  Quiss),  Crestu  i  Oxyronu:  

Insomnia  by  64ever  
  http://noname.c64.org/csdb/release/?id=2778\' target=_blank>http://noname.c64.org/csdb/release/?id=2778

+H2K  by  Plush  
  http://noname.c64.org/csdb/release/?id=11755\' target=_blank>http://noname.c64.org/csdb/release/?id=11755

Soiled  Legacy  by  Resource  
  http://noname.c64.org/csdb/release/?id=11613\' target=_blank>http://noname.c64.org/csdb/release/?id=11613