Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: brak dźwięku  (Przeczytany 1810 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

camileck

• Gość
brak dźwięku
« Odpowiedź #30 dnia: 08 Września 2009, 14:21 »
 Najpierw  dokładnie  przyglądne  się  bezpiecznikowi...

camileck

• Gość
brak dźwięku
« Odpowiedź #31 dnia: 08 Września 2009, 17:10 »
 Mam  2  wiadomości.  Dobrą  i  złą  ;)  

Dobra  to  taka,  że  sprawa  się  wyjaśniła.  
  A  zła...  że  to  niestety  SID.  Bezpiecznik  był  sprawdzany  przez  sąsiada  fachowym  sprzętem  i  na  100%  jest  dobry.  No  nic..  Dzięki  wszystkim  za  pomoc!

gornipio

• Gość
brak dźwięku
« Odpowiedź #32 dnia: 08 Września 2009, 21:28 »
 no  to  sid.  na  forum  duzo  osob  ma  zapasowe,  nawet  mam  namiary  na  jedna  osobe,  ktora  by  ci  sprzedala.  tylko  ze  raczej  sam  nie  wymienisz...  spytaj  moze  kisiela...  albo  kup  jakies  sprawne  na  allegro  tanio.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
brak dźwięku
« Odpowiedź #33 dnia: 08 Września 2009, 21:45 »
 sid`y  trzeba  szanować  nie  ma  na  rynku.  Co  innego  pamięci  tego  jest  w  pip.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

gornipio

• Gość
brak dźwięku
« Odpowiedź #34 dnia: 09 Września 2009, 07:31 »
 Ja  wiem  kto  sprzedaje  plyty  c64  w  kazdej  co  innego  uszkodzone  ale  w  zadnej  nie  sid.

camileck

• Gość
brak dźwięku
« Odpowiedź #35 dnia: 09 Września 2009, 23:00 »
 W  takim  razie  kto  to  taki?  Daj  mi  jakieś  namiary  na  tą  osobę.  Nie  chce  kupować  od  razu  nowej  jednostki...

Gizmoń

• Gość
brak dźwięku
« Odpowiedź #36 dnia: 10 Września 2009, 23:08 »
 A  ja  bym  jeszcze  sprawdził  tranzystor  2SC1815,  będący  pomiędzy  SIDem  a  wyjściem  AUDIO.  Ma  oznaczenie  Q3.  Najlepiej  wziąć  jakiś  wzmacniaczyk,  i  w  chwili,  gdy  SID  pracuje,  podłączyć  się  bezpośrednio  do  jego  wyjścia  (nóżka  27).  Ewentualnie  C77  mógł  jakimś  cudem  się  zepsuć,  w  co  wątpię...  

Jeśli  jednak  to  rzeczywiście  uszkodzenie  samego  układu,  zawsze  można  go  wykorzystać  jako  podwójny  ośmiobitowy  przetwornik  A/C    \'\'  

Witek P

• Gość
brak dźwięku
« Odpowiedź #37 dnia: 12 Września 2009, 00:18 »
 Witam  !  

Parę  dni  temu  uruchomiłem  po  wielu  latach  C64,  żeby  pokazać  młodej  latorośli,  że  był  taki  wspaniały  sprzęt,  ale  niestety  po  godzinie  pracy  SID  padł  :o((.  Dobrze,  że  w  moim  kompie  jest  na  podstawce.  Proszę  o  info  gdzie  można  nabyć  6581.  

Pozdrowienia  !  

Witek  P

Offline kenji

• Level 5
brak dźwięku
« Odpowiedź #38 dnia: 12 Września 2009, 01:31 »
 Raczej  nigdzie.  Kup  nowy  C-64,  jak  dobrze  się  zakręcisz  to  na  Allegro  za  10  zł  dostaniesz  komodę

camileck

• Gość
brak dźwięku
« Odpowiedź #39 dnia: 12 Września 2009, 12:58 »
 kenji  -  na  pewno  nigdzie?  hehe...

Offline kenji

• Level 5
brak dźwięku
« Odpowiedź #40 dnia: 12 Września 2009, 13:25 »
 heh,  no  tak.  Ale  to  w  zasadzie  tak  jakbyś  kupował  cały  sprzęt  :D

gornipio

• Gość
brak dźwięku
« Odpowiedź #41 dnia: 16 Września 2009, 08:37 »
 koles  o  takim  mailu:  grish1982@gmail.com  ma  chyba  plyty  glowne  z  chodzacymi  SIDami.  mam  nadzieje,  ze  nie  pomylilem  adresu...

camileck

• Gość
brak dźwięku
« Odpowiedź #42 dnia: 17 Września 2009, 15:45 »
 Dzięki  uprzejmości  i  pomocy  kenji`ego  mogę  cieszyć  się  już  super  dźwiekiem    \'\'  Pomogła  oczywiście  wymiana  SID.    

Dzięki  wszystkim  za  udzieloną  mi  pomoc!

gornipio

• Gość
brak dźwięku
« Odpowiedź #43 dnia: 17 Września 2009, 17:00 »
 no  i  dobra,  ale  nie  odchodz  z  forum  :P  zalatw  sobie  jeszcze  stacje  dyskietek  jak  nie  masz  to  dopiero  bedzie  fun  :p  ja  wlasnie  zamierzam  kupic  :p

camileck

• Gość
brak dźwięku
« Odpowiedź #44 dnia: 17 Września 2009, 17:32 »
 btw.  Dziś  na  vivie  widziałem  piosenke  `back  to  the  80s`  słynnego  kiedyś  zespołu  aqua  gdzie  całkiem  fajnie  wspomniano  o  c64.  Jeśli  dobrze  słysze  to  jest  tam  coś  w  stylu:  `when  the  coolest  thing  in  store  -  was  a  commodore  64!`  
  teledysk  możecie  oglądać  tutaj:  http://www.youtube.com/watch?v=kw5s3CB_1pE&feature=fvst\' target=_blank>http://www.youtube.com/watch?v=kw5s3CB_1pE&feature=fvst

Wspomniany  moment  jest  na  samym  początku.  

Enjoy  ;)