Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Podróba- UWAGA!  (Przeczytany 971 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Dart_Mage2

• Gość
Podróba- UWAGA!
« dnia: 01 Września 2009, 19:31 »
 http://allegro.pl/item730502435.html\' target=_blank>http://allegro.pl/item730502435.html

Widzieliście?  Według  mnie  to  jest  99.999%  podróba,  na  oryginalnym  farba  ,była  ciemniejsza,  tak  na  marginesie  to  można  sobie  takiego  samemu  zrobić.  Co  o  tym  myślicie.

camileck

• Gość
Podróba- UWAGA!
« Odpowiedź #1 dnia: 01 Września 2009, 20:16 »
 Witam!  To  mój  pierwszy  post,  teraz  prawdopodobnie  ja  będę  najmłodszym  użytkownikiem  forum.  Interesują  się  informatką  i  jej  historią  od  dłuższego  czasu  (co  ciekawe  jeszcze  nie  posiadam  c64,  który  jest  już  w  drodze  do  mnie  ale  dużo  czytałem  o  c64  i  mam  minimalną  wiedzę  o  tym  komputerze).  Z  tego  co  wiem  (a  wiem  ciągle  bardzo  mało)  to  egzemplarze  z  tej  serii  miały  na  przednim  panelu  (nie  wiem  czy  tak  to  się  nazywa)  odręcznie  napisany  numer  seryjny  zaczynający  się  od  1  000  000  oraz  akrylową  podstawkę.  Dzisiejsze  komputery  z  tej  serii  rzadko  mają  zachowaną  \'szybkę\'  z  akrylu,  ale  plakietka  z  numerem  jest  podstawą  do  weryfikacji  oryginalności  sprzętu.  To  prawda,  że  farba  różni  się  barwą  od  tej  widzianej  na  zdjęciach,  moim  zdaniem  więc  ktoś  chciał  pochwalić  się  commodorem  z  limitowanej  serii,  chociaż  nigdy  takiego  nie  widział  \'\'  

Dart_Mage2

• Gość
Podróba- UWAGA!
« Odpowiedź #2 dnia: 01 Września 2009, 20:23 »
 A  ile  masz  lat,  bo  15  i  prawdopodobnie  to  ja  jestem  najmłodszy??

camileck

• Gość
Podróba- UWAGA!
« Odpowiedź #3 dnia: 01 Września 2009, 20:26 »
 Nie  róbmy  OT  ale  co  do  Twojego  pytania  to  OK,  oddaje  Ci  pałeczkę  najmłodszego  użytkownika,  a  mój  wiek  niech  pozostanie  przynajmniej  narazie  tajmnicą.

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
Podróba- UWAGA!
« Odpowiedź #4 dnia: 01 Września 2009, 21:00 »
 Ciekawe  ile  kolekcjoner  za  tą  podróbę  dał  ;)
-profil nieaktywny-

gornipio

• Gość
Podróba- UWAGA!
« Odpowiedź #5 dnia: 02 Września 2009, 21:57 »
 sry  za  offtop.  nadal  jestem  najmlodszy  na  forum  :P  nie  moge  zobaczyc  zdjecia  tej  podroby  z  komy.  poszla  chyba  za  6.50...  tak  camileck  masz  racje  co  do  c64gold  mial  taka  akrylowa  listwe  z  info.

Offline anonymous

• Level 2
  • **
Podróba- UWAGA!
« Odpowiedź #6 dnia: 13 Września 2009, 15:21 »
 To  nie  podróba,  to  jubileuszowa  komoda  z  okazji  wyprodukowania  milionowego  egzemplarza.

Offline anonymous

• Level 2
  • **
Podróba- UWAGA!
« Odpowiedź #7 dnia: 13 Września 2009, 15:25 »
 Dokładnie  jest  to  C64  GOLD.

chateau

• Gość
Podróba- UWAGA!
« Odpowiedź #8 dnia: 13 Września 2009, 15:36 »
 a  jeszcze  dokladniej  jest  to  C64G  pomalowany  zlotym  sprayem  z  okazji  jubileuszu  80-lecia  pkp.

Cobra of Samar

• Gość
Podróba- UWAGA!
« Odpowiedź #9 dnia: 13 Września 2009, 16:01 »
 Dla  mnie  to  składak.

chateau

• Gość
Podróba- UWAGA!
« Odpowiedź #10 dnia: 13 Września 2009, 16:05 »

bss34

• Gość
Podróba- UWAGA!
« Odpowiedź #11 dnia: 14 Września 2009, 08:36 »
 wersja  GOLD  miała  biały  kolor  klawiszy  funkcyjnych.....

Bedzio

• Gość
Podróba- UWAGA!
« Odpowiedź #12 dnia: 14 Września 2009, 18:17 »
 @chateau  

rozbiles  mnie  na  kawalki  tym  komentarzem  buahahaha  jeblem  na  plecy  ze  smiechu      \'\'    \'\'    \'\'    \'\'

Dart_Mage2

• Gość
Podróba- UWAGA!
« Odpowiedź #13 dnia: 17 Września 2009, 20:17 »
 Skontaktowałem  się  z  nabywcą,  nie  chce  przyznać  za  ile  to  na  był(też  bym  się  nie  przyznał  jak  ,by  mnie  ktoś  tak  w  osła  zrobił),  w  e-mail  od  niego  są  same  (za  przeproszeniem)  pierdoły.  Jak  widać  jest  pełno  osłów  w  społeczeństwie.

chateau

• Gość
Podróba- UWAGA!
« Odpowiedź #14 dnia: 17 Września 2009, 21:35 »
 przeciez  widac  na  aukcji  za  ile  kupil    \'\'  6,50  zl  wiec  cena  jak  najbardziej  ok.