Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: To jest miś na miarę naszych możliwości  (Przeczytany 883 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wegi

• Level 7
To jest miś na miarę naszych możliwości
« dnia: 31 Sierpnia 2009, 08:21 »
 Jakie  macie  pomysły  na  zorganizowaną  działalność  projektu  hardware`owego?  

Chodzi  mi  o  stworzenie  jakoś  samonapędzającego  mechanizmu,  żeby  projekt  się  nieustannie  rozwijał  a  nie  zatrzymał.  

W  szerszym  ujęciu  też  jakby  logistycznie  czy  też  marketingowo  trzebaby  o  to  zadbać  -  przydałaby  się  stronka  itp.  

Problemy  są  również  finansowe  -  trzeba  zamawiać  płytki  i  części,  czasami  spalić  komcia    \'\'    itp.  

Co  proponujecie,  aby  każdy  był  zadowolony  \'\'    I  aby  to  był  miś  na  miarę  naszych  możliwości  \'\'  

Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Offline kenji

• Level 5
« Odpowiedź #1 dnia: 31 Sierpnia 2009, 08:55 »
 Jakby  co  to  mogę  \'poświęcić\'  jednego  C-64  na  eksperymenty,  mogę  też  dorzucić  drugiego  częściowo  rozgrzebanego.

andrus64

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 31 Sierpnia 2009, 09:40 »
 Polski  U1542  lub  inne  coś  co  by  nie  wymagało  od  \'konsumenta\'  grzebania  w  płycie  C64.    

Ja  mogę  zaoferować  pomoc  przy  stronce.  

andrus64

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 31 Sierpnia 2009, 09:42 »
 Albo  XU1541

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #4 dnia: 31 Sierpnia 2009, 10:50 »
 @Andrus  -  super!!!  @Kenji  może  zamiast  dawać  komcie  to  poklecisz  trochę?  

Andrus  już  przyjęty  i  zaklepany  do  projektu:)
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

Offline kenji

• Level 5
« Odpowiedź #5 dnia: 31 Sierpnia 2009, 11:06 »
 Wegi  -  z  moją  znajomością  sprzętu  to  mogę  co  najwyżej  zrobić  zasilacz  do  komody.  Reszta  to  będą  eksperymenty.  

Niemniej  jeśli  będę  mógł  w  czymś  pomóc  to  jak  najbardziej  jestem  chętny.

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #6 dnia: 31 Sierpnia 2009, 11:16 »
 Wiesz  co  Kenji  -  kiedyś  na  Zawiszy  w  Bydgoszczy  był  taki  trener  Stachurski  i  on  uważał,  że  nie  potrzebuje  gwiazd,  żeby  drużyna  była  dobra  i  można  sklecić  dobrą  drużynę  spośród  \'chłopaków  z  własnego  podwórka\'  -  prawdę  mówił  Zawisza  weszła  za  niego  do  pierwszej  ligii,  potem  go  Legia  ukradła  bo  wojskowy  był  i  dostał  przeniesienie.

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #7 dnia: 31 Sierpnia 2009, 11:17 »
 Ludzie  dawajcie  pomysły  organizacji  i  struktury  aby  to  działało  dobrze

zyga

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 31 Sierpnia 2009, 12:28 »
 Proponuję  dodać  do  XU1541  8kB  SRAM,  żeby  można  było  używać  nibblerów.  Wtedy  bedzie  projekt  nie  \'zerżnięty\'  tylko  rozbudowany  :)

gornipio

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 31 Sierpnia 2009, 15:46 »
 Popieram  pomysl  zygi.  To  nie  ma  byc  zrzyna...  Raf  powiedzialby  ze  robicie  mu  konkurencje,  a  Kisiel  oskarzyl  o  zlodziejstwo.

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #10 dnia: 31 Sierpnia 2009, 16:02 »
 Tu  chodzi  o  to,  żeby  grupa  DZIAŁAŁA  -  jakaś  organizacja,  struktura,  otoczka  wokół  tego,  finansowanie,  a  nie  o  wypuszczenie  kilku  projektów  i  zastój  -  w  tym  kierunku  dajcie  znać  -  jakieś  koncepcje...

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #11 dnia: 01 Września 2009, 21:29 »
 a  czy  ktos  chetny  do  uczestnictwa  zna  sie  na  mikrokontrolerach,  C,  asm  6502,  logikach  programowalnych,  projektowaniu  schematow  i  PCB...  nie  licza  sie  tylko  dobre  checi  i  ofiarowanie  sprzetu  czy  czesci.  Tak  jak  z  wiekszoscia  rzeczy  w  otaczajacym  nas  swiecie,  aby  tworzyc  hardware  trzeba  tez  nabytych  umiejetnosci  :)  

watku  o  \'konkurencji\'  nie  bede  tutaj  ciagnac  ;)
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Tomaaz

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 06 Września 2009, 14:20 »
 Wegi,  Ty  masz  łeb!    \'\'  Projekt  sobie  potem  zardzewieje  w  jakiejś  piwnicy  (bo  do  czego  niby  miałby  służyć)  i  co  się  zrobi?  Protokół  zniszczenia!  Ciekawe  ile  osób  pomyślało,  że  chcesz  coś  takiego  na  poważnie  robić?  Tylko,  zdradź  cholera,  w  jaki  sposób  na  tym  zarobisz.  ;)  

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #13 dnia: 06 Września 2009, 19:44 »
 ale  bełkot  po  bełcie?
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Tomaaz

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 06 Września 2009, 20:51 »
 Myślałem,  że  \'Miś\'  jest  powszechnie  znany.  No  cóż,  każdy  może  się  pomylić,  nie?    \'\'