Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Wąż zjadający kulki  (Przeczytany 691 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

marcinas

• Gość
Wąż zjadający kulki
« dnia: 30 Sierpnia 2009, 01:07 »
 No  więc  chodzi  mi  o  gre  w  której  wąż  zjada  właśnie  kulki  i  staje  sie  dluzszy.  Cos  na  bazie  typowego  snake.  Pamietam  ze  calkiem  fajna  muzyka  w  tle  leciala.  Cala  trudnosc  gry  polegala  na  tym  ze  czesto  mozna  bylo  sie  zwyczajnie  zaplapac  i  uderzyc  w  siebie.  Dodam  ze  wąż  nie  szedl  sam  tylko  stal  w  miejscu  i  ruszal  sie  dopiero  po  ruchu  joystickiem.  Z  gory  dziekuje:-)

marcinas

• Gość
Wąż zjadający kulki
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Sierpnia 2009, 01:19 »

i  jeszcze  druga  gra:  
  Pchla  którą  się  skakało  po  takich  krążkach  czerwonych  i  niebieskich  tworzących  wzorki.  Pchła  była  chyba  żółta.  Singlescreen:-)

chateau

• Gość

marcinas

• Gość
Wąż zjadający kulki
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Sierpnia 2009, 10:58 »
 Tak  jest!  Pierwszy  link  sie  zgadza.  Jeszcze  bym  tylk  prosil  o  pchełkę:-)

Offline wegi

• Level 7
Wąż zjadający kulki
« Odpowiedź #4 dnia: 16 Września 2009, 18:36 »
 @czitał  ;-)  podziwiam  chyba  sporo  w  życiu  \'przegrałeś\'    \'\'  
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

chateau

• Gość
Wąż zjadający kulki
« Odpowiedź #5 dnia: 16 Września 2009, 19:25 »
 za  malo  bo  tej  drugiej  gry  nie  kojarze    \'\'  to  pewnie  bedzie  cos  w  stylu  http://gb64.com/game.php?id=19205\' target=_blank>http://gb64.com/game.php?id=19205 ale  kolory  sie  nie  zgadzaja.

Offline Skull

• Level 6
Wąż zjadający kulki
« Odpowiedź #6 dnia: 16 Września 2009, 21:12 »
 na  monochromatycznym  monitorze  by  się  zgadzało  ;-)

Gringo_w

• Gość
Wąż zjadający kulki
« Odpowiedź #7 dnia: 18 Września 2009, 05:05 »

suchy

• Gość
Wąż zjadający kulki
« Odpowiedź #8 dnia: 19 Września 2009, 17:26 »
 @marcinas,  jeszcze  jeden  \'wąż\'  na  C64  -  coś  w  tym  stylu  jak  piszesz,  to  gra:  \'Serpentine\'  (pewnie  jest  w  bazie:  C64POWER.COM).  Pamiętam,  bo  kiedyś  przerabiałem  ją  na  cartridge  do  automatów  giercujących.  Mam  nawet  jeszcze  gdzieś  kilka  wsadów  z  przerobionymi  gierkami  do  epromów:  27C512  (64KB)  (na  pewno  ocalały:    1942,  Serpentine,  Operation  Wolf  i  chyba  cuś  jeszcze  się  ostało,  nie  pamiętam  muszę  sprawdzić).  Jak  będziecie  chcieli  (a  ja  znajdę  na  to  trochę  czasu)  to  zrobię  fotki  mojego  carta  na  2  x  27C512.  

Offline wegi

• Level 7
Wąż zjadający kulki
« Odpowiedź #9 dnia: 05 Października 2009, 14:22 »
 No  a  na  końcu  demka  grupy  Upstars  działa  taki  wąż  nawet  bez  joysticka  ;-)  \'\'  
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???