Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Pies w statku kosmicznym. Tylko tyle pamiętam.  (Przeczytany 596 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

MIKO hCA

• Gość
Pies w statku kosmicznym. Tylko tyle pamiętam.
« dnia: 12 Sierpnia 2009, 13:20 »
 Cześć  wszystkim.  Mam  pewien  problem.  Nie  mogę  odnaleźć  gry,  która  najprawdopodobniej  była  wydana  na  naszą  kochaną  konsolkę,  lecz  nie  do  końca  ją  pamiętam.  I  tu  prośba  -  szukam  jej,  bo  zależy  mi  na  wspomnieniach  z  nią  związanych.  Gra  polegała  na  lataniu  małym,  okrągławym  statkiem  kosmicznym,  w  którym  siedział  pies  albo  osoba  lekko  o  głowie  (czy  kasku)  przypominającym  to  zwierzę.  Stateczek  miał  nóżki,  żeby  móc  lądować.  Ogólnie  pamiętam  tylko  tyle,  że  kiedy  wznosiło  się  wyżej  i  wyżej,  to  wtedy  kamera  się  oddalała  od  całej  akcji,  żeby  objąć  ujęciem  większy  teren.  Widok  gry  w  2D,  z  przodu.  Choć  psa  (czy  postać)  było  widać  głównie  z  boku.  Stateczek  był  czerwony,  a  pies  chyba  biały  (jakiś  jasny).  

Jedyne  czego  się  obawiam,  to  to,  że  możliwe,  że  gra  ta  wyszła  już  na  dos`a.  Ale  to  wątpliwe.  Dzięki  z  góry  za  odpowiedzi,  panowie!  Pozdrawiam  i  czekam.

MIKO hCA

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Sierpnia 2009, 13:13 »
 Pliska,  potrzebuję  tej  pomocy.  Bardzo  mi  na  niej  zależy.  Od  wieków  nie  mogę  jej  wyszukać.  Proszę!

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Sierpnia 2009, 17:57 »
 Ja  tylko  jeszcze  pamiętam,  że  ten  pies  wabił  się  Łajka,  ruskie  go  wystrzelili  z  Bajkonuru  chyba  i  już  nie  zadali  sobie  trudu,  żeby  go  ściągnąć  na  ziemię  -  więcej  nie  pomogę    \'\'    
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

chateau

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Sierpnia 2009, 18:13 »
 \'naszą  kochaną  konsolkę\'  ?    \'\'  

.pr0lame

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Sierpnia 2009, 19:44 »
 Jeśli  pod  dos`a  to  chyba  Ci  się  maszyny  pomyliły,  bo  jedynym  znanym  mi  systemem  operacyjnym  dla  c64  jest  Windows  Vista.

p.a.

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 15 Sierpnia 2009, 21:08 »
 Nieprawda,  wiele  lat  wcześniej  testowali  też  3.11;)  

A  tak  na  serio  -  kolega  nie  pamięta,  czy  grał  w  grę  na  C-64,  czy  już  na  PCcie.  Mi  opis  nic  nie  mówi,  ale  też  w  mało  \'kosmicznych\'  gier  grałem.

MIKO hCA

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 18 Sierpnia 2009, 19:42 »
 No  weźcie,  lol,  bez  przesady,  ludzie...  Chyba  nie  jestem  taki  głupi,  żeby  mylić  Commodore  z  PC`tem...  A  może?  To  by  był  totalny  fejl.  

A  tak  na  poważnie,  to  naprawdę  nikt  nie  pamięta  takiej  gierki?  Nikt  a  nikt?  Nawet,  jeśli  nie  była  na  C64?  Powaga...  Szczerze  pisząc  to  ja  nie  szukam  jej  dla  siebie,  bo  nic  ona  dla  mnie  nie  znaczy.  Chciałem  pomóc  bratu  w  wyszukaniu  jej,  bo  to  jemu  zależy.  Ja  już  mam  swoją  retrospekcję  za  sobą  dawno  temu,  zapewne  pamiętacie.  To  jak?  Ktoś  odważny,  żeby  mi  pomóc?

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #7 dnia: 19 Sierpnia 2009, 14:08 »
 Nie  no  jak  dla  brata  to  pomożemy,  ale  musi  się  zalogować  na  siebie  i  zadać  pytanie  ;-)
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

MIKO hCA

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 20 Sierpnia 2009, 12:56 »
 On  się  nie  umie  bawić  w  takie  wyszukiwanie.  Robię  dla  niego  przysługę  w  zamian  za  jego  przysługę.  XD  

Także  nie  sądzę,  żeby  się  tu  zarejestrował.  On  inaczej  się  bawi  z  netem.  Nie  lubi  się  tak  wkręcać.

MIKO hCA

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 27 Sierpnia 2009, 16:35 »
 Okej...  Widzę,  że  jednak  nikt  nie  wie  o  której  grze  piszę...  Ja  w  sumie  też  tego  nie  wiem.  Wskazówki  mam  od  brata.  Ale  to  nie  ma  więcej  sensu.  Macie  rację.  Jeżeli  on  naprawdę  będzie  chciał,  to  sam  zacznie  szukać  i  się  tym  interesować.  Co  tu  dużo  gadać?  Także...  Daję  wam  spokój.  Jeżeli  ktoś  wpadnie  jednak  jakimś  cudem  na  tytuł  tej  gry,  to  proszę  o  wysłanie  informacji  na  mejla  <miko.wysocki@wp.pl>.  To  tyle.  

Dzięki  w  ogóle  za  pomoc  i  życzę  szczęścia.  Więcej  tu  nie  zawitam,  dlatego  napiszę  tylko,  że  było  ogólnie  miło,  bo  kiedyś  mi  bardzo,  ale  to  bardzo  pomogliście,  za  co  jestem  wdzięczny.  Już  mnie  tu  nie  ujrzycie  online,  dlatego  jeszcze  raz  pozdrawiam  i  dziękuję!

Jacolex

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 05 Października 2009, 15:39 »
 Benji?

Reiter

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 05 Października 2009, 20:06 »
 Przydałby  się  taki  katalog  screenów  z  gier  każdy  opisany  wieloma  tagami,  wtedy  łatwiej  byłoby  Ci  znależć.  Wtedy  nie  byłoby  pytań:  pomocy,  jaka  to  gra?  
  Wpisujesz  `pies`  i  cała  psiarnia  Ci  wyskakuje  na  ekran.  
  Chyba  nie  ma  takiego  serwisu,  ale  można  komuś  odpowiedniemu  poddać  ten  pomysł.

gornipio

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 06 Października 2009, 19:00 »
 Dobry  pomysl  :p  tylko  jak  by  to  zrobic

.pr0lame

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 07 Października 2009, 02:00 »
 Tagowanie  tytułów:  ]

gornipio

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 07 Października 2009, 07:47 »
 Taaaa  cos  taka  galeria  ze  screenami...  zastanawiam  sie  nad  jej  zrobieniem  :p  jesli  sie  uda  ofc  to  bedzie  fajnie