Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Czy ktoś to posiada?  (Przeczytany 1050 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kenji

• Level 5
Czy ktoś to posiada?
« dnia: 12 Sierpnia 2009, 09:50 »
 Cześć  

Przeglądając  strony  o  C-64  wpadł  mi  w  oko  taki  schemat  
  http://8bit.yarek.pl/interface/c64.iecata/index-pl.html\' target=_blank>http://8bit.yarek.pl/interface/c64.iecata/index-pl.html

Czy  ktoś  to  cudo  posiada?  Jeśli  tak  to  jak  się  sprawuje  i  czy  warto  w  to  się  bawić?  
  Pozdr

Offline luzik1980

• Level 3
Czy ktoś to posiada?
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Sierpnia 2009, 10:46 »
 Nie  warto  się  w  to  bawić,  z  rok  temu  zacząłem  się  interesować  większym  nośnikiem  danych  dla  C64  to  ten  projekt  wpadł  mi  w  oko  ale  szybko  przestałem  o  nim  myśleć  jest  to  zaprogramowana  płytka  do  której  podłącza  się  dysk  twardy  i  zasilacz  z  kompa  ale  ma  dość  ograniczone  możliwości  przede  wszystkim  brak  obsługi  D64  są  lepsze  i  mniejsze  urządzenia  jak  MMC2IEC,  MMC64  i  inne  

zyga

• Gość
Czy ktoś to posiada?
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Sierpnia 2009, 12:02 »
 To  jest  protoplasta  układów  MMC2IEC,  SD2IEC,  1541-III.  W  dzisiejszych  czasach  chyba  nie  warto  się  w  to  bawić.

Offline kenji

• Level 5
Czy ktoś to posiada?
« Odpowiedź #3 dnia: 12 Sierpnia 2009, 13:30 »
 No  właśnie.  Nasuwa  mi  się  pytanie:  w  co  się  bawić  z  tych  rzeczy  co  wymieniłeś?  

Bierz  proszę  pod  uwagę  że  nie  jestem  takim  fachmanem  od  kodu  jak  Wy  (w  sumie  to  nigdy  poza  Basic  nie  wyszedłem),  że  mój  kontakt  z  C64  ograniczał  się  przez  ładnych  kilka  lat  do  tego  że  podczas  różnych  multi-party  oglądałem  dema  na  przywiezionych  przez  Was  komputerach  (min.  na  Twoim  Zyga  C-128D)

zyga

• Gość
Czy ktoś to posiada?
« Odpowiedź #4 dnia: 12 Sierpnia 2009, 13:32 »
 Faktycznie  !  :)  Astrosyn  `97  ?

Offline luzik1980

• Level 3
Czy ktoś to posiada?
« Odpowiedź #5 dnia: 12 Sierpnia 2009, 13:43 »
 ja  bawię  się  MMC2IEC(zrobiłem  kilka  sztuk  )  i  powiem  że  jest  to  dość  fajna  zabawka  nie  narzekam  przy  niej,  MMC64  też  podobno  niezła  ale  o  wiele  cięższa  do  zrobienia    

Offline kenji

• Level 5
Czy ktoś to posiada?
« Odpowiedź #6 dnia: 12 Sierpnia 2009, 14:00 »
 luzik1980:  może  chcesz  jedna  sztukę  sprzedać?  :D  

zyga:  o  ile  mnie  pamięć  nie  myli  to  oglądaliśmy  min.  Radio  Napalm  btw  jedno  z  moich  ulubionych  dem  na  C-64

Offline kenji

• Level 5
Czy ktoś to posiada?
« Odpowiedź #7 dnia: 12 Sierpnia 2009, 14:03 »

Aha!  Poszukuję  też  Finala  III  Jak  ktoś  ma  zbędnego  to  dajcie  znać

zyga

• Gość
Czy ktoś to posiada?
« Odpowiedź #8 dnia: 12 Sierpnia 2009, 14:07 »
 @Kenji:  

Chyba  tak,  chociaż  mało  pamiętam  z  tego  party,  bo  mialem  zgona  :(  Mój  monitor  1084S  obsługiwał  wtedy  C128  i  Amigę  1200  kumpla.  Pamiętam  też  ze  ktoś  (Ty?)  próbował  w  basicu  jakieś  demo  sklecić.  
  Po  powrocie  do  domu  napisałem  \'party  raport\',  który  ukazał  się  w  magazynie  C64.5  #11,  chyba  go  zaraz  przeczytam.  
  Się  offtopic  zrobił..

Offline kenji

• Level 5
Czy ktoś to posiada?
« Odpowiedź #9 dnia: 12 Sierpnia 2009, 14:13 »
 Oj  zaliczyłeś,  zaliczyłeś  zgona.  Nie  da  się  ukryć;)  To  ja  próbowałem  pisać  to  \'demo\'  w  basicu.  Nawet  jakiegoś  \'scrolla\'  mieliśmy.  ehhhh  łezka  się  człowiekowi  w  oku  kręci.    
  Pamiętam  też  z  tego  czasu  jakieś  party,  gdzie  była  impreza  przy  dźwiękach  C-64.  Tańce  pod  big-screenem  i  okrzyki  \'tak  się  bawi  Commodore\'.  Wszystko  super  tylko  że  więcej  niż  połowa  \'tańczących\'  to  byli  grzybiarze  ;)  Fakt  faktem  niektórzy  z  przeszłością  ;)

Offline kenji

• Level 5
Czy ktoś to posiada?
« Odpowiedź #10 dnia: 12 Sierpnia 2009, 14:14 »
 Na  tym  party  z  imprezą  był  C-64  z  dwoma  SIDami.  Tak  mi  się  przypomniało.

Offline luzik1980

• Level 3
Czy ktoś to posiada?
« Odpowiedź #11 dnia: 12 Sierpnia 2009, 15:09 »
 jak  co  to  moje  GG:  398588  jak  co  to  się  odezwij  

sky

• Gość
Czy ktoś to posiada?
« Odpowiedź #12 dnia: 11 Września 2009, 12:13 »
 Jak  w  tytule  +  1541-III  ?  
  Interesuje  mnie  cena  oraz  wrażenia  z  pracy  z  tym  \'cacuszkiem\'  \'\'  .  Może  któryś  z  posiadaczy  pokusi  się  o  napisanie  rcenzji/testu?