Witam was wszystkich!
Znalazłem gdzieś na strychu C64C, magnetofon do niego, jakiś dziwny dżojstik, monitor Commodore bez kabla do jego podłączenia i BlackBoxa v4. I stąd moje pytania:
1.Czy każdy kartridż BlackBox był po polsku? Ja znalazłem takiego z napisem \'Commodore Black Box v4 Made by Malinger\'. Po jego podłączeniu jest takie intro: Romi-Soft przedstawia itd.
2. Jakim kablem podłączyć monitor z napisem Commodore po lewej jego stronie i takim podłużnym przyciskiem \'power\' na nim? Wiem, że to nie jest dokładny opis, ale tam nigdzie nie ma oznaczenia jaki to model. W każdym razie plakietka \'Commodore\' nie jest na środku.
3. Jak podłączam moje C64C kablem antenowym do TV, to nie ma dźwięku. Przełącznik na Commodore jest ustawiony na \'F\', a w telewizorze (Philipsie) system dźwięku ustawiony jest na West-EU chyba. Tak przynajmniej nie huczy, ale też nie słyszę żadnych dźwięków, nawet z intra BlackBoxa v2.
4.Nie działa mi magnetofon. Z nim jest chyba wszystko w porządku. Jedyne, co osiągnąłem, to podłączyłem go do C64C, coś kliknąłem, napisało mi \'PRESS PLAY ON TAPE\', kliknąłem play i jedyne co było, to niebieski ekran ;/ Szpule się nie kręcą. Z kablem wszystko w porządku.
Także dźwięk może mi nie działać bo mam spalony SID (wątpię), albo jakiś bezpiecznik od magnetofonu i dźwięku się spalił. Gdzie go znajdę w C64c?