Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Czyszczenie dyskietek  (Przeczytany 562 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Shingo

• Gość
Czyszczenie dyskietek
« dnia: 18 Lipca 2009, 23:40 »
 Czy  możliwe  jest  czyszczenie  krążka  magnetycznego  znajdującego  się  w  dyskietce  za  pomocą  jakiegoś  płynu?  Mam  sporo  dyskietek,  które  ze  względu  na  to,  że  przeleżały  kilka  lat  w  piwnicy  pokryły  się  taką  warstwą  nalotu.  Jeśli  jest  to  możliwe  prosze  aby  ktoś  opisał  czym  i  w  jaki  sposób  czyścić  aby  nie  uszkodzić  dyskietki.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Czyszczenie dyskietek
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Lipca 2009, 00:15 »
 ja  nie  znam  ale  włożenie  śmierdzącej  dyskietki  oznacza  czyszczenie  głowicy.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Shingo

• Gość
Czyszczenie dyskietek
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Lipca 2009, 09:28 »
 Wiem,wiem.  Już  kilka  razy  musiałem  ją  czyścić.  Co  do  dyskietek  to  mam  jakies  300  innych  ale  właśnie  na  tych,  które  leżały  w  piwnicy  były  najlepsze  hity  w  które  grywałem  w  dzieciństwie  ;/  Właśnie  dlatego  tak  bardzo  mi  na  nich  zależy.

Offline wegi

• Level 7
Czyszczenie dyskietek
« Odpowiedź #3 dnia: 19 Lipca 2009, 12:54 »
 Dyskietki  pewnie  już  stracone  :(  

Większość  gier  (jak  nie  wszystkie)  ściągniesz  z  netu
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

PostScript

• Gość
Czyszczenie dyskietek
« Odpowiedź #4 dnia: 21 Lipca 2009, 14:09 »
 Dyskietki  to  mało  trwały  nośnik.  Leżenie  w  piwnicy  pewnie  tylko  przyspieszyło  proces  ich  niszczenia.  Nie  pchaj  ich  do  stacji,  bo  szkoda  sprzętu,  jeśli  jeszcze  działa.

Shingo

• Gość
Czyszczenie dyskietek
« Odpowiedź #5 dnia: 21 Lipca 2009, 21:07 »
 Sprzęt  działa  a  dyskietki  znalazły  nowe  miejsce...  w  piecu  ;>  Żal  mi  ich  było  ale  patrzenie  na  nie  było  jeszcze  gorsze  ;]

Offline wegi

• Level 7
Czyszczenie dyskietek
« Odpowiedź #6 dnia: 21 Lipca 2009, 23:46 »
 Fakt  :(  chciałem  odpisać,  że  znajdą  swoje  miejsce  w  ciepłownictwie,  ale  nie  chciałem  Ci  robić  przykrości...
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

PostScript

• Gość
Czyszczenie dyskietek
« Odpowiedź #7 dnia: 22 Lipca 2009, 09:47 »
 Straz  miejska  nie  zostala  powiadomiona  przez  zyczliwych  sasiadow,  ze  jakis  dziwny  dym  sie  wydobywa  z  Twojego  komina?  Mandatu  nie  dostales?    \'\'  

Shingo

• Gość
Czyszczenie dyskietek
« Odpowiedź #8 dnia: 22 Lipca 2009, 22:08 »
 Na  szczeście  spaliłem  je  późnym  wieczorem,  dlaczego  nie  było  żadnej  interwencji.  Swoją  drogą  jedną  sąsiadkę  mam  napradę  życzliwą  ;/  Nikomu  nie  życzę  takich  sąsiadów.

Offline Kisiel

• Level 7
Czyszczenie dyskietek
« Odpowiedź #9 dnia: 23 Lipca 2009, 21:41 »
 eee  to  ja  mam  takich  co  mnie  podjeb..  do  spółdzielni  że  mam  psy.  To  ja  napisałem  że  sąsiedzi  się  upijają  i  w  przypadku  kolejnej  awantury  wzywam  policje...  fajnie  jest  mieć  fajnych  sąsiadów..czyż  nie?  

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

PostScript

• Gość
Czyszczenie dyskietek
« Odpowiedź #10 dnia: 23 Lipca 2009, 22:06 »
 Ale  jazda!  -  doniesc  na  sasiada,  ze  ma  psy  :)  :)  :)

Offline Kisiel

• Level 7
Czyszczenie dyskietek
« Odpowiedź #11 dnia: 24 Lipca 2009, 18:43 »
 no  to  mnie  sąsiadka  dojechała...  A  to  my  tak  się  awanturujemy???  Hmm...  ostatnio  faktycznie  jest  spokojniej  :P