Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Vermeer & Kupiec  (Przeczytany 1853 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Bedzio

• Gość
Vermeer & Kupiec
« dnia: 01 Lipca 2009, 18:13 »
 Vermeera  chyba  kazdy  szanujacy  sie  uzytkownik  C-64  zna  wiec  nie  trzeba  nic  dla  przypomnienia  pisac  co  to  jest  ;)  ale  do  rzeczy,  dowiedzialem  sie  ze  wyszedl  sequel  tej  gry  ktory  u  hitlerowcow  sie  nazywa  \'Vermeer  2\'  a  u  nas  jakos  \'The  Great  Art  Race:  Wyścig  po  obrazy  mistrzów\'.  W  zwiazku  z  tym  mam  pytanie:  gral  ktos  ??  moze  pare  slow  o  tym  sequelu  powiedziec  ??  czy  jest  zachowany  klimat??  czy  jest  sens  wydac  pare  zloty  i  czy  jest  szansa  na  dobra  zabawe  w  pare  osob  jak  to  bylo  w  oryginale  ??  :)  

A  druga  sprawa  to  problem  z  gra  Kupiec.  Pare  minut  po  rozpoczaciu  rozgrywki  na  emulatorze  gra  sie  zawiesza  :/  Probowalem  na  vice  i  na  hox`ie  i  jest  to  samo.  Z  pecetem  jest  wszystko  ok,  bawilem  sie  roznymi  ustawieniami  w  emulatorach  ale  nie  daje  to  efektu,  moze  ktos  sie  spotkal  z  tym  problemem  i  zna  na  niego  lekarstwo??  Wolalbym  grac  na  prawdziwym  C-64  poniewaz  posiadam  oryginal  tej  gry  w  wersji  kasetowej  ale  taki  feler  w  tym  ze  funkcja  zapisu  w  niej  po  prostu  nie  dziala  :(

Offline OSH

• Level 5
Vermeer & Kupiec
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Lipca 2009, 01:31 »
 Owszem,  ja  grałem  w  \'hitlerowskim\'  języku  (tak  nawiasem  mówiąc,  to  Twój  żart  nie  jest  bynajmniej  śmieszny,  więc  sobie  daruj  tego  typu  teksty).  Czy  warto?  Hm.  Grafika  jest  o  niebo  lepsza,  wprowadzono  troche  zmian,  ale  generalnie  to  jest  ta  sama  gra  w  nowej  oprawie.  Ogólnie  -  polecam.  Grałem  też  we  wcześniejszego  remake`a  Vermeera  o  tyutle  \'Die  Kunst  zu  Erben\'  i    w  zasadzie  to  można  powiedzieć,  że  TGAR  jest  ulepszoną  pod  względem  graficznym  wersją.

chateau

• Gość
Vermeer & Kupiec
« Odpowiedź #2 dnia: 02 Lipca 2009, 14:53 »
 mogles  zaznaczyc  ze  chodzi  o  gry  na  peceta  bo  zaczalem  juz  w  gamebase  szukac    \'\'  

Bedzio

• Gość
Vermeer & Kupiec
« Odpowiedź #3 dnia: 03 Lipca 2009, 00:06 »
 @OSH  
  Dzieki  za  info,  a  jeszcze  mam  takie  pytanie:  jak  jest  z  czasem  gry  ??  Bo  wyczytalem  ze  maksymalnie  mozna  ustawic  tylko  7  lat  :/  I  czy  sa  dodane  jakies  nowe  bajery  ktorych  nie  bylo  w  oryginale  ?  

@chateau  
  No  tak  gdzies  mi  umknelo  wspomniec  ze  o  pc  chodzi    \'\'    Ale  co  do  \'Kupca\'  to  juz  \'pure  commodore\'    \'\'  

Bedzio

• Gość
Vermeer & Kupiec
« Odpowiedź #4 dnia: 03 Lipca 2009, 00:06 »
 @OSH  
  Dzieki  za  info,  a  jeszcze  mam  takie  pytanie:  jak  jest  z  czasem  gry  ??  Bo  wyczytalem  ze  maksymalnie  mozna  ustawic  tylko  7  lat  :/  I  czy  sa  dodane  jakies  nowe  bajery  ktorych  nie  bylo  w  oryginale  ?  

@chateau  
  No  tak  gdzies  mi  umknelo  wspomniec  ze  o  pc  chodzi    \'\'    Ale  co  do  \'Kupca\'  to  juz  \'pure  commodore\'    \'\'  

Offline OSH

• Level 5
Vermeer & Kupiec
« Odpowiedź #5 dnia: 03 Lipca 2009, 01:13 »
 Dokładnie  to  Ci  nie  powiem,  bo  grałem  tak  przelotnie.  Z  instrukcji  wynika,  że  jest  jeden  nowy  towar  -  jedwab,  poza  tym  można  brac  udział  w  ekspedycjach  badawczych  i  grać  na  wyścigach  konnych.  Poza  tym  -  w  zasadzie  to  co  w  starej  wersji.  

Bedzio

• Gość
Vermeer & Kupiec
« Odpowiedź #6 dnia: 23 Lutego 2012, 01:31 »
Pograłem w PC wersje, ssie \"\" Czy ma ktoś namiary na Vermeera(c64) w ojczystym języku zamiast hitlerowskim?

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
    • http://www.riversedge.pl/
Vermeer & Kupiec
« Odpowiedź #7 dnia: 23 Lutego 2012, 10:31 »
Bedzio:
Czy ma ktoś namiary na Vermeera(c64) w ojczystym języku zamiast hitlerowskim?

A była w ogóle wersja PL? Bo nie natrafiłem na takową.
http://www.riversedge.pl/ - zapraszam na nową stronę: recenzje, relacje, strefa C64.

Serwis Commodore 64/1541 - naprawa/diagnoza.
Zawsze aktualne!

Bedzio

• Gość
Vermeer & Kupiec
« Odpowiedź #8 dnia: 23 Lutego 2012, 11:32 »
Czytałem gdzieś że była wersja amatorsko spolszczona \"\"

Offline dhg

• Level 4
  • god, root, i don't see any difference...
Vermeer & Kupiec
« Odpowiedź #9 dnia: 28 Lutego 2012, 11:50 »
mógłby ktoś zarzucic linkiem do Vermeer - Die Kunst zu erben (znajduję jedynie torrenty bez seed'ow :/ )
The Great Art Race: Wyścig po obrazy mistrzów - znalazłem już na chomiku.

Chciałbym zobaczyc jak wyglądają kontynuacje gry która pochłania mój czas od dzieciństwa.

Tak przy okazji kiedyś porównywałem wersje Vermeer dla c64, amigi i dos - tylko c64 ma ten specyficzny look&feel który powoduje chęć powrotu do tej gry co jakiś czas (przynajmniej raz na pół roku ;) )

10?"DHG
20GOTO10
RUN

Offline Skull

• Level 6
Vermeer & Kupiec
« Odpowiedź #10 dnia: 28 Lutego 2012, 22:40 »
ta wersja na PC - mimo szczerych chęci w ogóle mnie nie wciągnęła, bo.. jest kiepska, tyle że ma grafikę w wysokiej rozdzielczości z większa ilością kolorów. Jak na sequel tak kultowej pozycji to dla mnie zdecydowanie za mało!