Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: TEST SOFTU  (Przeczytany 527 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wegi

• Level 7
TEST SOFTU
« dnia: 30 Czerwca 2009, 21:36 »
 Jestem  w  trakcie  pisania  takich  tam  swoich  wymysłów  i  zależałoby  mi  na  przetestowaniu  tego,  czy  będzie  toto  działało  na  stacjach  innych  niż  moja  -  ale  nie  na  CCS64  itp.  

Chciałbym  wiedzieć,  czy  programik  zachowuje  się  poprawnie  na  1541  oraz  jak  ktoś  ma  to  na  1570/71  w  trybie  41  

Jeżeli  ktoś  by  się  zgodził,  to  wrzucę  obraz  D64.  

Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

chateau

• Gość
TEST SOFTU
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Czerwca 2009, 23:03 »
 wrzuc.

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
TEST SOFTU
« Odpowiedź #2 dnia: 01 Lipca 2009, 15:50 »
 Wrzucaj,  potestujemy  ;)
-profil nieaktywny-

Offline wegi

• Level 7
TEST SOFTU
« Odpowiedź #3 dnia: 01 Lipca 2009, 19:43 »
 Uprzejmie  proszę  -  w  razie  potrzeby  służę  danymi  technicznymi.  

http://wegi1.w.interia.pl/other/test01.d64\' target=_blank>http://wegi1.w.interia.pl/other/test01.d64

to  jeszcze  nieskończone...
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

Offline wegi

• Level 7
TEST SOFTU
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Sierpnia 2009, 14:00 »
 Ktoś  testował  \'\'  

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
TEST SOFTU
« Odpowiedź #5 dnia: 26 Sierpnia 2009, 20:23 »
 No  nie...  Jak  mi  skończą  fundamenty  to  dopiero  będę  miał  czas,  żeby  wygrzebać  te  wszystkie  stacje  z  szafy.  I  poszukać  jakiegoś  kompletnego  C64  ;)  

BTW  -  widzę  nowy  nabytek  -  te  2  x  64DTV  ?  :)
-profil nieaktywny-

gornipio

• Gość
TEST SOFTU
« Odpowiedź #6 dnia: 26 Sierpnia 2009, 20:42 »
 kb777  jak  chcesz  wiedziec  skad  je  ma  poszukaj  w  watku  nowe  forum  by  tomaaz  -  tam  go  pytalem  xd

Offline wegi

• Level 7
TEST SOFTU
« Odpowiedź #7 dnia: 26 Sierpnia 2009, 21:36 »
 @Konrad  -  w  tym  jeden  w  wersji  FLASH  \'\'  

Offline wegi

• Level 7
TEST SOFTU
« Odpowiedź #8 dnia: 01 Września 2009, 09:54 »
 @2sam  -  potestuj  jeszcze  mscrunchera  jak  można  prosić  a  i  niebawem  Irq-loader  z  mscrunchera  wycięty  będzie  do  użytku  -  tam  zmieniłem  motorstop  bo  na  1570  bardzo  długo  silnik  się  kręci...

2sam

• Gość
TEST SOFTU
« Odpowiedź #9 dnia: 01 Września 2009, 21:46 »
 Nie  ma  sprawy.  Może  dzisiaj  mi  się  uda  siąść  do  Komcia.    

Czy  masz  na  myśli  MSCRUNCHERa  który  jest  na  CSDb  czy  szykujesz  kolejną  wersję?  Przy  okazji  robiłeś  może  porównanie  z  byte  boilerem,  byte  boozerem,  exomizerem  i  pucruncherem?    

Jakby  go  jeszcze  puścić  na  2Mhz  na  C128  to  mogłoby  by  być  ciekawie....

Offline wegi

• Level 7
TEST SOFTU
« Odpowiedź #10 dnia: 01 Września 2009, 22:04 »
 Tak  -  ten  z  csdb  na  c64.phorum.pl  masz  obszerny  art  o  mscruncherze  i  wypowiedź  samego  wielkiego  Marco  -  niekoniecznie  chodzi  o  to,  aby  \'ubijał\'  czy  \'chrupał\'  lepiej  od  exomizera  :)

2sam

• Gość
TEST SOFTU
« Odpowiedź #11 dnia: 02 Września 2009, 23:43 »
 Ok.  RUN.EXE  z  dyskietki  wywala  mi  się  zawsze  po  podaniu  nazwy  pliku  na  1571  (zewnętrzna  i  wewnętrzna  ze  128D  PAL).  Zresztą  po  skompilotwaniu  załączonym  TASMem  test1.src  dzieje  się  tak  samo.  

MS  CRUNCHER  1.5+  działa  na  tym  setupie  bez  problemów  i  robi  save  poprawnie.  Także  na  128D  w  trybie  C64  wykrywa  poprawnie  obie  1571  (8,9).  Działa  także  z  Retro  Replayem  i  C128  +  wbudowana  1571.    

Jedna  gorąca  prośba  do  następnej  wersji:  gdy  pojawia  się  \'enter  save  name\'  niech  program  nie  wpisuje  własnej  nazwy  tylko  zostawia  miejsce  do  uzupełnienia.  Potem  trzeba  czyścić  dodatkowe  znaki  spacją  a  to  psuje  trochę  katalog.  

Offline wegi

• Level 7
TEST SOFTU
« Odpowiedź #12 dnia: 03 Września 2009, 11:08 »
 Tak  -  jak  będę  dorabiał  do  innego  crunchera  menu  to  ok  -  kto  chce  -  może  pozmieniać  w  sourcach  i  skompilować  na  nowo:)  Dzięki  za  testy  -  nie  mam  koncepcji  dlaczego  siada  tamten  test  ale  całę  szczęśćie,  że  chodzi  oficjalny  release:)

2sam

• Gość
TEST SOFTU
« Odpowiedź #13 dnia: 03 Września 2009, 18:03 »
 Potestuje  jeszcze  na  innych  setup`ach.  Jak  znajdę  czas  to  źródłami  też  się  chętne  pobawię.  Na  razie  chcę  zrobić  test  porównawczy  po  szybkość  pakowania  jest  naprawdę  zadziwiająca  a  wyniki  kompresji  naprawdę  dobre.