Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Szukam pare gierek  (Przeczytany 400 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Elitar

• Gość
Szukam pare gierek
« dnia: 29 Czerwca 2009, 18:42 »
 Witam,  szukam  pare  gierek  z  dziecinstwa,  za  czasow  starego  dobrego  C64  :)  

1.  Miejsce  bylo  docelowo  umiejscowione  w  kosmosie.  Gierka  byla  turowa  wiec  mogly  w  to  grac  nawet  4  osoby.  Polegala  na  tym,  ze  byla  kwadratowa  plansza,  4  ludziki  rozstawione  w  rogach,  w  momencie  ruchu  kazdy  gracz  zostawial  \'kule\'  swojego  koloru.  Mozna  bylo  przeskakiwac  nad  kulami  i  nad  innymi  graczami,  wtedy  nie  zostawialo  sie  kuli,  ale  kule  w  obszarze  w  ktorym  sie  wylądowało  zmieniały  kolor  na  \'Twój\'.  W  przypadku  zablokowania  odpadalo  sie  z  dalszej  gry.  Wygrywal  zawodnik,  ktory  mial  najwiecej  kul  w  swoim  kolorze.  

2.  Była  to  gra  edukacyjna  w  sumie.  Na  samym  początku  wybierało  się  swoj  poziom  wiedzy.  Można  było  grać  w  1-2  graczy.  Było  sie  w  zamku  lub  w  szkole  (oj  nie  pamiętam),  gdzie  trzeba  było  odnaleść  klucz  i  wydostać  sie  z  zamku  zanim  zrobi  to  2  zawodnik.  Ale,  żeby  móc  się  ruszyć  trzeba  było  odpowiedzieć  na  pytanie,  chyba  były  tylko  matematyczne,  ale  nie  pamiętam  dokładnie.  Wiem  też,  że  jakiś  duch  latał  w  środku.  Poruszanie  sie  było  uproszczone,  gdyż  widzieliśmy  całą  budowle  od  przodu  i  ludzika  co  przemieszcza  sie  miedzy  oknami  :)  

3.  Gierka  samochodowa.  Widok  był  z  maski  samochodu  i  poruszalismy  sie  po  jakims  torze  z  ktorego  mozna  bylo  nawet  spasc.  Byly  tez  swego  rodzaju  grupy  po  pare  osob  (3?),  gdzie  zajmujac  miejsce  1  awansowalo  sie  grupe  wyzej,  a  zajmujac  ostatnie  spadalo  sie  grupe  nizej.  Jak  kojarze  dobrze,  jezdzilo  sie  jakimis  monster  truckami.  

Z  góry  dzięki.

Jacolex

• Gość
Szukam pare gierek
« Odpowiedź #1 dnia: 29 Czerwca 2009, 20:26 »
 3.  Stunt  Car  Racer.  Wypasik  :)

pawciopl

• Gość
Szukam pare gierek
« Odpowiedź #2 dnia: 29 Czerwca 2009, 20:29 »
 1  Sylicon  Syborgs  mam  ją  jeszcze  na  kardridżu  
  2  Playful  Professor    

3  ?

Elitar

• Gość
Szukam pare gierek
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Czerwca 2009, 01:21 »
 dzięki  panowie,  2  i  3  sie  zgadza.  Gorzej  z  1,  bo  po  screenie(na  innej  stronie)  widze,  że  to  nie  to.  Poza  tym  ja  to  miałem  na  kasecie,  a  widze,  ze  gierka  z  catrige`a  więc  błąd.  Ponatto  emulator  ma  problem  z  odpaleniem,  a  pare  lat  temu  jakims  cudem  znalazlem  i  dzialalo  :)