Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Chwat - solucja  (Przeczytany 532 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jacolex

• Gość
Chwat - solucja
« dnia: 28 Czerwca 2009, 23:24 »
 Nie  mogę  tego  przejść  :(  Mam  młotek,  piłę,  wałek  od  studni  i  siekierę.  Nie  wiem,  co  dalej  :(

Gringo_w

• Gość
Chwat - solucja
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Czerwca 2009, 23:41 »
 Przejrzyj  dokładniej,  poza  tym  był  jeszcze  jeden  wątek  w  tej  kwestii.Szukanie  nie  boli  a  ja  już  nie  pamiętam.Chyba,  że  P.A.  ?  

http://forum.c64power.com/index.php?id=953&fid=3&page=0\' target=_blank>http://forum.c64power.com/index.php?id=953&fid=3&page=0

Jacolex

• Gość
Chwat - solucja
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Czerwca 2009, 23:43 »
 No,  jest.  Ale  ja  jestem  na  wcześniejszym  etapie  :)

p.a.

• Gość
Chwat - solucja
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Czerwca 2009, 20:36 »
 Jacolex,  posyłam  Ci  maila  z  solucją.

Jacolex

• Gość
Chwat - solucja
« Odpowiedź #4 dnia: 30 Czerwca 2009, 21:50 »
 Dzięki  za  Twój  artykuł  z  cconline  :)

PostScript

• Gość
Chwat - solucja
« Odpowiedź #5 dnia: 21 Lipca 2009, 12:31 »
 IMO  dosc  prosta,  choc  inteligenta  gra,  jednak  z  jednym,  potwornie  trudnym  momentem.  Mam  oryginal  i  tam  nawet  w  instrukcji  pisali  kilka  porad.  Chodzi  o  zbudowanie  fragmentu  pomostu,  by  siegnac  do  balona.  Jakos  tak  to  bylo.  
  Slicznie  wykonana  i  zabawna  gierka,  tylko  czasem  za  duzo  lazenia  po  tych  korytarzach,  szczegolnie  w  podziemiach.

p.a.

• Gość
Chwat - solucja
« Odpowiedź #6 dnia: 23 Lipca 2009, 10:14 »
 Zgadzam  się  z  przedmówcą,  łażenia  za  dużo...Widziałem  oryginalną  kasetę  do  \'Chwata\'  i  faktycznie  porady  ułatwiały  przejście  większości  trudnych  momentów.  Akurat  z  pomostem  problemów  nie  miałem,  ale  w  innym  momencie  -  już  nie  pamiętam  teraz  jakim  -  trochę  łażenia  bezowocnego  miałem,  zanim  wpadłem  na  dobry  pomysł.  A  ten  był  stricte  podsunięty  w  instrukcji.

PostScript

• Gość
Chwat - solucja
« Odpowiedź #7 dnia: 23 Lipca 2009, 12:32 »
 Jeśli  to  bardzo  potrzebne  to  mam  oryginalną  wersję  dyskową  i  mogę  zrobić  fotki  instrukcji.

pawelb2808

• Gość
Chwat - solucja
« Odpowiedź #8 dnia: 06 Czerwca 2010, 22:56 »
 czy  ma  ktos  opis  do  gry  chwat?

PostScript

• Gość
Chwat - solucja
« Odpowiedź #9 dnia: 07 Czerwca 2010, 00:41 »
 pelna  solucja:  
    Idź  po  złotą  monetę  i  kołatkę.  Następnie  otwórz  drzwi  kołatką.  Kucharzowi  daj  złotą  monetę,  w  zamian  dostaniesz  tasak.  Idź  do  drzwi,  które  otworzyłeś  kołatką.  Zejdź  na  dół  i  weź  łopatę,  ciastka  oraz  kawałek  mapy.  Daj  głodnemu  przed  zamkiem  ciastka,  on  w  zamian  podrzuci  Cię  do  góry.  Stamtąd  weź  łom.  Łopatą  odkop  zasypany  dół,  a  łomem  zrób  wejście.  Następnie  zejdź  na  dół,  weź  siekierę  oraz  narzędzia,  Siekierę  zostaw  na  moście,  a  narzędziami  wyjmij  klamkę  z  drzwi  w  zamku.  

PostScript

• Gość
Chwat - solucja
« Odpowiedź #10 dnia: 07 Czerwca 2010, 00:41 »
 Weź  klamkę  i  idź  po  tasak.  Z  tymi  rzeczami  wejdź  do  wcześniej  odkopanego  dołu.  Klamką  otwórz  drzwi  i  weź  olejarkę,  a  tasakiem  przetnij  sznurek.  Teraz  wyjdź  stąd  i  idź  do  kopalni  (w  prawo).  W  kopalni  weź  dynamit  i  wysadź  nim  część  podłogi.  Wejdź  tam,  a  następnie  na  lewo  idź  do  stu  dni  i  użyj  przy  niej  olejarkę.  Dostaniesz  korbę,  którą  zanieś  do  żelastwa  i  dopasuj  ją.  Stąd  idź  po  fajkę  (kilka  komnat  na  lewo)  i  po  młotek  (obok  studni).  Zostaw  te  rzeczy  przed  wejściem  do  kopalni.  Następnie  wejdź  do  niej  po  patyk  (w  górę  i  w  lewo)  i  po  ciężki  klucz  (na  dół  i  w  prawo).  W  zamku  ciężkim  kluczem  otwórz  drzwi  i  idź  po  piłę,  po  drodze  weź  kawałek  mapy.  Następnie  zejdź  na  dół  i  w  lewo  -  będzie  tam  woda.  

PostScript

• Gość
Chwat - solucja
« Odpowiedź #11 dnia: 07 Czerwca 2010, 00:41 »
 Stań  przed  nią  i  użyj  kija.  Następnie  przesuń  dźwignię  (komnata  w  lewo  i  do  góry).  Teraz  zanieś  piłę  na  most  i  wróć  do  drzwi  w  zamku  (tam  skąd  wziąłeś  klamkę).  Stamtąd  trzy  komnaty  w  górę,  weź  gwoździe  i  rękawice.  Gwoździe  zostaw  przy  wejściu  do  kopalni,  a  rękawicą  przesuń  gałkę  w  kopalni.  
            Następnie  idź  do  podziemi  zamku,  weź  worek  mąki,  kawałek  mapy  i  deskę  (w  prawo).  Worek  mąki  i  deskę  zanieś  do  wejścia  do  kopalni.  Następnie  znów  idź  do  podziemi  i  weź  stamtąd  szklaną  kulę  oraz  ciężki  kamień.  Kamień  zostaw  przed  wejściem  do  kopalni.  Możesz  teraz  wejść  na  górę.  Daj  szklaną  kulę  czarownicy.  Następnie  połóż  młotek,  gwoździe  i  deskę  na  pomoście,  który  znajduje  się  na  zboczu  góry.  Pomost  przedłużył  się.  Teraz  weź  worek  mąki  i  idź  na  pomost,  z  którego  możesz  skoczyć  na  chmury.  Na  nich  dotrzesz

PostScript

• Gość
Chwat - solucja
« Odpowiedź #12 dnia: 07 Czerwca 2010, 00:43 »
 do  balonu.  Na  chmurce  przed  balonem  postaw  worek  mąki,  a  balon  się  obniży.  Następnie  idź  po  siekierę  i  fajkę,  wskocz  na  balon  i  przeleć  nim  na  \'wyspę  marynarza\'.  Daj  marynarzowi  fajkę  i  siekierę.  Teraz  weź  kokosy,  które  znajdują  się  na  szczycie  jednej  z  palm  (aby  je  wziąć  skacz  po  ukrytych  platformach  na  palmach).  
            Z  wyspy  weź  kokosy  i  siarkę,  które  zanieś  do  czarownicy.  Następnie  z  wyspy  weź  kosę  i  zetnij  nią  trawę  (na  planszy  gdzie  zaczynasz  grę).  Dostaniesz  słomę,  którą  zanieś  czarownicy.  Czarownica  da  Ci  baranka,  którego  zanieś  smokowi.  Daj  mu  go,  a  on  zniknie.  Teraz  idź  raz  w  prawo  do  księżniczki,  która  da  Ci  mały  kluczyk  do  skarbca  (w  podziemiach  zamku).  Idź  do  skarbca  i  weź  stamtąd  linkę  i  cudowny  lek.  Linką  zdejmij  flagę  przy  księżniczce.  Weź  flagę  i  piłę  i  zostaw  przed  wejściem  do  kopalni.  Następnie  skacząc  po  chmurkach  weź  z  jednej  nożyczki  i  wskocz  do  zamku.  W  zamku  idź  po  smołę  (raz  w  lewo,  w  górę  i  w  prawo)  -  leży  pod  pajęczyną.  Daj  kolejno  marynarzowi  na  wyspie:  smołę,  piłę,  flagę  i  nożyczki.  Masz  już  gotowy  statek.  Teraz  wejdź  na  niego  i  ukończyłeś  grę.