Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Kolejny skan  (Przeczytany 509 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zyga

• Gość
Kolejny skan
« dnia: 19 Czerwca 2009, 12:05 »
 Poskanowałem  ksiązkę  Klaudiusza  Dybowskiego  \'COMMODORE  -  BASIC  (C-64,  C-128)\',  wyd.  SOETO  1987  

Tym  razem  format  DJVU.  
  http://www.easy-share.com/1905900907/Klaudiusz_Dybowski_COMMODORE_-_BASIC_(C-64,_C-128)_[SOETO].djvu\' target=_blank>http://www.easy-share.com/1905900907/Klaudiusz_Dybowski_COMMODORE_-_BASIC_(C-64,_C-128)_[SOETO].djvu

Offline Skull

• Level 6
Kolejny skan
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Czerwca 2009, 15:28 »
 bug  zapłać,  a  ruchy  miej  roztropne,  aby  uderzając  się  w  łokieć,  nie  trafić  na  to  miejsce  które  robi  prąd.  \'\'  

zyga

• Gość
Kolejny skan
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Czerwca 2009, 20:37 »
 ;)  

Mam  w  planie  jeszcze:  
  -  Radosław  Zieliński  \'C64Programować  może  każdy\'  [Kombit  1992]  
  -  Krzysztof  Gajwski,  Bogusław  Radziszewski  \'Commodore  64  od  środka\'  

ale  muszę  je  zepsuć  (rozszyć)  i  wrzucić  na  automatyczny  skaner  w  pracy,  bo  nie  chce  mi  się  przerzucać  kilkuset  stron  na  domowym  skanerze  ręcznym.  Może  mi  to  jakaś  firma  później  oprawi  ?

Offline MCbx

• Level 4
Kolejny skan
« Odpowiedź #3 dnia: 23 Czerwca 2009, 01:11 »
 Może  popróbuj  zdobyć  skaner  ręczny?  Mam  sam  coś  takiego,  niestety  bardzo  wąskie,  że  ledwie  Mapa  Pamięci  C64  się  mieści,  ale  miałem  kiedyś  taki  na  A4.

zyga

• Gość
Kolejny skan
« Odpowiedź #4 dnia: 23 Czerwca 2009, 08:20 »
 Mam  skaner  płaski  USB,  ale  brak  mi  determinacji  obracać  strony  300  razy.  Uzyskany  efekt  też  nie  jest  zadowalający.    

W  pracy  korzystam  z  kombajnu:  xero/drukarka/skaner  który  300  stron  zeskanuje  mi  dwustronnie  w  parę  minut  i  wrzuci  na  ftp  w  formacie  TIF.  Pozostaje  mi  tylko  drobna  obróbka  w  XNview  i  konwersja  do  djview.

Offline wegi

• Level 7
Kolejny skan
« Odpowiedź #5 dnia: 29 Czerwca 2009, 15:29 »
 wielka  praca  dla  potomnych  -  c64  nigdy  nie  zaginie  dzięki  temu    \'\'  
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

zyga

• Gość
Kolejny skan
« Odpowiedź #6 dnia: 29 Czerwca 2009, 21:12 »
 Miło  to  słyszeć  :)  

\'Commodore  64  od  środka\'  już  poskanowane,  jeszcze  obróbka.

Offline wegi

• Level 7
Kolejny skan
« Odpowiedź #7 dnia: 29 Czerwca 2009, 22:20 »
 Niech  cie  los  obdarzy  100szt  actionów,  1541u,  mmc  reply  itp.  Przy  okazji  możesz  to  też  do  OCR-a  wrzucić??
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

zyga

• Gość
Kolejny skan
« Odpowiedź #8 dnia: 30 Czerwca 2009, 08:07 »
 Mogę,  ale  wydruk  romu  z  komentarzem  brzydko  wychodzi  po  rozpoznaniu  przez  Microsoft  Office  Imaging  (z  pakietu  office  2003).  Muszę  chyba  wrzucić  do  FineReadera.