Dobra, najpierw wyciśnijmy z Twoich nagrań ile się da. Musisz zrobić parę podejść z Tape64, a może nawet parę podejść z magnetofonem (ja nieraz aby zrzucić kasetę musiałem robić 5-6 nagrań, a jak był własny loader i szło do pliku TAP to i 20-30 nagrań, ale to krótkie taśmy są). Dobrze, że użyłeś Tape64, a nie Wav-prg bo wav-prg ma badziewną czułość.
Teraz powtórz rozpoznawanie z progiem ustalonym na 1 - zobacz w instrukcji programu jaki parametr służy do ustawiania progu, chyba nazywa się Threshold. Domyślnie jest na 10, a Ty musisz zmienić na 1, chyba parametr \'-t:1\'.
Jeżeli to nie zadziała przyspiesz nagranie: parametr -s:1.1 - działa na stare, rozciągnięte kasety.
Jeżeli to nie zadziała, a zgrywałeś prawidłowo (czyli tak, by mieć dobry poziom dźwięku, ale nie przesterowania) oznacza to prawie na pewno, że masz jakieś \'dziurki\' w nagraniu. Spróbuj ponowić zrzut na dobrym magnetofonie stereo, rozdzielić kanały (jeżeli na obu jest nagranie) i podejść z Tape64 do każdego osobno. W CoolEdit rozdziela się kanały w opcji \'Convert sample rate\' czy podobnie.
Pisałem o tej technice na filety.net, powinno być tam też jakieś mojego autorstwa GUI do Tape64 (w programie T64EMP), ale za jego działanie nie gwarantuję.