Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Magic Tape Group  (Przeczytany 560 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MCbx

• Level 4
Magic Tape Group
« dnia: 14 Kwietnia 2009, 01:26 »
 Wiem,  że  na  forum  jest  sporo  ludzi,  którzy  mieli  ze  Sceną  oraz  rynkiem  softu  na  C64  więcej  wspólnego,  niż  ja.  Tak  czy  siak  podczas  upecetawiania  zakupionej  za  całe  10  PLN  na  pchlim  targu  kolekcji  kilkudziesięciu  kaset  natknąłem  się  na  taśmę  dość  dziwną.  
  Na  taśmie  jest  ładnie  jakimś  cienkopisem  fioletowym  wyrysowane  jak  od  logareksu:  
  \'1995  Magic  Tape  Group  LTD\'.  
  i  co  jeszcze  dziwniejsze:  
  \'Wszelkie  prawa  zastrzeżone\'.  
  Dobrałem  się  do  taśmy  jak  zwykle  wykonując  kilka,  może  kilkanaście  zrzutów  na  WAV,  po  czym  konwersja  na  PRG.  
  Na  taśmie  znajduje  się:  
    -  Coś  na  kształt  wizytówki  (intro  to  za  duże  słowo)  opisującej,  jakiej  to  wysokiej  jakości  gry  i  programy  znajdę  na  tej  taśmie,  podpisane  Magic  Tape  Group.  
    -  Kilka  obrazków  z  własnymi  starterami  
    -  Kilka  muzyczek  z  własnymi  starterami  
  Wszystko  nagrane  całkiem  kompletnie,  w  sumie  zajmuje  to  ok.  6  minut.  
  Później  jest  dziwnie  -  przez  jakieś  2  minuty  nagranie  jest  niemiłosiernie  torturowane,  słychać  korekty,  dogrania  magnetofonem,  przesunięcia,  trzaski  (w  pewnym  momencie  ewidentne  zlepienie  taśmy  -  chyba  ktoś  chciał  to  ominąć)  -  sam  nośnik  jest  w  dobrej  formie,  wygląda  na  to,  że  kopiowany  był  ze  słabej  taśmy.  

A  potem  jest  tak  od  środka  jakiegoś  programu  Atari.  To  znaczy  nie  jestem  tego  100%  pewny,  ale  chyba  blizard  na  atari,  i  to  tak,  jakby  ktoś  na  taśmę  nagrał  na  sygnał  atarowski  sygnał  Commodore.  
  Taśma  pochodzi  z  Krakowa  bądź  okolic.  

Czy  ktoś  słyszał  o  takiej  grupie?

chateau

• Gość
Magic Tape Group
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Kwietnia 2009, 23:53 »
 ciekawe    \'\'  moze  wrzucisz  to  gdzies  zeby  ludzie  mogli  poogladac  ?  moze  sie  komus  skojarzy.

Offline MCbx

• Level 4
Magic Tape Group
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Kwietnia 2009, 23:32 »
 Oto  zrzut  tego,  co  udało  się  ściągnąć  z  kasety,  było  to  chyba  zapisane  nie  w  turbo:  
  http://www.mcbx.republika.pl/magictape.rar\' target=_blank>http://www.mcbx.republika.pl/magictape.rar

A  to  jest  obrazek:  
  http://www.mcbx.republika.pl/magictape.jpg\' target=_blank>http://www.mcbx.republika.pl/magictape.jpg

Jest  tam  podpis,  nie  zauważyłem  tego,  gdy  na  szybko  oglądałem  zawartość,  mając  jeszcze  trochę  do  zgrania.  

Mam  ponadto  pewną  ekspertyzę  w  sprawie  taśmy  -  to,  co  jest  dalej  zostało  nagrane  wcześniej  (Magic  tape  jest  nagrane  na  tym)  i  jak  podejrzewałem  jest  to  blizard.

Kekesuw

• Gość
Magic Tape Group
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Kwietnia 2009, 11:44 »
 Ciekawe..  Ciekawe..  Ale  nie  pomoge  niestety..  

PostScript

• Gość
Magic Tape Group
« Odpowiedź #4 dnia: 18 Kwietnia 2009, 11:46 »
 popatrzylem  na  screena  i  wydaje  sie,  ze  to  jakies  dzieci  pisaly.  ta  polszczyzna...  
  a  cos  w  ten  desen  mialem  na  jakichs  kasetach  kiedys,  jak  sadze.  takie  intro  bylo  dodawane  przed  kilkoma  gramy  z  kasety  \'dla  dzieci\'.  moge  sie  mylic,  to  dawno  bylo.  jesli  nie  znajde  to  nie  mam  dowodow.  
  ale  na  moje  oko  to  po  prostu  jakis  prywaciarz,  ktory  sam  trudnil  sie  przegrywaniem  kaset  pod  lada  dodal  troche  od  siebie...

p.a.

• Gość
Magic Tape Group
« Odpowiedź #5 dnia: 20 Kwietnia 2009, 08:58 »
 Hehe,  na  naszej-klasie  masz  28  Adamów  Wojtowiczów,  po  rozsądnym  ograniczeniu  wiekowym  (screen  wymienia  rok  1995,  więc  ów  Adam  Wojtowicz  ma  na  pewno  o  kilka  lat  więcej,  niż  14;)  zostaje  Ci  kilkunastu  -  spróbuj  do  któregoś  uderzyć,  może  akurat  jest  wśród  nich  \'ten\'  Adam  Wojtowicz.