Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: w kosmicznej bazie  (Przeczytany 519 razy)

PostScript

• Gość
w kosmicznej bazie
« dnia: 09 Kwietnia 2009, 21:01 »
 Kiedys  o  tej  grze  czytalem  w  Bajtku,  ze  nie  potrafili  jej  przejsc.  Zaczyna  sie  od  przybycia  do  kosmicznej  bazy.  Opuszczonej,  ale  przy  drzwiach  lezy  martwy  facet,  ktory  wlasna  krwia  napisal  na  scianie  ostrzezenie.  Na  pewno  Wam  to  cos  mowi  i  podacie  mi  tytul...  
  A  moze  nawet  ktos  gral  i  bedzie  umial  mi  dac  jakies  wskazowki.  Bo  z  Bajtka  pamietam,  ze  lazili  po  tej  bazie,  az  w  koncu  pojawili  sie  obcy.  Bielych  dalo  sie  zabic,  a  zielonego  nie  (albo  na  odwrot).  Trzeba  bylo  go  jakos  na  prad  naprowadzic.  Chetnie  sie  przekonam,  czy  taki  diabel  straszny.  A  swoja  droga  to  ciekawe,  ze  tyle  lat  minelo,  a  ja  pamietam,  ze  Bajtek  o  czyms  takim  pisal.

zyga

• Gość
w kosmicznej bazie
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Kwietnia 2009, 21:32 »

PostScript

• Gość
w kosmicznej bazie
« Odpowiedź #2 dnia: 09 Kwietnia 2009, 22:19 »
 Dokladnie  to!  Wielkie  dzieki!

PostScript

• Gość
w kosmicznej bazie
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Kwietnia 2009, 09:46 »
 Łeeeee,  nie  widzę  w  tej  grze  nic  ekstra,  poza  pomysłem  i  lokacjami  z  wielkimi  oknami.  Obejrzałem  sobie  na  Longplays  i  dziękuję  bardzo.  Akcji  za  grosz.  Szkoda.  

PS:  Pod  VICE  mi  nie  poszła  gra.  Jak  wiele  (ostatnio  Navy  Seal),  odpala  sie,  pyta  o  trainery,  a  potem  juz  dalej  tylko  czarny  ekran.  Co  robić?

p.a.

• Gość
w kosmicznej bazie
« Odpowiedź #4 dnia: 10 Kwietnia 2009, 11:30 »
 Sprawdź  opcje  True  Drive  Emulation  lub  Virtual  Device  Traps.  Najprawdopodobniej  musisz  włączyć  pierwszą  z  nich.  Jeśli  nie  o  to  chodzi,  pokombinuj  z  tymi  dwiema  opcjami,  powinno  ruszyć:)

arti77

• Gość
w kosmicznej bazie
« Odpowiedź #5 dnia: 13 Kwietnia 2009, 10:52 »
 Kiedyś  ukończyłem  tę  grę  z  bratem  :)  Strasznie  nas  wciągnęła.  Niestety,  nie  pamiętam  już  z  niej  zbyt  wiele.  Napisaliśmy  nawet  opis  jak  ją  przejść  krok  po  kroku,  ale  później  go  wyrzuciliśmy,  bo  podobny  zamieszczono  w  jakimś  pisemku...  
  Jeżeli  język  Shakespeare`a  nie  jest  Ci  obcy,  solucję  znajdziesz  tutaj:  
  http://c64.tin.at/\' target=_blank>http://c64.tin.at/
  Pozdrawiam.

PostScript

• Gość
w kosmicznej bazie
« Odpowiedź #6 dnia: 13 Kwietnia 2009, 11:14 »
 Jestem  pod  wrazeniem,  bo  to  przeciez  czasy  bez  save`ow,  wiec  musieliscie  miec  sporo  problemow  i  wytrwalosci.  
  Przy  okazji  -  zauwazyliscie  podobienstwo  okladek  Project  Firestart  do  omawianej  ostatnio  Baal?  Zreszta  do  Force  Seven  tez.  Fajne  to  byly  czasy,  gdy  Alieni  wysypywali  sie  z  co  drugiej  gry,  a  reszta  to  byli  Terminatorzy  :)